OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2016. március 24., csütörtök 14:33

Elstartolt az Intelligens Gyümölcslé Terminál
    Budapest, 2016. március 24., csütörtök (OTS) - Newton is az almával kezdte…avagy hogyan esett az educatió fejére a szatmári alma, s lett intelligens a gyümölcslé? - választotta mottójául a Szatmár Bio Kft. az Agricolae cégcsoport tagja ki a Magyar Református Szeretetszolgálattal karöltve március 22.-én nagyszabású bemutató keretein belül indította útjára Szoboszlai Zoltán és munkatársai által létrehozott Intelligens Gyümölcslé Terminálját, mely terveik szerint érezhető pozitív változásokat hozhat interaktív jellegének köszönhetően a közoktatásban tanuló gyermekeink egészséges életmódra való nevelésének terén. Az esemény fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő a FIDESZ alelnöke volt.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160324_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160324_003.JPG

A terminál ugyanis nemcsak egészséges Szatmári almalevet szolgáltat, hanem érintőképernyős funkciós felületén keresztül oktató, információs, kommunikációs teret is biztosit a nebulók számára, de a fenntartók, a pedagógusok és a szülök is hasznát vehetik e funkcióknak.

Szoboszlai Zoltán mondandóját az "adni jó" gondolat köré fonta kihangsúlyozta a jövő generációját, azaz a Z generációt XXI. századi módon a saját nyelvén szükséges megszólítani azon a nyelven és felületen, amit a legjobban értenek és nap mint nap használnak. Így jut el az adni jó üzenet lényege, amit reményeik szerint majd Ők is tovább adnak, mert adni jó, a legjobb.

Ezt követően Molnár Szabolcs az Eszterházy Károly Főiskola Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont tudományos segédmunkatársa a szatmári alma és e táj gyümölcsei valamint a belőlük készített gyümölcslevek egyedi az egészségre gyakorolt kimagaslóan pozitív hatásairól beszélt. Kiemelte kötelességünk nemzeti kincseinket, hazánkban termő gyümölcsöket a jövő generációi számára megőrizni, megismertetni és a mindennapi étkezéseik részévé tenni.

Dr. Kovács Tibor a BME VIK egyetemi docense a terminál interaktív funkcióit mutatta be, igencsak szemléletes módon, elmondása szerint olyan távlatokat nyit az eszköz az oktatás, az egészséges életmódra való nevelés és a közösségi kommunikáció területén, mely lehetőségeket felsorolni is nehéz lenne. Az eszköz ugyanis együtt fejlődik a gyerekekkel, így szükség van a további informatikai fejlesztések megvalósítása érdekében a tanulók ötleteire, mely a későbbi konstrukciókban felhasználásra, beépítésre kerül.

A Magyar Református Szeretetszolgálat örömmel üdvözölte a kezdeményezést és támogatásáról biztosította a projekt megvalósítását, erősítve a Szeretetszolgálat azon szándékát miszerint a diákok és az oktatási intézmények támogatása kiemelten fontos szerepet tölt be a Református Szeretetszolgálat segítség nyújtásai között, idén például 100 határon túli és belföldi tehetséges, ám szerény körülmények között élő tanulót támogatnak a Nyilas Misi Ösztöndíj Programúkkal mondta el Pál Sándor a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke.

Végezetül Fodor Gábor ceglédi tankerületi igazgató Úr üdvözölte a kezdeményezést egyben hasznosságát kiemelve támogatásáról biztosította a projektet.

A Szatmár Bio Kft. a terminált a 2016/2017 tanévtől kísérleti jelleggel, a 2017/2018 tanévtől az Iskolagyümölcs program keretein belül rendszeresítve kívánja a közoktatási intézményekben ellenszolgáltatás nélkül kihelyezni.

www.napigyumolcs.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.