OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. április 19., kedd 14:30

Üdvözlik a mobilgát építését a római-parti civilek
    Budapest, 2016. április 19., kedd (OTS) - Az Egyesület a Római partért üdvözli a római-parti árvízvédelmi gát mielőbbi megépítését!

    1. Támogatjuk Budapest utolsó "nyilvános szennyvíztelepének és sitt-lerakójának" végleges felszámolását a szóban forgó 70 hektáros területen, ahol csatornázatlan vendéglátóhelyek és intézmények szennyvizei és hulladékai a talajvízen keresztül folyamatosan fertőzik a Duna élővilágát.

2. Árvíz idején a terület víz alá kerül, és a Duna szétteríti a csatornák tartalmát a 70 hektáros területen, amelyet az árvíz levonulását követően fertőtleníteni kell.

3. A Grazi Tudományegyetem laboratóriuma által elvégzett talajvizsgálatok is megerősítették, hogy árvizek után súlyos fertőzésveszély alakul ki a területen. A fertőtlenítés elvégzése súlyosan károsítja a Duna élővilágát és az érintett 70 hektáros terület flóráját.

4. A III. kerületben 55.000 ember végleges árvízvédelmét kell megoldani, erre műszakilag csak a Duna-parton van lehetőség és hely.

5. A part elhanyagoltsága miatt kialakult árvizek által megrongált és elöregedett faállományt a beruházás befejezését követően pótolni lehet hasznos zöldfelületek létrehozásával. A Duna-partnak 21. századi követelményeket kell kielégítenie, azaz kerékpárutakkal, sétányokkal és rendezett közterületekkel kell rendelkeznie, amelyeket állandó árvízvédelem nélkül nem lehet kialakítani.

6. Fel kell számolni a 60 évvel ezelőtt, a beépített Római-part mögött emelt földgát által létrehozott helyzetet, ami gettósította a partszakaszt, és ennek eredményeként lehetővé kell tenni, hogy az érintett 70 hektáros terület a III. kerület, illetve Budapest egységes egészébe tagozódhasson.

7. Azt szeretnénk, hogy legyen egy szép zöld Római-part, ahol a lakosság egészségesen, tiszta szép környezetben tud üdülni, kikapcsolódni és sportolni. Ahol van kiépített sétány, ahol a mozgássérültek is tudnak közlekedni. Ahol van futópálya, külön kerékpárút és több kutyafuttató, játszóterek, parkok és szeretnénk, ha újra megnyitnák a szabadstrandot. Ez utóbbinak alapja és előfeltétele a mobilfalú árvízvédelem, méghozzá közvetlenül a Duna partján, mint ahogy azt a 2015 júniusában a Kormány által meghozott, és a Parlament által elfogadott törvény is kimondja.

***

Egyesület a Római-partért
Andriska László
1021 Budapest
Üdülő u. 1.
Telefon: +36 30 827 1658
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.