OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. június 13., hétfő 17:25

Nyilvános előadás egy felfedezésről, amely megváltoztatja eddig ismert világunkat
    Budapest, 2016. június 13., hétfő (OTS) - Einstein már 100 évvel ezelőtt állította: gravitációs hullámok márpedig léteznek! Jóllehet az Univerzum e hullámain keresztül eddig is folyamatosan szólt hozzánk, most már nyitott fülekre talál ez a hang. Az ELTE kutatójával és oktatójával, az Eötvös Gravity Research Group egyik alapítójával, Dr. Raffai Péterrel együttműködve a Számalk Training csütörtökön egy ingyenes előadást szervez, ahol a kutató mindenki számára közérdekű formában mutatja be korunk legnagyobb felfedezését.

    Tavaly szeptemberben a világ legérzékenyebb gravitációshullám-detektorai jelezték két távoli, összeolvadó fekete lyuk mozgással keltett térbeli "görbületének" megváltozását. Ez a felfedezés nemcsak Einstein több emberöltővel ezelőtt előrevetített elméletét támasztja alá, de áttörést hoz a fizikatudományban, és gyökeresen megváltoztatja eddig ismert világunkat is.

Mint oly sok más fizikai jelenség megértése, a gravitációs hullámok hátterének felfogása sem egyszerű feladat a laikusok számára. A Számalk, Magyarország egyik vezető informatikai oktatási intézménye, épp ezért most egy egyszeri nyílt előadást szervez, melynek keretében az arra jelentkező és résztvevő hallgatóság Dr. Raffai Péter tolmácsolásában értheti meg, hogyan ad a gravitációs hullámok észlelése új "érzékszervet" az emberiségnek, amivel a világegyetem titkait kutathatja és megértheti.

A 2016. június 16-án, csütörtökön 18:00 órakor a Számalk Training Center Gábor Dénes előadótermében kezdődő előadáson bárki, ingyenesen részt vehet, de a korlátozott férőhelyek miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a http://szamalk.hu/gravitacio oldalon lehet, ahol egy gravitációval kapcsolatos kvíz is várja az érdeklődőket.

További információ: www.szamalk.hu

Sajtókapcsolat:
Corpus Communications,
Bodrogi Brigitta - brigitta.bodrogi@corpuscom.hu - +36 20 411 1077
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.