OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. augusztus 4., csütörtök 10:27

Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 4., csütörtök (OTS) - A Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda megnyugvással vette tudomásul, hogy a Pécsi Ítélőtábla teljes mértékben megváltoztatta a Kaposvári Törvényszék Cégbíróságának döntését, és elrendelte a LEDINA KERÁMIA Kft. cégnyilvántartásba történő bejegyzését, helyreállítva ezzel a független és pártatlan bíráskodásba vetett bizalmat.

    Az Ügyvédi Iroda azonban rá kíván mutatni arra, hogy a Társaság cégbejegyzését megelőzően számos olyan körülmény merült fel az elsőfokú eljárásban (mint pl. az ügy elvonása az automatikus ügyelosztási rend szerint arra kijelölt bírótól, valamint  olyan elutasító döntés hozatala egy egyszerű megítélésű ügyben, az egyébként szakmailag rendkívül felkészült bírákkal rendelkező Kaposvári Törvényszék által, amely meglepően, és többszörösen jogsértő, valamint szakszerűtlen) melyek alapos gyanúval szolgálhatnak arra, hogy bizonyos személyek befolyásolhatták a bíróság eljárását, és az így kialakult helyzet sérthette a független és pártatlan bíráskodásba vetett bizalmat. Az Ügyvédi Iroda mindezekre tekintettel a szükséges bejelentéseket az illetékes Hatóságok felé megtette.

Az Ügyvédi Iroda sajnálatosnak, és egyben szánalmasnak tartja azt a tényt, hogy az ellenérdekű fél, és annak jogi képviselői kommunikációjukban folyamatosan sértő és valótlan tényeket próbálnak a Pécs Megyei Jogú Város képviseletét ellátó ügyvédekkel, így elsősorban az irodavezető Dr. Szabó Iván ügyvéddel kapcsolatban terjeszteni, mely szerint felfüggesztették, illetve kizárták az Ügyvédi Kamarából, illetve hogy megbízását már visszavonták stb.

Ezzel kapcsolatban az Ügyvédi Iroda közli, hogy Pécs Megyei Jogú Város képviseletére vonatkozó megbízási szerződése továbbra is érvényes, az semmilyen formában nem került visszavonásra, ugyanakkor az ügyre vonatkozóan több budapesti és a pécsi ügyvédi irodának is van megbízása. Ezeknek a híreszteléseknek csupán az a célja, hogy az Ügyvédi Irodával kapcsolatos bizalmat ügyfeleiben megingassa. Ezzel együtt utalni kívánunk rá, hogy az Ügyvédi Iroda ellátja több kisrészvényes jogi képviseletét, valamint 118 korábbi Zsolnay-dolgozó jogi képviseletét a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. -vel szemben.

Az Ügyvédi Iroda jó hírnevét sértő kommunikációnak része az is, hogy a 2009. és 2013. között zajlott úgynevezett "vízmű jogvitával" kapcsolatosan valótlan és sértő tényekkel próbálják a nyilvánosságot félrevezetni.

Ezzel kapcsolatosan az Ügyvédi Iroda rögzíti, hogy a hivatkozott jogvita végén Pécs Megyei Jogú Város pontosan 1 Euro vételárért vásárolta meg a Pécsi Vízmű Zrt. részvényeit a Suez Environnement francia vállalatcsoporttól. Pécs Megyei Jogú Város 3 milliárd forint kártalanítást (és nem kártérítést) fizetett, amely pontosan megegyezett azzal az összeggel, amelyet a Város 2009. Augusztus 24 -én, a fennálló szerződések alapján felajánlott a Suez Environnement vállalatcsoportnak. A Bécsi Nemzetközi Választottbíróság előtti perben a megegyezést a Suez Environnement kezdeményezte. Az ún. Vízmű ügyben az Ügyvédi Iroda Pécs Megyei Jogú Város képviseletét ingyenesen látta el, és az ügy folyamán az Ügyvédi Irodának megítélt perköltséget a Pécsi Gyermeksebészet Alapítványának ajándékozta.

Ezek a tények dokumentumokkal hivatalosan alátámasztottak, és visszakövethetőek, ezért az Ügyvédi Iroda következetesen jogi úton fog megtámadni és elégtételt venni minden ezzel ellentétes híresztelés esetén.(folyt.)



2016. augusztus 4., csütörtök 10:27

Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 4., csütörtök (OTS) -

    A LEDINA KERÁMIA Kft. működésével kapcsolatosan megjelent vádak kapcsán szükségesnek tartjuk rögzíteni az alábbi tényeket:

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt korábbi dolgozói saját elhatározásukból, és nem bármilyen rábeszélés hatására kérték felvételüket a LEDINA KERÁMIA Kft. -be. Ezt a tényt a munkavállalók beleegyezésével készített videofelvételek támasztják alá.

A LEDINA KERÁMIA Kft. megalapítása Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése volt, a közgyűlési határozatban megjelölt célok érdekében. A Társaság működésének megkezdéséhez szükséges kölcsönt a Tettye Forrásház Zrt. piaci feltételekkel biztosította. A LEDINA KERÁMIA Kft törvényesen működött a bejegyzési időszakban, és jelenleg is törvényesen működik, és a munkavállalók státusza megfelel a magyar munkajogi jogszabályoknak.

Minden további információ, amely a LEDINA KERÁMIA Kft. finanszírozására, vagy tovább működésére vonatkozik az üggyel kapcsolatos ügyvédi és üzleti titoknak minősül, amely felett Pécs Megyei Jogú Város jogosult rendelkezni.

Emlékeztetni kívánunk azonban arra, hogy a LEDINA KERÁMIA Kft. alkalmazottai rendelkeznek azokkal a szakképesítésekkel, amelyekkel a Zsolnay porcelánt elő lehet állítani. A kontárokkal végzett munka nemcsak szakszerűtlen de balesetveszélyes is.

Sajnálatosnak tartjuk azt a tényt, hogy egyes sajtóorgánumok, nem egészen önzetlenül próbálnak bármi áron idegen érdekeket támogatni, ugyanakkor az fel sem merül bennük, hogy a korábban a Zsolnay gyárban dolgozó magyar munkavállalók véleményét megkérdezzék az ügyben.

A Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda eddig és a jövőben is következetesen ki fog állni a magyar emberek jogainak és Pécs Megyei Jogú Város érdekeinek védelme érdekében, és ettől semmilyen aljas módszer vagy fenyegetés nem riasztja vissza.

Kelt: Budapest, 2016. 08. 04.

Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda
Dr. Szabó Iván irodavezető ügyvéd
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.