OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. október 18., kedd 13:05

Magyarországra érkezett az aranylabdás brazil varázsló, Ronaldinho!
    Budapest, 2016. október 18., kedd (OTS) - A világbajnok brazil futballista egy új magyar sportágat, sporteszközt, a Teqballt jött népszerűsíteni Budapestre! Ronaldinho háromnapos magyarországi tartózkodása alatt  a Teqball reklámfilmjének forgatásán és egy bemutatkozó sajtótájékoztatón is részt vett!

    A Teqball két megálmodója, Huszár Viktor műszaki és Borsányi Gábor kreatív ötletgazda már eddig is számos rangos, neves hazai és külföldi futballistát győzött meg és állított a száz százalékig magyar innováció mellé. A szakmai támogatók névsora, most egy olyan világklasszissal bővült, mint Ronaldinho.

Az egyre népszerűbb és sikeresebb Teqball egy futballalapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére!
A Teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony.
A Teqball asztalt hosszú évek matematikai és fizikai számításai után, gyakorlati tesztelések során véglegesítették az ötletgazdák. Kialakításánál fontos szempont volt, hogy a labda minden esetben kipattanjon a játékosok felé. Egy Teq mérkőzés vagy edzés során, 2 - 3 másodpercenként labdába kell érnünk, melynek köszönhetően, rövid idő alatt nagyon magas érintésszám érhető el, ami nagymértékben javítja a játékosok labdabiztosságát.
A Teqball nem versenytársa a futballnak, éppen ellenkezőleg! Használata magabiztosabbá teszi a játékost, tökéletesíti a levegő-levegő játékot és fejleszti a döntéshozatali képességet is. Továbbá segíti azt is, hogy az úgynevezett "első érintés" tökéletesebbé váljon, ami a mai gyors játékstílushoz elengedhetetlen.
A Teqballt ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják.

Borsányi Gábor, a Teqball alapítója, kreatív ötletgazdája elmondta: "Célunk a sport általi értékteremtés, hiszen a futball, ami ennek a forradalmi újításnak az alapja a világ minden táján egyetemesen, a sport örömét jelenti. Mikor alapítótársaimmal és a Teqball csapattal átgondoltuk, hogy ki lenne az a világklasszis labdarúgó, aki nagypályás játékával azt a technikás focit képviseli, amit mi a Teqball asztallal, egyöntetűen Ronaldinhora gondoltunk. Az, hogy személyesen is eljött hozzánk bizonyítja, hogy Ő is hasonlóképpen gondolja ezt és a jövőben közös együttműködésben juttatjuk el ezt a fantasztikus játékot a világ minden tájára."

Ronaldinho a sajtótájékoztatón látványos bemutatóval szemléltette, hogy az élvezetes játék mellett, milyen készségeket képes fejleszteni az új sporteszköz, a Teqball. A világklasszis labdarúgó is rendelkezik már egy ilyen asztallal. A sajtótájékoztatón, a hetvenszeres magyar válogatott Nyilasi Tibor illetve a sportért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde is elismerően beszélt az asztalról.

Ronaldinho a háromnapos magyarországi tartózkodása után a Teqball és a sporteszközbe befektető Docler cégcsoport luxemburgi irodájába utazik, hogy ott is népszerűsítse ezt a magyar találmányt.

A Docler csoport a kezdetek óta pénzügyi befektetője és nemzetközi üzleti támogatója a Teqball-nak. Gattyán György a Teqball társalapítója valamint a Dolcer alapító-tulajdonosa azt mondta: "kiemelkedő magyarországi CSR tevékenységünknek köszönhetően évekig voltunk a Műszaki Egyetem Futsal csapatának a főszponzora. Huszár Viktor akkori elnökkel és a Teqball ötletével is a hosszú távú együttműködésünk révén ismerkedtünk meg. A kezdetektől izgalmasnak találom ezt a hazai fejlesztést, bízom a Teqball világraszóló sikerében. A magyar innováció révén nem csak egy új sporteszközt kaphat a világ, hanem reményeink szerint hamarosan egy olimpiai sportágat is! A Docler és a Teqball közös célja, hogy 2024-ben, egy esetleg Budapesten megrendezésre kerülő olimpián a Teqball már önálló sportágként, versenyszámként mutatkozhasson be! A Teqball csapatával való hosszú távú együttműködésünk nem csak egy üzleti befektetés. A magyar fiatalokban, a magyar innovációban, a magyar sikerben való megkérdőjelezhetetlen bizalom is egyben! - tette hozzá Gattyán György üzletember.

A sajtótájékoztatón a Teqball illetve a Docler képviselője, Fürjes Balázzsal, a 2024-es budapesti olimpiai mozgalom vezetőjével leleplezett egy egyedi gyártású, 2024-es Teqball asztalt. A Teqball és a Docler elkötelezett híve a magyar rendezésű ötkarikás játékoknak!


Bővebb információ:

www.teqball.com
www.doclerholding.hu

Sajtókapcsolat:

Nemes Tamás
Kommunikációs és CSR vezető
Docler Holding
Mail: nemes.tamas@doclerservices.hu
Tel.: 06-30-573-9642

Murányi Gergely
Média Igazgató
Teqball
Mail: greg@teqball.com
Tel: 06-30-527-5681
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.