OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2016. október 24., hétfő 13:17

Maria de Faykod egyedülálló kiállítása nyílt Székesfehérváron
    Budapest, 2016. október 24., hétfő (OTS) - Október 21-től a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont a Franciaországban élő, magyar származású szobrászművész, Maria de Faykod világhírű alkotását, a Lourdes-i Keresztutat bemutató művészi képeknek, melyeket a művésznő saját maga készített. A Béres Alapítvány támogatásával megvalósuló különleges fotókiállítást Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyitotta meg. A megnyitón köszöntőt mondott Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke és Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161024_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161024_002.jpg

Maria de Faykod legismertebb, világhírű munkája a 2008-ban felavatott Lourdes-i Keresztút, melyet egy hittel telített élet belső útjai inspiráltak.  Az egyedülálló műalkotás tizenhét monumentális szoborból áll, melynek megalkotására öt évet szentelt a művésznő. Több mint száztonnányi carrarai márványt munkált meg, hogy az anyagot átlényegítve kifaraghassa belőle Krisztus szenvedésének és feltámadásának misztériumát. Szobrai a spirituális tisztaságot közvetítik, mélyen megérintik az emberek lelkét, megerősítik hitükben, visszaadják reményüket. A Béres Alapítványnak köszönhetően, a szobrászművész saját maga által készített fotóin keresztül most a magyar emberek is megismerkedhetnek ezzel a lenyűgöző alkotással. A fények és a különböző szögekből készült felvételek segítségével Maria de Faykod feltárja a mű összetett tartalmát: a láthatatlan válik láthatóvá. A képek, akár a szobrok, megszólítják a nézőt, interakcióra késztetik, "látni" tanítják.

Béres Klára, az Alapítvány elnöke így fogalmazott: "Mária de Faykod szobrai hatalmas hatást gyakorolnak az emberekre. Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor lourdes-i zarándoklatunk során megláttam, ahogy egy tolószékben ülő fiatal fiú megérinti Jézus kezét Maria de Faykod Keresztútjának egyik stációjánál. Láttam a fiú kőujjakra fonódó ujjait, némán imát rebegő ajkait, láttam átszellemült arcát, és pontosan tudtam: a fiú nem a hideg, élettelen márványt érinti, hanem a köztünk élő Megváltót. Megtiszteltetés volt számomra, hogy megismerkedhettem e rendkívüli hatást kiváltó mű alkotójával. Nagyon boldog vagyok, hogy a Lourdes-i Keresztutat bemutathatjuk Magyarország több városában, és most eljuthatott Székesfehérvárra is. "

A Béres Alapítvány támogatásával megvalósuló fotókiállítás Székesfehérváron 2016. október 21-től november 19-ig látogatható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.