OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. december 1., csütörtök 15:19

Díjnyertes lett a ReWater víztisztító konténer
    Budapest, 2016. december 1., csütörtök (OTS) - A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Pureco Kft. közös fejlesztésű víztisztítója nyerte el a Víz Világtalálkozó Innovációs Díját

    A Budapesti Víz Világtalálkozó kísérőrendezvénye, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Vízipari Klaszter közös szervezésében megvalósuló Fenntartható Vízügyi Megoldások Szakkiállítás Innovációs Napjának záróeseményeként került sor a BWS 2016 Szakkiállítás Vízipari Innovációs Díjának átadó ünnepségére.

A Díjra az Expo kiállítói és az Innovációs Nap előadói nevezhettek olyan termékeikkel, szolgáltatásaikkal és innovatív technológiai megoldásaikkal, amelyek jelentős mértékben segítik elő vizeink védelmét, valamint a vízügyi fejlesztések eredményes megvalósítását.

A Díj odaítélésről a nemzetközi vízügyi szakértőkből álló zsűri több szempont figyelembe vételével döntött: az innovációs érték mellett a környezetvédelem, a szociális szempontú hasznosíthatóság és hasznosság, a gazdaságosság, a környezeti kihívásokra adott válaszok, a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás is az értékelési kritériumok között szerepelt. A pályázók olyan új, innovatív megoldásokkal nevezhettek, amelyek már most is elérhetőek a piacokon, vagy gyártásra készek, vagy már legyártott prototípussal rendelkeznek.

A ReWater olyan konténeres megoldású, összetett technológiai elemekből álló víztisztító berendezés, amely bármilyen édes vízből, akár biológiai tisztításon átesett kommunális szennyvízből is képes tiszta, egészséges ivóvizet előállítani. Moduláris felépítésének köszönhetően üzemeltetése mind technológiai, mind gazdaságossági szempontból optimális, az egyedi igényeknek megfelelően gyorsan és rugalmasan telepíthető. Jelentőségét növeli, hogy különösen olyan rendkívüli helyzetek, mint a természeti katasztrófák vagy haváriás vízszennyezés esetén alkalmas az ideiglenes vagy akár az állandó vízellátás biztosítására is. Napi kapacitása 180 000 liter tiszta ivóvíz, ami 72 000 ember biztonságos ellátását teszi lehetővé.

A berendezés a Magyar Vízipari Klaszter két tagszervezete, a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Pureco Kft. szakemberei együttműködésének eredményeként jött létre. A Díjat Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója, valamint Horváth Bálint, a Pureco Kft. társtulajdonosa vette át.

Fővárosi Vízművek Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.