OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. december 2., péntek 10:15

Köztévé: díjazott filmek, kultúra, női és férfi sport jön a hétvégén
    Budapest, 2016. december 2., péntek (OTS) - Középdöntővel folytatódik tovább a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsor. 19.30-tól a színpad újra a gyerekeké.

    
2016-ban újra kiosztják a Prima Primissima Díjakat, a gálát élőben követhetik a nézők 22.00-től a Duna Televízión.

Az M5 péntek esti adása nem csak a gimnazistáknak számára lehet kedves és érdekes. Kosztolányi Dezső Pacsírta című regényére Huszty Tamás írt forgatókönyvet. Az 1963-as filmet, Ranódy László rendezte Páger Antal és Tolnai Klári főszereplésével. Páger Antal színészi játékáért, a Cannes-i filmfesztiválon, a legjobb férfi alakításért járó díjat vitte haza, a filmet Arany Pálmára jelölték. A kötelező olvasmányból készült filmadaptáció 22.15-kor kezdődik az M5 műsorán.

Szombat reggel hatkor a Kisvakonddal indul a meseblokk az M2 csatornán. Az M5 csatornán ugyanekkor a Mindenki Akadámiája indítja a napot, majd 07.25-től Érettségi 2017. A Hétvégi Belépő, kétórás élő kulturális magazinműsor 10 órától kezdődik a legfrissebb, legaktuálisabb témákkal, programajánlókkal.

Szombat délután a Duna Televízió a Történelmi magánügyek című magyar filmet sugározza, Rutkai Éva főszereplésével. A film a második világháború utáni időkben játszódik, filmtörténeti kincs. Keleti Márton, Kossuth-díjas rendező filmje izgalmas időutazás egy zilált korba, ahol a szerelem is utat tör magának. A Történelmi magánügyek, 15.35-től kerül adásba a Dunán.

Akik megismernék minden idők legnagyobb magyar természettudósát és polihisztorát, a bozontos szakállú torzonborz természettudóst, azoknak estére is az M5 műsorát ajánljuk: 18.45-kor kezdődik a Hermann Ottó 100, magyar ismeretterjesztő film.

Különleges filmet kínál éjjel a Petőfi TV. Négy Golden Globe-díjat, egy Oscar-díjat, és a Brit filmakadémia díját is megkapta Roman Polanski filmje, a Rosemary gyermekei. Éjjel 1 órától vetíti megszakítás nélkül az ifjúsági csatorna.

Advent második vasárnapjára sem fogy ki a közmédia a filmklasszikusokból, 14.45-től Columbo: Kettős ütés a Dunán, 19.10-től Fogjunk tolvajt! az M3 retro csatornán. A Petőfi TV-n 21.05-től Truman show, 23.05-től a világszerte nagy sikert aratott House of Cards lesz látható, eredeti nyelven az M5 műsorán.

Hétvége az M4 Sporton
A Mezőkövesd Zsóry FC - FTC találkozóval kezdődik az OTP Bank Liga közvetítése az M4 Sporton szombaton 15.10-kor, közvetlenül utána pedig a DVSC - Videoton FC rangadó következik 17.35-től. Női vízilabdával folytatódik a hétvégi szurkolás, 20.15-től a női Euroliga-selejtezőn a Dunaújváros csapata csap össze a Messinával az M4 Sport műsorán.

A vasárnap reggel női vízilabdával indul: 09.45-től újra Euroliga-selejtező, ezúttal a Messina csapata a Heidelberggel mérkőzik, majd 11.20-tól Dunaújváros - BVSC. A női vízilabda után NB II. labdarúgás: 12.50-től Master Good Kisvárda - Galmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarugó mérkőzés kezdődik az M4 Sporton. Este a kézilabdáé a főszerep, a Csurgó - Tatabánya NB I-es mérkőzést 17.45-től közvetíti élőben a közmédia sportcsatornája.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.