OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. március 8., szerda 13:45

A halak napja
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OTS) - Tisztelt Szakmai és Média Partnereink! A Magyar Haltani Társaság Elnökségének javaslatára a Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztálya, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ), a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Ma-HAL), valamint az Akvaristák Magyarországi Egyesülete közös döntést hozott arról, hogy 2017-től kezdve minden év március 20. napja legyen a halak napja.

    E jeles nap elsődleges célja a halak további népszerűsítése, mert megítélésünk szerint még ma sem mindig kapják meg a társadalomtól azt a figyelmet, amelyet jelentőségüknél fogva megérdemelnének.

Terveink szerint ezen a napon, illetve e nap naptári környezetében valamennyi halakkal kapcsolatban álló, vagy azokkal akár csak érintőlegesen is foglalkozó szervezet a saját profiljának legjobban megfelelő módon hívhatja fel a figyelmet a halakra, azok megbecsülésére és a halakkal, az élőhelyekkel kapcsolatos általános és aktuális témák, feladatok jelentőségére.

Közösen szeretnénk további partnereket is találni a jelentős hagyományokkal és tudományos háttérrel, szakmai tapasztalattal rendelkező, őshonos magyar halfajokra fókuszáló magyar halgazdálkodás, a halas kutatás-fejlesztés, a haltermelés, az akvakultúra, a halfogás, mint rekreációs tevékenység, a horgászsport és horgászturizmus valamint iparágai, az akvarista tevékenység, vagy éppen az egészséges halfogyasztást is népszerűsítő minőségi halas gasztronómia, a halas táplálék-kiegészítők gyártása területén - mindenhol, ahol a halakkal kapcsolatban állnak. Ezen szereplők a későbbiekben saját rendezvényeket is ráépíthetik erre a kiemelt eseményre és mindez együttesen jelentősen hozzájárulhat a magyar "halas" ágazat, a szakma, az érintett társadalmi csoportok egységes fellépéséhez a halak és a vizek érdekében is.

A halak napja első központi eseménye az a konferencia lesz, amelyre a média képviselőinek jelenlétében 2017. március 20-án 10 óra 30 perckor kerül sor a Magyar Országos Horgász Szövetség székházában (1124 Budapest, Korompai utca 17.). A rendezvényen a szervezők által felkért előadók egy-egy népszerű-, vagy aktuális témát járnak körül a halakkal kapcsolatban, több oldalról is megvilágítva az egyes folyamatokat. Az előadások után kerül sor a MOHOSZ - Ma-HAL Stratégiai Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírására is, végül a konferencia kb. 12 óra 30 perckor egy állófogadással zárul.

A konferencia fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki személyesen részt is vesz a rendezvényen.

Tisztelt Partnereink!

Ha az ötlet, a "halak napja" szimpatikus az Önök számára, akkor örömmel várjuk jelentkezésüket rendezvényünkre, melyet a fenti szervezetek hivatalos címein, vagy közvetlenül a titkarsag@mohosz.hu elektronikus címre írva tudnak megtenni. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a megjelenés a terem befogadóképessége okán előzetes regisztrációhoz és részvételi visszaigazoláshoz kötött.

Ha a konferencián történő megjelenésen túl valamilyen egyéb formában (helyi rendezvény, népszerűsítés, stb.) is fel kívánják használni az általunk kínált lehetőséget, akkor az erre vonatkozó tájékoztatásukat szintén köszönettel vesszük!

Budapest, 2017. március 08-án
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.