OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. május 23., kedd 12:00

Balatonkerülés és Szilvásvárad Maraton az Olimpiai Ötpróba hétvégi ajánlata
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OTS) - Balatonföldvárra vagy Szilvásváradra kell utaznia annak, aki az ötpróba pontjait szeretné gyarapítani: ezen a hétégén a Tour de Balaton és Szilvásvárad Maraton szerepel az Olimpiai Ötpróba 55 rendezvényt felvonultató eseménynaptárban.

    Idén is betelni látszik a 3000 főre limitált indulói létszám a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton kerékpártúrán. A május 27-én Balatonföldvárról induló túra hosszabb távjaira, vagyis a Balaton_206, a Balaton_146, Balaton_86-ra már nem fogadnak több nevezőt a szervezők, és a Balaton_32 és a Balaton_6 távokra is csak néhány tucat szabad hely maradt az indulásig.

Az harmadik alkalommal megrendezésre kerülő bringatúra népszerűsége annak ellenére is töretlen, hogy az előző két évben, változó arányban ugyan, de szakadt az eső. Az előrejelzések alapján egy kis csapadékra most is van némi esély, de ez csak keveseket rettent el a kihívástól.

Izgalmasan alakult a 16. Szilvásvárad Maraton szervezése, hiszen az áprilisi havazás és a viharos, esős idő után a verseny megrendezése is kétséges volt, azonban az erdészet munkájának köszönhetően változatlan útvonalon megtartható a rendezvény.

A szervezők minden induló figyelmét felhívják, hogy a veszélyt jelző táblákat vegyék nagyon komolyan: a piros felkiáltó jel, veszélyre hívja fel a figyelmet. A lefelé mutató egy, kettő vagy három nyíl, veszélyes lejtőt jelez, ami nem csak a meredekségére utal, az út állapotára is.

Szintén figyelni kell a szervezők jelzéseit a Szilvásváradra való megérkezéskor, hiszen a Lovas Stadion felújítása miatt - 15 év után először - új helyszínen lesz a rajt-cél terület.

Mind a Tour de Balaton, mind a Szilvásvárad Maraton része az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak. Az egyes eseményeken a különböző távok teljesítésért pontok járnak, amelyek az egész program ideje alatt, a 2020-as Olimpiáig gyűjthetők és garantált ajándékokra válthatók.

A Tour de Balaton távjaiért az alábbi pontok gyűjthetők be: A 206 km-es távért 6 pont, a 146 km-ért 5 pont, míg a 86 km-ért 3 pont jár.

A Szilvásvárad Maraton leghosszabb, 107 km-es távjáért 6 pont, a 70 km-es középtávért 4, míg a 39 km-es rövidtávért 3 pont jár azoknak, akik regisztrálnak az ötpróba pontgyűjtésre a www.olimpiaiotproba.hu oldalon.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.