OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. május 26., péntek 11:38

Egy városnyi gyereksereg a Kaáli Intézetből
    Budapest, 2017. május 26., péntek (OTS) - A világon egyedülálló orvos-történelmi hír bejelentésével kezdte ünnepi beszédét Kaáli Géza professzor a Kaáli Intézet alapításának 25.-ik évfordulóján: "hihetetlen, de most itt állunk bolygónk legtermékenyebb földjén és falainál Budapesten, az Istenhegyi úton. Sehol a világon eddig egy 10 milliós országban nem született 25 ezer gyermek egy lombikbébi intézetnek köszönhetően. Ezzel a Guiness Bookba illő eredménnyel a világon egyedül és kizárólag a magyarországi Kaáli Intézet büszkélkedhet."

    Az induló kis csapatnak 1992. májusában nem sok esélyt adtak a fennmaradásra. Szerencsére az Amerikában és Nyugat-Európában szerzett tapasztalatok azonnal meghozták a várva várt eredményeket. Az első 12 kezelt betegük közül hat terhes lett és szült. Ez akkoriban Magyarországon szinte orvosi csodának számított. Ennek azonnal híre ment és az egész országból özönleni kezdtek a betegek, akik nagyon hamar kiharcolták maguknak az OEP támogatást is. A világ vezető intézeteiben már bevált lombikbébi kezelési módszereket azonnal bevezették Magyarországon is, a legmodernebb eszközökkel szerelték fel az intézetet. A megnövekedett igények miatt néhány év alatt a Kaáli Intézet országos hálózattá nőtte ki magát hét telephellyel és egy társintézettel. Az intézet folyamatosan részt vesz az oktatásban és kutatásban is, amit több mint 100 tudományos közleményük is fémjelez. Az intézet munkatársai írták az első magyar nyelvű meddőségi kezelésekkel foglalkozó tankönyvet is. De ami a legfontosabb eddig egy várost benépesítő gyermeksereg köszönheti életét a Kaáli Intézet szó szoros értelmében vett "áldásos" tevékenységének.

A Kaáli Intézet valamennyi munkatársát büszkeséggel tölti el, hogy az Intézet klinikai és tudományos munkásságát, a dolgozók hivatástudatát két magyar köztársasági elnök, Göncz Árpád és Mádl Ferenc, magas állami kitüntetéssel ismerte el, emellett a Szegedi Tudományegyetem valamint Amerikai - Magyar Alapítvány is díjjal fejezte ki nagyrabecsülését. Kaáli professzor szerint: "Tették mindezt azért, mert az aggasztó demográfiai helyzetben a Kaáli Intézet mindig egy reménysugarat jelentett azoknak a honfitársainknak, akiknek csak orvosi segítséggel lehetett gyermekük."

Aktualitást ad történetnek, hogy a Kaáli Intézetben jelentkező meddő pároknak mindössze a felét tudják kezelésben részesíteni. Az állam ugyanis az ún. teljesítmény volumen korláttal mesterségesen korlátozza, gyakorlatilag megszabja hány lombikbébi jöhet a világra. Pedig a médiában manapság mást sem lehet hallani csak azt, hogy a nemzetnek minden egyes gyermekre égetően szüksége van. Kaáli Géza beszédében feltette a kérdést: "Miért nem aknázza ki a Kormány a meddőségkezelés adta demográfiai lehetőségeket? Ezres nagyságrendben születne több gyermek."

Budapest, 2017.május 26.

Kaáli Intézet
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.