OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2017. június 23., péntek 09:40

Múzeumok Éjszakája 2017: Túl-világi átjáró a Magyar Nemzeti Múzeumban - 2017. június 24. szombat 14:00-02:00
    Budapest, 2017. június 23., péntek (OTS) - A Magyar Nemzeti Múzeum egyetlen éjszakára mágikus kapuvá válik, amely új dimenziókat nyit meg. Szellemi magaslatok és mélység, fel- és alászállás, világok közötti átjáró, szent és profán: MNM mint lélekvezető!

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170623_001.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170623_002.jpg

2017. június 24-én borzongató programot kínál a Magyar Nemzeti Múzeum: ősi hitvilágok, misztikus titkok, soha véget nem érő szerelmekkel teli felemelő történetek, világok találkozása, fénnyel festett átjáró a virtuális és az anyagi világ között!
Legyenek velünk ezen az elvarázsolt éjszakán a múzeum valamennyi szintjén!

Zacher Gábor, toxikológus elmeséli, milyenek a betépett álmodozók, Péri Benedek, turkológustól mindenki megtudhatja, hogyan lazítottak az Oszmán Birodalomban - aki pedig másfajta bódulatról hallana, annak Gerevich József, pszichiáter mesél halálos szerelmekről és teremtő vágyakról.

Aki már eleget borzongott, az megfürödhet a reformáció ragyogásában, átléphet az Ige-Időkbe és megismerheti a reformáció 500 évét - Kiss Erika és Zászkaliczky Zsuzsanna kurátorok - Élők és holtak, valamint Szent Iván-éj szentje címmel - rendhagyó tárlatvezetésekkel várnak minden érdeklődőt.

2009 januárjában egy különleges sírra leltek a sólyi református templom padlója alatt. A "Régészeti Helyszínelők" egy izgalmas interaktív, oknyomozó előadásban a közönséggel együtt tárják fel a sírban talált csontvázak alapján a sólyi Rómeó és Júlia történetét.

A táncos lábúak az érzékek és az érzelmek birodalmába tangózva juthatnak át, akik a komolyzene hívei, meghallgathatják Schubert: A halál és a leányka című darabját a Con Spiritó előadásában. A zenei program a Múzeumkertben folytatódik: fellép a Kraków Street Band, az Acoustic Planet és a Zolbert Trió.
A Lapidáriumba alászállva, majd a Díszterembe felemelkedve a modern #Orpheus és #Eurüdike története elevenedik meg Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix kortárs táncán keresztül.

Részletes programkínálat:
https://mnm.hu/hu/esemenyek/muzeumok-ejszakaja-magyar-nemzeti-muzeumban
https://muzej.hu/hu/magyar-nemzeti-muzeum
https://www.facebook.com/nemzetimuzeum
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.