OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. június 29., csütörtök 10:02

A biztonságos kódokról, a virtuális valóság kihívásairól és a jövőálló IT mérnökökről is szó volt a 13. alkalommal megrendezett Open Academy-n
    Budapest, 2017. június 29., csütörtök (OTS) - A Balabit, hazánk egyik legjelentősebb szoftverfejlesztő cége, annak idején a Life Long Learning jegyében indította útjára az Open Academy elnevezésű rendezvényt, amelyet első sorban a lelkes, tanulni vágyó informatikus kollégák szakmai találkozójának szánt. A nyitott akadémia különlegessége, hogy a magas szintű szakmaiság mellett az előadók olyan fontos emberi kérdéseket is érintenek, mint például a "Hogyan lesz az emberek közösségéből csapat?"

    A BME Q épületében megtartott konferencián nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, mint a szoftverfejlesztés egyik legkritikusabb kérdésére. Rostás Balázs, az Avatao szoftvermérnöke nemcsak szakemberként, hanem a hacker versenyek gyakori résztvevőjeként is azt tapasztalja, a biztonság gyakran áldozatául esik az iparág által megkövetelt gyorsaságnak. Az egyensúly megbillen, és a funkcionalitás sokkal nagyobb szerepet kap, mint az, hogy az általunk gyártott kód minél kevésbé legyen sérülékeny. Amellett, hogy egyre több nem biztonságos kód születik, nagy problémát jelent, hogy egyre többen szeretnék is ezt kihasználni. Fontos, hogy a biztonság a szoftverfejlesztés teljes életciklusának része legyen, mert egy későn felfedezett hiba óriási energia- és költségráfordítással oldható csak meg. Az Avataónál egy olyan online oktatóplatform készítésén dolgozik, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a szoftverfejlesztők számára, hogy egyszerűen szerezhessenek gyakorlatias tudást az IT biztonság izgalmas területén.

Kovács Zsombor betörési tesztelőként már több kalandos szituációba is belekeveredett, jelenleg az MRG Effitasnál dolgozik malware-kutatóként. A mobil appokat érintő biztonsági kérdésekről tartott előadásában Rostás Balázséhoz hasonló törekvéseket fogalmazott meg. Véleménye szerint egy app életciklusa ott kezdődik, amikor meghatározzuk a vele szemben támasztott biztonsági követelményeket. Az applikációk azért is jelentenek nagy kihívást a fejlesztők számára, mert olyan eszközökön használjuk őket, amelyek könnyen ellophatóak, gyakran kerülnek veszélyes networking környezetbe, és sokszor maguk a készülékek sem teljes mértékben megbízhatóak. Az alkalmazásfejlesztés általa meghatározott első három alapszabálya egy és ugyanaz: don't trust the OS!

A virtuális valóság fejlődéstörténetébe Nagyfi Richárd, a Kitchen Budapest Open Innovation Lab kutató-fejlesztő szakemberének segítségével nyertünk betekintést, aki a különböző múltbéli VR kísérletek mellett a jelen fejlesztési problémáiról és a best practice-ekről is izgalmas körképet mutatott. A VR fejlesztők számára az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy miközben maximalizálják az élményt, minimalizálják a felhasználók számára rosszullétet okozó hatásokat. A VR motion sickness lényege, hogy nem azt látjuk, amit érzünk, és emiatt émelyegni kezdünk. Problémát jelent a gyorsulás, a létrára mászás és az olvasás kérdése is - hogy csak néhányat említsünk az egyelőre megoldásra váró problémák közül. Mindamellett, hogy a köztudatban a VR-re mint a videó játékok legnagyobb élményt kínáló platformjára gondolnak, számtalan, a társadalom számára hasznos feladatot lát el. A katonaságnál már évek óta használják a poszttraumás stressz kezelésére, illetve az irracionális félelmek feloldására. A VR-nek van egy nagyon fontos tulajdonsága: képes empátiát, vagy akár bűntudatot kelteni az emberekben. Bizonyos érzelmeket nem tudunk külső szemlélőként átélni, csak ha a szereplő bőrébe bújunk, és magunk cselekszünk helyette. Néhány fejlesztő ennek okán olyan kritikus témákat emelt át az emberek számára átélhető VR valóságba, mint például a migráció, vagy az ember küzdelme egy gyógyíthatatlan betegséggel szemben.

További információ, izgalmas adatok itt:

https://drive.google.com/open?id=0B7KjtDVuVexyZzhRYXlwT25nLU0
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.