OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2017. július 13., csütörtök 15:32

Újra felbőgnek a motorok Parádsasváron!
    Budapest, 2017. július 13., csütörtök (OTS) - A hétvégén, július 15-16.-án Parádsasváron rendezik a 34. HE-DO Mátrai Hegyiversenyt az MNASZ HE-DO Autós Gyorsasági Országos Bajnokság és Hegyi Kupa III-IV. futamát, a tavalyi évben teljesen felújított mátrai versenypályán.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170713_001.jpg

A Mátrai Hegyiverseny a magyar autósport egyik legtradicionálisabb rendezvénye melynek komoly hagyományát a fő támogató segítségével tavaly egy nyolc éves kényszerszünet után nyílt lehetőség tovább vinni a 24-es út Parádsasvár és Galyatető közötti útszakaszának teljes felújításával. A felújítás az útfelületen kívül az épített versenypályákéhoz hasonló biztonsági eszközök beépítésével - mint például az erősebb dupla szalagkorlát - alkalmas lett komoly nemzetközi szintű versenyek lebonyolítására is.

Már az idei évben is a CEZ, az FIA Közép Európai Zóna Trófea versenynaptárában is szerepel ez a versenyhétvége, de akár már a jövő évben az FIA Hegyi Európa Bajnokságának naptárába is bekerülhet mely szakmailag a legmagasabb szintű sorozat ebben a versenyágban.

Az idén az Országos Bajnokság és a Hegyi Kupa magyar indulói mellett szlovák és lengyel versenyzőket is várnak a rendezők a versenyhétvégére. Több kategóriában számos érdekes és különleges versenygép áll majd rajthoz a hétvégén, mint például egy lengyel csapat által nemrég csatasorba állított Hyundai i20 WRC melyet először láthatnak Magyarországon élőben az autósport rajongók. A teljesség igénye nélkül a hazai versenyzők közül itt lesz a gyorsasági autós mezőny korelnöke Bódis Kálmán az egyik imádott 911-es Porsche-jával, rajthoz áll a karosszériás autók pálya csúcsát jelenleg is birtokló Turán Frigyes a megszokott FORD FIESTA R5-el, itt lesz természetesen az abszolút hazai hős a tavalyi ETCC bronzérmes Nagy Norbert is. A kevésbé erős ámde annál nagyobb lendületet és bátorságot igénylő Suzuki Swift-ekkel itt lesz a Hankook Racer Kupa mezőnye több fiatal tehetséggel, akik először vágnak majd neki a parádsasvári pályának, valamint érkezik még számos versenyző a rally és rallycross szakágakból, de az örök nagy közönség kedvenc márka a LADA különböző típusaival is számos versenyző áll majd rajthoz.

Az előrejelzések szerint az időjárás a tavalyinál jóval kedvezőbb lesz, így vélhetőleg száraz pályán várhatóan izgalmas küzdelmekben az összes eddigi pályacsúcs megdől majd a klasszikus közel hat kilométeres kanyarhalmazon!

Az edzés futamok szombaton és vasárnap is reggel 8 órakor, míg a versenyfutamok délben 12 órakor kezdődnek. A verseny történetében először egy érdekes újítással is szolgálnak a rendezők. A HE-DO Hill Climb Rádió az FM 103.8-as hullámhosszon hangban valamint a http://hedohegyiverseny.hu/ weboldalon, az interneten képben is online streamben is követhetőek lesznek a verseny eseményei és eredményei! Például a célba érkezés után már rögtön meghallgathatják a versenyzőktől az aktuális felfutásban szerzett élményeiket, eredményeiket, de figyelemmel követhetik majd például a versenyzők által elért legnagyobb sebességeket is!

A nézők természetesen a depó területére is beléphetnek, ahol testközelből találkozhatnak a versenyzőkkel és megnézhetik a versenyautókat is.

A versenyek mellett számos kiegészítő program is várja az autósport rajongókat, mint például a HE-DO SYM Kupa ahol profi 3D-s versenyautó szimulátorokon próbálhatják ki a látogatók, hogy milyen a virtuális parádsasvári versenypályán végigszáguldani.

A szimulátoron összemérhetik vezetési tudásukat a profi versenyzőkkel is és a leggyorsabbak egy különösen izgalmas ajándékkal, a valódi pályán egy élményautózással és egyéb díjakkal is gazdagodhatnak!

Ezen kívül a gyerekeket ugráló várak és egyéb játékok várják, míg a felnőtteket szombaton este egy fergeteges buli várja, ahol DJ-k szolgáltatják majd hajnalig a talp alá valót és természetesen többek közt nagymennyiségben elérhető lesz a parádsasvári hegyiversenyes bulik fontos itala a vödrös mojito is!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.