OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2017. szeptember 21., csütörtök 13:34

Új gyártórészleget avat Szolnokon a Béres
    Budapest, 2017. szeptember 21., csütörtök (OTS) - 3,2 milliárd forint értékű beruházásban közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár. Az egyedi kormánydöntés keretében kapott 50%-os állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé. A szeptember 21-ei avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170921_001_2.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170921_002.jpg

A szolnoki gyár fejlesztése jelzésértékű: a Béres Gyógyszergyár készítményei értékesítésének növelését, valamint új egészségvédő termékek fejlesztését és piaci bevezetését tekinti központi stratégiai feladatának. Az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében, a jelenlegi beruházást is figyelembe véve, 7 milliárd forint értékben történt ingatlan-, gép- és eszközfejlesztés, energia-megtakarítási és környezetvédelmi beruházás, valamint egy integrált vállalatirányítási rendszert is bevezettek. A korábbi fejlesztések önerőből valósultak meg, 296 millió forint hazai és uniós pályázati forrásokkal kiegészülve. A jelenlegi, 3,2 milliárd forint értékű beruházással a teljes egészében GMP minősítésű gyártóterület nagysága eléri a 3.700 m2-t, a gyártási kapacitás közel duplájára növekszik, a raktározási kapacitás 40%-kal bővült.

A szolnoki gyárban előállított termékek több mint kétharmada gyógyszerkészítmény, negyede étrend-kiegészítő, a többi pedig speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer. A legszigorúbb szabályok természetesen a gyógyszerekre vonatkoznak, ám a Béres ugyanazzal a precizitással, gyártási és minőség-ellenőrzési körülmények között készíti a gyógyszernek nem minősülő termékeit is. A hazai és a nemzetközi jogszabályoknak való teljes megfelelés, a gyártási körülmények, az alkalmazott gyártástechnológiák, a tárolási és analitikai feltételek, módszerek, valamint ezek folyamatos fejlesztése a biztosíték arra, hogy a Béres Gyógyszergyár készítményei tökéletes minőségben készüljenek a szolnoki gyárban.

"Készítményeink fejlesztése saját, modern fejlesztőlaboratóriumunkban történik Budapesten, a termelés világszínvonalú, saját gyógyszergyárunkban folyik Szolnokon. Hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyártó vállalataként olyan értékteremtő és értékálló beruházásokba forgatjuk vissza nyereségünket, mint amilyen a most átadott, új gyártórészleg is. A Béres Gyógyszergyár ezzel a fejlesztésével hosszútávon kötelezi el magát magyarországi, ezen belül szolnoki gyártókapacitásainak fenntartása mellett." - hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

A betegségmegelőző és az egészségmegőrző készítmények gyártása, forgalmazása terén piacvezető Béres Gyógyszergyár a rendszerváltozás óta töretlenül fejlődik, elsősorban preventív célt szolgáló magas minőségű gyógyszereivel, étrend-kiegészítő készítményeivel szolgálja az emberek egészségvédelmét, a "Béres-minőségen" keresztül életminőséget, minőségi életet ajánl. A Béres Gyógyszergyár kínálatában jelenleg több mint 100-féle termék szerepel 230 különböző kiszerelésben. A vállalat részesedése az egészségvédő piacon 33%. A Béres termékek piacvezetők az immunrendszert erősítő szerek, a komplex multivitamin-ásványianyag-nyomelem készítmények, a C-vitaminok, valamint az ízületi készítmények piacán.

További információ:
Antony Szilvia, sajtókapcsolatokért felelős kommunikációs munkatárs, Béres Gyógyszergyár Zrt.
Tel.: 06-1-430-5518
Mobil: 06-20-312-4840
E-mail: antony.szilvia@beres.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.