OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 19., csütörtök 09:43

Másik üzemviteli központba költözne a Fővárosi Vízművek - Cél a hatékonyabb és gazdaságosabb üzemeltetés
    Budapest, 2017. október 19., csütörtök (OTS) - A Fővárosi Vízművek negyven éve átadott üzemviteli központja mára elavult, fenntartása költségessé vált. A Társaság ezért nemzetközi pályázat keretében keres vevőt a Váci úti épületre, egyúttal ugyancsak nyílt tenderen várja az ajánlatokat az irodaház-vásárláshoz.

    A Fővárosi Vízművek üzemviteli központját a tizennégyemeletes irodaházzal és a hozzá tartozó, korábban munkásszállóként működő, műhelyt is magában foglaló épülettel 1979-ben adták át. Az elmúlt közel négy évtized során a létesítmény fenntartása, üzemeltetése egyre nagyobb erőfeszítésekkel és növekvő költségekkel volt csak megoldható. Az elavult nyílászárók, a folyamatosan meghibásodó gépészeti rendszerek, a balesetveszélyessé vált homlokzati elemek következtében mind gyakoribbá vált üzemzavarok arra kényszerítik a társaságot, hogy megváljon jelképpé vált épületétől és korszerűbb, működési igényeit jobban kiszolgáló létesítménybe költözzön. Az ingatlanpiaci elemzések alapján erre a jelenlegi körülmények a legalkalmasabbak, mivel egyrészről megnőtt a kereslet a nagyobb területű ingatlanok iránt, másrészről az új lendületet kapott irodaépítéseknek köszönhetően az ajánlati oldal is jelentős.

A napokban párhuzamosan megjelenő két nyílt pályázati felhívásban a cég egyrészt nemzetközi színtéren keres vásárlót meglévő épületére, másrészt határozott elvárások mentén vár ajánlatokat üzemviteli központjának új helyére. A cél a társaságnak most helyet adó, az utóbbi időben a legfrekventáltabbá vált irodaház-negyedhez képest kevésbé kiemelt helyen fekvő és ezáltal olcsóbban megvásárolható létesítmény megtalálása. Ugyanakkor kiemelt szempont a jó megközelíthetőség. További elvárás a kisebb, racionálisabban berendezhető és hasznosítható, korszerűbb irodai körülményeket biztosító alapterület és a hatékonyabb, költségtakarékosabb üzemeltetés. A tenderkiírásban szereplő követelményrendszernek megfelelő ajánlatok esetében az ár lesz a kizárólagos értékelési szempont.

A tervezett költözés jól illeszkedik a Fővárosi Vízművek néhány éve bevezetett és működése számos területén sikeresen végigvitt hatékonyságnövelési koncepciójába, amely hosszú távon biztosítja a társaság stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodását.

Fővárosi Vízművek Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.