OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 19., csütörtök 15:07

A Játékszín közleménye Németh Kristóf sajtóban közzétett nyilatkozataival kapcsolatban
    Budapest, 2017. október 19., csütörtök (OTS) - Németh Kristóf közösségi oldalán, október 17-én, a Játékszínnel kapcsolatos, szerepei elvételéről szóló bejegyzését több orgánum átvette, majd a színész egy televíziós csatornának is nyilatkozott. A nyilvánosságra került történetre válaszul a Játékszín közzéteszi a tényeket, amelyek a művész valótlan állításait megelőzték.

    A színház vezetősége Németh Kristóffal három alkalommal személyesen közölte, hogy a szerepeire a jövőben nem kívánják kiírni. Idén július 26-án, a Déryné Kávézóban egy ügyvéd és két tulajdonos jelenlétében, majd szeptember 5-én a Játékszín igazgatói irodájában két ügyvéd és két tulajdonos jelenlétében, ezt követően szeptember 11-én ugyanott, ugyancsak két tulajdonos és egy ügyvéd jelenlétében megerősítették ezt a döntést. Szeptember 5. óta az új szereposztást a színház weboldalán igazolhatóan módosították.

Ezek alapján Németh Kristóf a rendes ügymenet szerinti színészegyeztetésben nem szerepelt, próbatáblát nem kapott, következésképp nem is jelent meg a felújítópróbákon. A nyilvánosságra került valótlanságot ezért intézményünk visszautasítja. Németh Kristófnak a bevett színházi gyakorlat szerint tehát érvényes szerződése ellenére sem kellett volna megjelennie az előadáson. A Játékszínben - mint a legtöbb színházban - azonos szerepre több színész is rendelkezik érvényes, határozatlan idejű szerződéssel, de adott szereposztásokban mindenkor az ügyvezető által kijelölt és a művészeti titkárság által egyeztetett művészek játszanak. Németh Kristóf érvényes szerződése ugyanakkor kitér a produkciót érintő nyilatkozati szabályokra, amellyel kapcsolatban a művész szerződést szegett. A Játékszín jó hírnevét sértő médiaheccet és botránykeltő viselkedését, valamint először beálló kollégájával szemben tanúsított etikátlan és szakmaiatlan magatartását a Játékszín és társulata mélyen elítéli.

Játékszín
sajtóiroda

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.