OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. január 27. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. október 31., kedd 13:17

Respect Budapest - Fenntartható turizmus, élhető város - Kampányt indított a BFTK
    Budapest, 2017. október 31., kedd (OTS) -

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171031_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171031_004.jpg

A nagyvárosokban, így Budapesten is egyre inkább felerősödnek azok a hangok, melyek a turizmus negatív hozadékait, a nem megfelelő viselkedést, a szétszórt szemetet, hangoskodást, és egyebeket bírálják. Budapest turisztikai élménydesztinációs hírnevének megalapozásához nagyban hozzájárultak a fapados járatok, az, hogy történelmi miliőben kedvező árakon lehet szórakozni, a historikus fürdők elképesztő különlegessége, a magán lakáskiadás és a Sziget fesztivál. Ezek vitathatatlan tények, és nem feltétlenül negatív megállapítások, de ugyanakkor megérett a helyzet arra, hogy felhívjuk a figyelmet a tisztelet fontosságára.

A turizmus térben és időben történő szétterítését, elosztását - ahogyan a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában is szerepel, a fenntarthatóság mentén - a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) is nagy mértékben támogatja. A BFTK osztja az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) hitvallását, mely idén a fenntartható turizmust jelölte meg mottójának - ezért elindított egy turista edukációs mini plakát kampányt, melyben kedves angol szavakkal: Travel. Enjoy. Respect. Welcome to Budapest - egy palackba zárt a városrészt ábrázoló üzenettel - arra kéri a külföldi vendégeket, hogy ízléssel és tisztelettel viseltessenek gyönyörű fővárosunk iránt. Hiszen a világörökségi részekkel rendelkező Budapest amellett, hogy turistalátványosság, a mi lakóhelyünk is egyben!

A BFTK palackba zárt üzenete - a Promix Média és a BKK támogatásával - mind a négy metróvonalon járó szerelvényeken olvasható.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.