OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. május 22. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2017. december 1., péntek 14:50

Adventi gyertyagyújtás a Szent István-bazilikánál
    Budapest, 2017. december 1., péntek (OTS) - Hétvégén hivatalosan is elkezdődik az adventi időszak. 2017. december 3-án, 16 órakor az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat gyertyagyújtó ceremóniáján, Snell György püspök atya, a Szent István-bazilika plébánosa és a Szent Jobb őre ünnepélyesen meggyújtja és megáldja a bazilika előtti adventi koszorú első gyertyáját. Ezzel párhuzamosan a belváros ünnepi- és a Szent István téri vásár hatalmas karácsonyfájának fényei is felkapcsolódnak, jelezve az adventi időszak kezdetét.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20171201_001.jpg

Az esemény egyik fénypontjának ígérkezik az Adventi Ünnep a Bazilikánál karácsonyi vásár idei újdonsága, a sötétedés után minden egész órában induló káprázatos 3D kisfilm hivatalos bemutatója, melyen nyolc grafikus, három hónapon át dolgozott.  A kisfilmet olyan speciális technikával gyártották le és olyan különleges eszközökkel vetítik le, hogy egy, a 3D mozikban megszokott vizuális élményt kapjanak a látogatók, ám ezúttal szabadtéren. Négy nagy teljesítményű lézerprojektor sugározza majd a karácsonyi mesét a bazilika 44 méter magas és 1000 négyzetméteres "vásznára", ami világviszonylatban is egyedülállónak számít.

Snell György püspök atya a bűnbánatot, a szent fegyelmet és összeszedettséget tartja fontosnak az adventi időszakban, mégsem bánja, hogy a szakrális Szent István téren ilyenkor vásároznak az emberek. Ennek egyébként történelmi hagyományai vannak, hisz a templom és a piac is általában a települések főterén álltak, így az egyház szemében is elfogadhatóvá tette a vásári forgatagot az elcsendesedés időszakában. Az advent ugyanis visszafogott várakozás az Úr eljövetelére (adventus Domini). Az adventi koszorún a gyertyák a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt szimbolizálják. A két lilát egy rózsaszín gyertya követi a koszorún, majd az utolsó lila gyertyát gyújtjuk meg advent negyedik vasárnapján, a december 25-ét megelőző utolsó vasárnapon.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.