OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2017. december 6., szerda 12:41

A Dal 2018 - Magyarország legjobb dala (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OTS) - Új zsűritagokkal és műsorvezetőkkel indul a dalválasztás januárban

    A közmédia jövőre is keresi Magyarország dalát, azt a művet, amely megmozgatja az egész országot. Az elmúlt hat évad sikere bizonyítja, hogy szükség van egy olyan műsorra, amelyben Magyarország legjobb dala kerül kiválasztásra. A Dalból minden induló másképp profitál, gondoljunk csak a 2017-es széria nyertesére, Pápai Jocira, akinek zenei karrierje új lendületet vett a műsornak köszönhetően. Az előadók és a zeneszerzők már számolnak ezzel a műsorral, sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre: ezt jelzi a pályázatra idén beérkezett több mint 350 dal is.

A hetedik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja majd ki a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. "A Dal 2018 Legjobb Dalszövege" és a "A Dal 2018 Felfedezettje" elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny, valamint "A Dal 2018 nyertese" képviselheti Magyarországot Lisszabonban a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon jövő májusában.

A Dal 2018 élő adásait január 20-tól, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. Ezt megelőzően, január 6-án és 13-án megnézhetik  A Dal elmúlt hat évadának legemlékezetesebb pillanatait. Az, hogy melyik lesz Magyarország legjobb dala, a február 24-i döntőben derül majd ki.

Jövőre is négytagú zsűri véleményezi a dalokat. Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész, valamint Both Miklós, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő, a világ egyedüli gitárprímása harmadszor mond véleményt. Mellettük két új zsűritagot köszönthetnek a nézők. Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes művész egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről. Mező Misivel lesz teljes a zsűri létszáma: a Magna Cum Laude énekes-gitárosa vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.

Új műsorvezetőkkel indul jövőre a dalválasztó show: Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie várják majd a Duna Televízió nézőit hétről hétre. Nem ez lesz az első közös munkájuk, hiszen a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivált együtt közvetítették Kijevből. A műsorvezető páros a december 6-i sajtótájékoztatón jelentette be A Dal 2018 mezőnyébe bejutott 30 dalt.(folyt.)



2017. december 6., szerda 12:42

A Dal 2018 - Magyarország legjobb dala (2. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OTS) -

    
A Dal 2018 mezőnye (előadó - dalcím - dalszerző - szövegíró):

Andy Roll: Turn the lights on (zeneszerző-szövegíró: Dutka András)
AWS: Viszlát nyár (zeneszerző: Kökényes Dániel, Brucker Bence, Veress Áron, Schiszler Soma; szövegíró: Siklósi Örs)
Ceasefire X: Satellites (zeneszerző: Vavra Bence András, Szűcs Norbert; szövegíró: Kozma Kata)
Dánielfy Gergely: Azt mondtad (zeneszerző: Dánielfy Gergely; szövegíró: Völgyesi Árpád)
Fourtissimo: Kisnyuszi a kalapban (zeneszerző: Ferencz-Kuna Valéria, Kuna Márton, Ferencz-Kuna Gyula, Kuna Bence; szövegíró: Ferencz-Kuna Valéria, Kuna Bence)
Gulyás Roland: Hypnotized (zeneszerző-szövegíró: Márta Alex)
Ham ko Ham: Bármerre jársz (zeneszerző: Tóth G. Zoltán; szövegíró: Kathy Zsolt)
Heincz Gábor "BIGA": Good vibez (zeneszerző: Heincz Gábor; szövegíró: Méhes Adrián)
Horváth Cintia: Journey (zeneszerző-szövegíró: Balogh Tamás, Horváth Cintia)
Horváth Tamás: Meggyfa (zeneszerző-szövegíró: Horváth Tamás)
Király Viktor: Budapest Girl (zeneszerző: Király Viktor, Ash Hicklin, Závodi Marcel; szövegíró: Király Viktor, Ash Hicklin)
Knoll Gabi: Nobody to die for (zeneszerző: Knoll Gabi, Burai Krisztián, Stanislav Bendarzsevszkij; szövegíró: Knoll Gabi)
Leander Kills: Nem szól harang (zeneszerző-szövegíró: Köteles Leander)
Living Room: Kirakat élet (zeneszerző: Pál Benjamin; szövegíró: Pál Benjamin, Prommer Patrik)
Maszkura és a Tücsökraj: Nagybetűs szavak (zeneszerző: Biró Szabolcs, Boros Gábor, Földesi Attila, Kertész Csaba, Vikukel Dániel; szövegíró: Bíró Szabolcs)
Mayalina: Nekem te (zeneszerző-szövegíró: Szalma Edvárd, Szikszai Péter)
Nemzenekar: Waiting (zeneszerző: Pásztor Gyula, Károly Tamás; szövegíró: Pásztor Gyula)
Nene zenekar: Mese a királyról (zeneszerző: Vörös Milán Erik, Orsovai Renáta Katalin, Márkosi József, Boda Evelin, Varga Szabolcs Balázs, Ferencz Péter; szövegíró: Orsovai Renáta Katalin)
Noémo: Levegőt (zeneszerző: Takácsová Noémi, Szabó Dániel Ferenc, Szeifert Bálint Artúr, Tóth István; szövegíró: Takácsová Noémi, Jeszenszky Márton)
Nova Prospect: Vigyázó (zeneszerző: Kiss József; szövegíró: Schautek Bálint)
Peet Project: Runaround (zeneszerző: Ferencz Péter, Magán Olivér, Závodi Attila, Gudics Martin, Gudics Marcell; szövegíró: Ferencz Péter)
Polgár Odett: Aranyhal (zeneszerző: Toldi Miklós, Polgár Odett; szövegíró: Hujber Szabolcs)
SativuS: Lusta lány (zeneszerző: Szabó Márton; szövegíró: Pájer Gábor)
Süle Zsolt: Zöld a május (zeneszerző: Süle Zsolt, Bodnár Péter; szövegíró: Süle Zsolt)
Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert: Életre kel (zeneszerző: Szakcsi Lakatos Róbert; szövegíró: Müller Péter Sziámi)
JELA feat. Eszes Viki: Egy szó, mint száz (zeneszerző-szövegíró: Jelasity Péter)
The Matter: Broken Palms (zeneszerző: Isaak Palmer, Kozák Örs, Joel David Perez Garcia, Antal Kert; szövegíró: Isaak Palmer)
Tolvai Reni: Everest (zeneszerző: Bella Máté, Závodi Marcel; szövegíró: Johnny K. Palmer)
Vastag Tamás: Ne hagyj reményt (zeneszerző: Sztevanovity Krisztián; szövegíró: Sztevanovity Dusán)
Yesyes: I let you run away (zeneszerző: Szabó Ádám, Somogyvári Dániel; szövegíró: Yesyes)

Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét A Dal alkalmazáson, illetve mobiltelefonos szavazáson keresztül, így még inkább aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

Érdemes majd követni A Dal 2018 honlapját (adal.hu vagy mediaklikk.hu/adal), valamint a Facebook és Instagram oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalom, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.