OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. február 7., szerda 10:40

Minden szava Arany! - Még lehet pályázni az AranyCORE zenebajnokságra.
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OTS) - A közmédia szervezésében az Arany-emlékév jóvoltából még tavaly novemberben elindult az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket egészen március 2-ig lehet beküldeni, a pályaművekben nincs különösebb megkötés; ha csak hobbid a zenélés, ezt a versenyt egyenesen Neked találták ki! A stílusban nincs kikötés, az elektronikus zenétől a zajzenén át, az egy szál akusztikus gitárig minden fajta zenés feldolgozást a www.aranycore.hu weboldalon tudsz feltölteni.

    Inspirációt Ákos, a Margaret Island vagy Wolfie (Punnany Massif) által elmondott Arany János versekből meríthetsz, amelyeket szabadon letölthetsz és felhasználhatsz saját zenédben.

Az AranyCORE-hoz az elmúlt hónapokban sokan csatlakoztak: Horányi Juli, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, vagy Szirtes Edina Mókus is egy-egy videóüzenetben buzdította a zenészeket a jelentkezésre, de sokan küldték el kedvenc Arany versüket is, hogy dal helyett egy-egy szavalattal járuljanak hozzá a kezdeményezéshez.

"Azért örülök az Arany János-emlékévnek, mert a klasszikus költészetnek, irodalomnak manapság nincs akkora divatja. De ha az ember irodalommal foglalkozik, nagyon fontos, hogy az alapoktól kezdje. Jó lenne, ha a fiatalok visszanyúlnának a gyökerekhez, amelyekből táplálkozunk.
Zenészként úgy gondolom, hogy érdemes Arany János verseit elemezni, mert azok egy kerek egészet alkotnak, amely a mai dalszövegekről nem mindig mondható el, ezért is tartom nagyon fontosnak az AranyCORE-t" - mondta Nagy Feró zeneművész.

"Fontos az értékeink megőrzése és a versek megzenésítése segít ebben a küldetésben" - mondta Patkó Béla Kiki, az Első emelet ismert énekese.

A részletes játékszabályzatért, a rögzített versekért, valamint további információkért is érdemes a verseny oldalára látogatni: www.aranycore.hu.

A legtöbb LIKE-ot szerző három versenyző és a zsűri díjazottja elutazhat Nagyszalontára, Arany János szülővárosába. A verseny különdíját - egy örömzenélést a VOLT-on - Lobenwein Norbert fesztiválguru adja át a legmenőbb, aranyat érő számért.

MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.