OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. február 19., hétfő 12:38

Itt a Korona, az új kriptovaluta
    Budapest, 2018. február 19., hétfő (OTS) - Hétvégén nemzetközi sajtóértekezlet keretében mutatták be Budapesten az új kriptovalutát, a Koronát. Az új fizetőeszközzel lehet majd globálisan a legolcsóbban vásárolni.

    A Korona Development Team, Jean-Marc Stiegemeier, a Wall Street egykori pénzügyi tanácsadójának vezetésével mutatta be a blockchain alapú kriptovalutát, a Koronát. Az új fizetőeszközt március 26-án Svájcban indítják útjára. A Korona üzleti modelljének része lesz egy erre célra létrehozott bank és fizetési platform, amely a svájci pénzügyi hatóságok felügyelete alatt működik majd. A Korona megalkotói szerint a jelenlegi kriptovaluták 90 százaléka semmiféle reális tranzakcióra nem alkalmas, szinte csak "teoretikus" pénzügyi eszköz, árfolyama ezért néhány nap leforgása alatt több ezer dollárral változhat.
A tervek szerint a rendszer globális webáruházként is működik majd, ahova nemcsak áruikat, de szolgáltatásaikat is feltölthetik az eladók. A sajtótájékoztatón bemutatott üzleti modell értelmében a Koronával vásárlók világszerte a legkedvezőbb ajánlatot találhatják meg. Például jelenleg egy csúcskategóriás mobiltelefon Európában annyival drágább, mint Amerikában, hogy érdemes átrepülni az óceán másik oldalára, megszállni két éjszakára, visszautazni és a vevő még így is jól jár. A vásárlók költségeit az is csökkenteni fogja, hogy a hagyományos gyakorlattal szemben alig kell tranzakciós költséget fizetni - míg a Bitcion használata során utalásonként 20 dollár a kiadás -, a jóváírás pedig az eladó számláján szinte azonnal megtörténik. Éppen ezért a Korona új távlatokat nyithat a globális vásárlási szokások és pénzügyi tranzakciók területén.

2018 február 17.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.