OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. február 22., csütörtök 14:16

Az idei tél eddigi legkeményebb támadása várható - Utolsó esély a vízmérők, kerti csapok, szabadban futó vezetékek védelembe helyezésére
    Budapest, 2018. február 22., csütörtök (OTS) - Tapasztalataink szerint a hétvégén várható hideghez hasonló időjárás már komoly veszélyt jelent a nem megfelelően védett vízmérők, kerti csapok és szabadban futó vízvezetékek számára. Tavaly a mínuszok következtében közel 2000 mérő fagyott el, ami 20 millió forintot meghaladó kárt okozott. A hideg hatására eltört vízmérő cseréjének költsége éppúgy az ingatlan tulajdonosát terheli, mint az elfagyott kerti csapon, vezetéken keresztül esetlegesen elfolyó víz díja. Ez utóbbi különösen a télen lakatlan ingatlanok esetében jelent veszélyt, hiszen a tavaszi enyhülés hatására a törött vezetéken keresztül egy óra alatt is akár a többszöröse ömölhet a szabadba egy átlagos család napi vízfelhasználásának. A másik veszély, hogy az elfagyott vezetékben jégdugó keletkezik, aminek eredménye a vízhiány az ingatlanban.

    A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása jelentős költségeket és váratlan kellemetlenségeket okozhat a háztartásoknak. A kiadásoktól és a bosszúságoktól is megkímélhetjük magunkat, ha megtesszük a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a hideg hatására bekövetkező mérő-meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségeit.

A belső hálózat és a vízmérők fagy elleni védelméről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia!

A következő napokban külön is figyeljünk rá, hogy helyén legyen az aknafedél, aminek a hőszigeteléséről is érdemes gondoskodni. A fagy ugyanis leginkább a néhány milliméteres vaslappal fedett aknában lévő vízmérőket veszélyezteti, ezért ezek védelme különösen fontos! Erre a legalkalmasabb egy hungarocell lemezt az aknatető aljára rögzíteni. Az esetek döntő hányadában ez megfelelő védelmet biztosít, de aki még óvatosabb, a vízmérőt is leszigetelheti. Erre akár egy papírdoboz is felhasználható, amely benn tartja a talajból felfelé áramló kevés hőt, ha lefelé fordítva a mérőszerkezetre helyezzük.
A pincékben lévő vízmérők megóvása érdekében ellenőrizzük a pinceablakok épségét, és ha a vízmérő, illetve a csövek a külső talajszinttől egy méternél kisebb távolságra vannak, hőszigetelésükről külön is gondoskodjunk. A falakon kívül lévő, illetve a nem kellően szigetelt vízvezetékeket szigeteljük le, és ellenőrizzük, hogy kerti csapjainkat megfelelően víztelenítettük-e.

Ha már megtörtént a baj, fontos, hogy a vízmérőt vagy a szabadon lévő műanyagcsöveket ne próbáljuk nyílt lánggal felolvasztani, mert a hirtelen felolvadó víz szétvetheti a mérőt, illetve a csövet. Forduljunk szakemberhez!

A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén a vízóra elfagyása esetén munkatársaink a Vízvonal 06-1 247 7777-es telefonszámán fogadják bejelentésüket.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.