OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. március 6., kedd 10:40

Nyilatkozott a Mart Kft. a VGF Szaklapnak a csődeljárásról
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OTS) - Szilágyi László, a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika Szaklap kiadóvezetője nyilatkozatot kért a Mart Kft. vezetésétől a boltbezárások kapcsán. Alább a Mart Kft. nyilatkozatát közöljük.

    Mint, ahogy azt már korábban is bejelentettük, sajnálattal értesültünk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi igazgatósága költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Mart Kft. ellen. Ebben az ügyben egy MART alkalmazott gyanúsítottként érintett, akinek sem beszerzési, sem értékesítési, sem pénzügyekkel kapcsolatos feladatai nem voltak. A Mart Kft. határozottan elutasít mindenféle jogsértő magatartást.

Az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi igazgatósága 2018. február 7. napjával zár alá vételt rendelt el a Mart Építőipari Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal szemben.

A MART Kft. a magyarországi építőipari-kereskedelmi piacon történő megjelenése óta mindig a jogszabályi előírások betartásával és a tisztességes piaci magatartás elveinek megfelelően folytatta működését, valamint a magyar gazdaságot bármely módon megkárosító tevékenységet semmilyen körülmények között sem végzett.

Fentiekre tekintettel Társaságunk célja, hogy a zár alá vételre okot adó körülmények mielőbbi tisztázására sor kerüljön, ezért a MART Kft. a fenti helyzet rövid időn belüli lezárása érdekében teljes mértékben együttműködik a nyomozó hatóságokkal, továbbá mindent megtesz annak érdekében, hogy a zár alá vétel a lehető legrövidebb időn belül feloldásra kerüljön.

Mindezek, valamint a Mart hitelezőinek döntései következtében, egy olyan, a gazdasági életben ismert láncreakció alakult ki, amely szükségszerűvé tette, hogy a társaság az Ideiglenes Fizetési Haladék lehetőségének kérelmével éljen, annak érdekében, hogy a vállalat új alapokon történő reorganizációja során, újra működőképes legyen a piacon.

A vállalat átszervezése új lehetőségeket teremt a Mart Kft. tevékenységének folytatásához és megfelelő működéséhez.

A MART Kft. tevékenységét a jelenleg fennálló helyzetben sem szünetelteti, de az akut helyzetre való tekintettel a vállalat tulajdonosa és vezetése néhány üzlet ideiglenes bezárása mellett döntött.

Cégünk továbbiakban is elkötelezett az iránt, hogy a Partnerei felé vállalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesítse.

Dunakeszi, 2018. március. 5.

Mart Kft.
Wolfgang Hatzl ügyvezető
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.