OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2018. március 12., hétfő 14:05

HOLOTECHT - A valóság karnyújtásnyira
    Budapest, 2018. március 12., hétfő (OTS) - Az AR és VR mobil megoldásokban nemzetközi szinten is előkelő helyen jegyzett ARworks Kft. 2017-ben belekezdett a Holotecht termék fejlesztésébe, melynek segítségével az eddig csak számítógépes modellként létező épületekről valóságos, térben megjelenő, 3 dimenziós és körül járható modellek születhetnek.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180312_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180312_002.jpg

     A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innováció Hivatal által is 176,6 M forinttal támogatott, két évre tervezett kutatási folyamat végén egy olyan standardizált és egységesített termék jön létre, ahol a megrendelők a saját épületeiket a helyszínen, valós méretben bejárhatóan tudják bemutatni, ellenőrizni, tesztelni.
     Jelenleg a térbeli pozícionálás nem megoldott, így az érdeklődőknek a projektek megjelenítésekor kompromisszumokat kell kötniük.
     A technológia fejlődésével az elvi lehetősége ma már megvan, a fejlesztés végén pedig tesztelt és bemutatható termékként létrejön egy olyan megoldás, amellyel bárki valósághűen bemutathatja saját fejlesztését.
     Ezzel a mixed reality megoldással a felhasználók azonnal, előképzettség nélkül is megértik és valóságosnak fogadják el a papíron létező építményt.
     Weboldalunk elindult, a www.holotecht.com oldalon folyamatosan beszámolunk az elért eredményekről.
     Célunk, hogy a termék megjelenésével nem csak az építészet, de minden olyan szakma - ahol a vizualizáció hozzáadott értéket teremthet - részesedjen a kutatás során elért eredményekből.
     A 2010 óta mobiltechnológiák fejlesztésével foglalkozó ARworks Kft. több, mint 50 sikeres applikációval a háta mögött, valamint a Smartmobilevison Kft.-vel kötött fejlesztői és megvalósítási partnerségi megállapodás a garancia arra, hogy a világon jelenleg egyedülálló ötlet - a HOLOTECHT - felhasználó-központú termék legyen, és profi módon jöjjön létre.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.