OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2018. április 13., péntek 14:12

3D családi ház nyomtatás Magyarországon, napi 150 m2 kapacitással
    Budapest, 2018. április 13., péntek (OTS) - Pár éve még tudományos-fantasztikus filmbe illő dolognak tűnt, amikor arról hallottunk tudományos körökből, hogy évtizedeken belül a 3D nyomtatókhoz hasonlóan családi házakat is lehetséges lesz nyomtatni.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180413_004.jpg

Szeretnénk bejelenteni, hogy a jövő megérkezett Magyarországra és a www.kp.hu -t üzemeltető Kp Sales House Kft Európában elsőként 3D családi ház nyomtató robottal végez kivitelezést. A családi ház nyomtatást a vállalkozás az építési területen végzi egy mobil nyomtatóval, mely egy nap alatt 150 m2 falfelületet képes kinyomtatni. Egy pontból 250 m2-es alapterület nyomtatható maximum 8 méteres magasságban és akár 5 méteres mélységben pince is kivitelezhető.

A magyar cég Ausztriában, Magyarországon és Szlovákiában kizárólagosságot szerzett a Constructions 3D háznyomtatási technológia kivitelezésére.

Az igazi érdekessége a nyomtatott családi ház szerkezetnek hogy a fal, födém és tetőszerkezet hőszigetelése a passzív házak előírásait túlteljesíti, ezzel együtt statikailag az építőiparban használatos födém betonhoz képest 50%-kal nagyobb nyomószilárdsággal rendelkezik, a tűzvédelmi teszteken 120 percen túl is elviselte az 1200 Celsius fokos hőmérsékletet és rendkívül magas a földrengés elleni védelme.

A nyomtatáshoz geocementből előállított speciális print anyag 90%-kal képes csökkenteni a hagyományos építőanyagok előállításához szükséges CO2 kibocsátást, ezáltal nem csak az üzemeltetés lesz közel nulla károsanyag kibocsátású, hanem az alapanyag előállítás is.

A 3D családi ház nyomtató legfőbb erénye, hogy 5 mm pontossággal dolgozik és egy nagyobb kőműves brigádot képes helyettesíteni úgy, hogy minden pillanatban ugyanazt a minőséget nyújtja és nonstop képes dolgozik csendesen, hiszen elektromos hajtással rendelkezik. A ház nyomtatása után összecsukja karjait a gép és egy bejárati ajtó nyíláson keresztül a saját lánctalpain távozik és nulla hulladékot hagy maga után.
A 3d családi ház nyomtató megoldást nyújt a szakmunkás hiányra a szerkezetépítés területén.

Bővebb infó: https://kp.hu/3d-csaladi-haz-nyomtatas-magyarorszagon-elsokent/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.