OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. április 16., hétfő 09:00

Az emberi színlátást javító, a színek helyes felismerését biztosító szemüvegek kutatása és fejlesztése a Medicontur Kft.-nél
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OTS) - A Medicontur Kft. már 28 éve a beültethető szemlencséi segítségével a látás javítása mellett kötelezte el magát, tevékenységével több mint 70 országban segíti a szürkehályoggal és egyéb refraktív látáshibákkal küzdőket, hogy ismét élesen lássák a világot. Cégünk a színtévesztés témájával is foglalkozik, mely több mint 200 millió embert érint világszerte. Az eddigi kutatási eredményeink a szín-diszkrimináció terén nemzetközi összehasonlításban kimagaslóak.

        Az emberi színlátást javító és a színek helyes felismerését biztosító szemüvegek kutatását és fejlesztését célzó 2018 januárjában kezdődött 2 éves projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított 363,65 m forintos támogatással, a Vállalatok K+F tevékenységének támogatása program finanszírozásában valósul meg.
Sokan nem is tudják, vagy csak sejtik, hogy színtévesztők. A világszerte alacsony tudatossági és elégedetlenségi szint miatt úgy döntött a Medicontur, hogy a színtévesztés problémáját életmód/életvitel szinten kívánja megfogni. Ezért nem elsősorban 200 millió "beteget" szeretnének megszólítni, hanem azt az embert, akinek az a vágya, illetve akiben kialakítható az a vágy, hogy végre - a normálisan látókhoz hasonlóan - képes legyen a teljes színspektrum pontos azonosítására (szín-identifikáció).
     A Medicontur Kft. projektje során elkészítendő filterekkel ellátott szemüveg hatására javulni fog a színtévesztő életminősége, mert olyan eszközhöz juthat, amit tetszése szerint használhat bizonyos élethelyzetekben (színérzékeny munka, a természet vagy műalkotások élvezete, családi helyzetek, stb.). A színtévesztő színfelismerő- és megkülönböztető képessége, valamint kontrasztérzékenysége céljaink szerint drámai módon javul majd, korábban általa nem látott színeket és árnyalatokat fog felismerni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.