OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. június 5., kedd 09:40

"A streaming technológia nyertesei a felhasználók és maga a filmipar is" - Interjú Csupó Gábor magyar-amerikai rajzfilmes művésszel, producerrel, rendezővel
    Budapest, 2018. június 5., kedd (OTS) - Május 25-én indult hazánkban a kizárólag magyar filmes tartalmakat kínáló streaming szolgáltató, a Wowster, amelynek Csupó Gábor a tulajdonosa. Az Egyesült Államokban élő művésszel a tartalomfogyasztás jelenéről és jövőjéről beszélgettünk.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180605_001.jpg

Amerikában a lakosság jóval nagyobb arányban néz filmeket és sorozatokat streamelve, mint hazánkban. Az amerikai piacon a streaming térhódításának a tv és a mozi látta kárát?

A streameles a modern jelen és a még modernebb jövő megkerülhetetlen technológiája. A streaming nemcsak a választás lehetőségét nyújtja a felhasználóknak, hanem minden eddiginél nagyobb kényelmet - hiszen ki sem kell mozdulniuk az otthonukból, ha minőségi tartalomhoz szeretnének jutni -, mindezt pedig gyorsabban és egyszerűbben, mint valaha - mindezen tényezők miatt világszerte egyre nő a streamingfelhasználók száma. Kevés olyan streaming szolgáltató van Magyarországon, akinek bő kínálata lenne magyar nyelvű tartalmakból, a magyarok ezért váltottak kisebb arányban streamingre, mint az amerikaiak. Az USA-ban a streamelés beindulása óta a mozifilmek, tévéfilmek és sorozatok gyártása nagy lendületet kapott. Sokkal több sorozat és film készül manapság, mint 4-5 évvel ezelőtt, csak a formátum más. A streamelés valóban változtatott az amerikaiak tartalomfogyasztási szokásain, kevesebben néznek hagyományos tévécsatornákat és kevesebben mennek moziba, de sokkal nagyobb a választási lehetőség és a kínálat, mint régen. A streaming technológia nyertesei a felhasználók és maga a filmipar is.

Ön szerint mi az oka annak, hogy az USA-ban jóval népszerűbb a streaming, mint hazánkban?

A legtöbb nagy mozi- vagy televíziós produkció angol nyelven készül, ezzel magyarázható az amerikai streaming csatornák óriási sikere. Magyarországon is elérhető ezen csatornák némelyike, viszont a nyelvi nehézségek miatt kevesebben tudják őket élvezni. Nagyon nagy igény volt itthon is egy olyan szolgáltatóra, ami magyar nyelvű tartalmakat kínál.

Ön a tulajdonosa az új magyar streaming szolgáltatónak, a Wowsternek. Miért döntött úgy, hogy belevág ebbe a vállalkozásba?

Évek óta Amerikában élek, ezért első kézből tapasztaltam meg a streaming által generált kulturális reformot és ezzel egy időben ennek hiányát Magyarországon, vagyis itthon adott volt egy jelentős piaci rés. Személyes küldetésemnek tartom a magyar filmkultúra terjesztését, a Wowster pedig azok otthonába is elviszi a magyar filmeket, akiknek nincs lehetőségük máshogy hozzájutni ezekhez a tartalmakhoz.

Mi az, amiben a Wowster más, mint a többi, hazánkban elérhető streaming szolgáltató?

Számomra az volt a legfontosabb, hogy legyen végre egy könnyen és olcsón elérhető, valamint gyors és legális letöltést lehetővé tevő magyar streaming csatorna, ami csak magyar nyelvű tartalmakat kínál, és amit mi, magyarok teljesen a magunkénak tekinthetünk. Persze nálunk is elérhetőek a külföldi streaming szolgáltatók, de javarészt drágábban kínálják a szolgáltatásukat és tartalmaik jelentős része nem magyar nyelvű. No és persze ott vannak az illegális oldalak, ahol órákba telik egy-egy film letöltése, a végeredmény pedig rossz minőségű és törvénytelen is. A Wowster legális, jó minőségű és gyors, ráadásul reklámmentes tartalmat képes szolgáltatni.

Mekkora potenciált lát a magyar piacban? Mik a terveik középtávon a felhasználói bázist illetően és hogyan tervezik ezt elérni?

A magyar és európai filmkultúra rengeteg remek alkotással dicsekedhet, mi szeretnénk ezek közül minél több produkciót elérhetővé tenni a Wowsteren. Úgy gondolom, hogy az előfizetői számot az növeli majd, ha minél több friss tartalom kerül az oldalra. Kezdetben néhány ezres stabil előfizetői bázissal már elégedettek leszünk, a későbbiekben szeretnénk elérni egy tíz-húszezres előfizetői számot.

Hogyan bővül a Wowster kínálata a közeljövőben?

A kínálat folyamatosan bővül a jövőben, szeretnénk több hazai gyártót is megkeresni, hogy csatlakozzanak az oldalhoz. Hosszú távú célunk az, hogy minden, valaha készült magyar tartalmat elérhetővé tegyünk az oldalon keresztül. A tartalomfejlesztés folyamatosan zajlik és a tervek között szerepel, hogy ne csak az eddig elkészült magyar filmeket gyűjtsük az oldalra, hanem saját fejlesztésű tartalmakkal is jelentkezzünk. Ezen felül szeretnénk olyan tehetséges filmeseknek is lehetőséget adni a bemutatkozásra, akik máshol nem tudtak megjelenni az alkotásaikkal. Továbbá tervezzük a környező országok közönségsikereit átvenni és magyar szinkronnal vagy felirattal bemutatni őket a hazai közönségnek, így reményeink szerint a Wowster már rövid távon is egy színes és változatos kínálattal rendelkező csatorna lesz.

Sajtókapcsolat:
Novák Alexandra
novak.alexandra@wowstermovie.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.