OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. augusztus 1., szerda 10:11

Bélyegív kibocsátásával csatlakozik a "KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG EURÓPAI ÉVE 2018" programsorozathoz a Magyar Posta
    Budapest, 2018. augusztus 1., szerda (OTS) - 2018 a Kulturális Örökség Európai Éve, melyet a Magyar Posta szelvényes forgalmi bélyeg kibocsátásával ünnepel. A 35 bélyeget tartalmazó ívben a bélyeghez kapcsolódó szelvényen a Tematikus Év logói láthatók zöld, lila, mályva, világoskék és okkersárga színben.

    A Tematikus Évet az Európai Kulturális Fórum indította útjára 2017. december 7-én Milánóban. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az egyetemes európai értékekre, minél több embert ösztönözzön az európai kultúra felfedezésére, felkutatására és megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot, összetartozást.

Az európai kulturális örökség mindenütt körülvesz minket: legyen szó tájakról, állat- és növényvilágról, az épített környezetről, vagy hagyományokról, mesterségekről, nyelvekről, irodalomról, művészetekről. Az épített és a szellemi örökség mellett pedig már a digitális tartalmak is a kulturális örökség részének tekinthetők. Az európai kulturális örökség gazdasági jelentősége számottevő: 300 ezer ember dolgozik az ágazatban és további 7,8 millió munkahely kapcsolódik hozzá többek között a turisztikai és az építőipari ágazaton keresztül.

2018 során számos uniós eseményen, hivatalos ünnepségen, valamint több ezer tagállami, regionális és helyi rendezvényen vehetünk részt, melyek célja, hogy elősegítsék örökségünk jobb megismerését és megbecsülését, közelebb hozzák az embereket kulturális örökségükhöz, különös tekintettel a gyerekekre és fiatalokra,, akik megőrzik majd ezt a kulturális örökséget a következő nemzedékek számára.

A Magyar Posta által kibocsátott szelvényes forgalmi bélyeg Benedek Imre, a bélyeghez tartozó alkalmi boríték Baticz Barnabás tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült 105 000 példányban.

Az újdonság augusztus 1-től megvásárolható az elsőnapi postákon, valamint a Szent István Bazilika melletti Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.