OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 11., kedd 14:25

Sikeresen zárult a Meditop Gyógyszeripari Kft. telephely fejlesztési projektje.
    Pilisborosjenő, 2018. szeptember 11., kedd (OTS) - A Meditop Gyógyszeripari Kft. telephely fejlesztési projektje sikeresen zárult a nyár végén, a projektzáró rendezvény alkalmával Küller János Polgármester Úr részvételével átadták a felújított és kibővített raktárépületet.

    A Meditop Gyógyszeripari Kft. a tavalyi évben 51,05 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból, PM_KKV_2016/107 pályázati azonosító alatt. 92,83 millió forint összegű költségvetésből eszközbeszerzési és raktárépületi kapacitásfejlesztést valósítottak meg, melynek 55%-át tette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által nyújtott támogatás.

A beruházás 2017. szeptemberében kezdődött a cég pilisborosjenői székhelyén (Ady Endre u. 1), célja a korábbi üzembővítés logisztikai hátterét biztosító raktár komplexum bővítése volt.

A meglévő nagykereskedelmi raktár állagmegóvása céljából szigetelést és felszíni csapadékvíz elvezetést valósítottak meg. A raktárban meglévő hűtött teret hűvös raktárrá alakították, valamint kialakításra került egy speciális, pszichotróp raktár is. A projekt részéként önálló veszélyes hulladéktároló épült, valamint a raktár tárolási kapacitásait új polcrendszerrel bővítették.

Közbeszerzési eljárás eredményeként a kivitelezési munkálatokat a Kőrös Házépítő Kft. és a PROREX Hungary Kft., a gyengeáramú munkálatokat a High Security Kft., az erősáramú munkálatokat az Integrated Engineering Solution Kft. végezte.

Az idén augusztusban befejeződött projekt záró rendezvényére 2018. augusztus 13-án került sor, melynek keretében a helyszíni bejárást a Meditop Gyógyszeripari Kft. egy jó hangulatú céges családi nappal kötötte össze.

Dr. Ács Zoltán és Dr. Greskovits Dávid Ügyvezetők beszédükben kiemelték, hogy az új raktárfejlesztési beruházás nagy előrelépést jelent a cég számára, mivel lényegesen enyhíti a cég fejlődése következtében megsokszorozódott termelési kapacitáshoz kötődő raktározási problémákat.

A rendezvény meghívott vendége Küller János, Pilisborosjenő polgármestere is üdvözölte a projektet. A Polgármester Úr felszólalásában kiemelte, hogy a Meditop Gyógyszeripari Kft. rendkívül jelentős szerepet játszik a falu életében, mivel nem csak munkahelyet nyújt az itt élőknek, de sokrétű támogatásával lényegesen hozzájárul a falu fejlődéséhez.

Jelen kapacitásfejlesztési projekt a Meditop Gyógyszeripari Kft. alaptevékenységéhez, a gyógyszeripari gyártáshoz, illetve annak logisztikai háttérfejlesztéséhez kapcsolódik, melyen keresztül hozzájárul a Pest Megyei Területfejlesztési Program I. Prioritásában foglalt "Kiemelt jelentőségű ágazatok (gyógyszeripar)" fejlődéséhez.

A beruházás társadalmi-gazdasági hatásaival elősegíti a területi kiegyenlítődést, a megye versenyképességének javítását is, miután a fejlesztés eredményeként 3 új munkahely került kialakításra.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.