OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 14., péntek 10:50

Az MPM Holdings Inc. megállapodást kötött, melynek értelmében a céget felvásárolja az SJL Partners, a KCC Corporation és a Wonik QnC Corporation alkotta befektetői csoport (1. rész)
    Waterford, New York, USA és Szöul, Dél-Korea, 2018. szeptember 14., péntek (Business Wire/OTS) - A tranzakció értéke megközelítőleg 3,1 milliárd USA dollár - A szilikontermékeket és fejlett anyagokat előállító globális vállalat, az MPM Holdings Inc. (a továbbiakban "Momentive" vagy "a Vállalat") (OTCQX:MPMQ) és az SJL Partners LLC (a továbbiakban "SJL"), a KCC Corporation (KS:002380) (a továbbiakban "KCC") és a Wonik QnC Corporation (KOSDAQ:074600) (a továbbiakban "Wonik") (a továbbiakban együttesen "a Befektetői csoport") ma bejelentette, hogy végleges összeolvadási megállapodást kötöttek, melynek alapján a Befektetői csoport felvásárolja a Momentive-et körülbelül 3,1 milliárd USA dollárért. A megállapodás értelmében a Befektetői csoport átvállalja a Momentive nettó adósságait, valamint a cég nyugdíjba vonult alkalmazottainak fizetendő nyugdíj- és egyéb juttatások finanszírozását.

    A Momentive, melynek székhelye New York államban, Waterford városában található, különleges szilikon- és szilántermékek, valamint olvasztott kvarcból készült és egyéb speciális kerámiatermékek fejlesztésével és előállításával foglalkozik. A Momentive 75 éves múltra tekinthet vissza, és mintegy 100 országban több mint 4000 ügyfelet szolgál ki különleges termékeivel és egyedi megoldásaival. A Vállalat globális hálózatába 24 gyártóhely és 12 kutatási és fejlesztési létesítmény tartozik.

"A mai bejelentés a Vállalat számára kínálkozó stratégiai növekedési és értékteremtési lehetőségek alapos és átfogó áttekintésén alapul" - nyilatkozta Jack Boss, a Momentive elnök-vezérigazgatója. "Úgy hisszük, ez a lépés minden velünk kapcsolatban álló érdekcsoport számára a legjobb megoldás, mivel maximális értéket biztosít részvényeseinknek és ugyanakkor biztosítja a Vállalat számára a hosszú távú növekedést és a jövőbeli munkahely-teremtést, amely szerte a világon tehetséges alkalmazottaink, ügyfeleink és beszállítóink javát szolgálja. Az ügylet nem pusztán arra nyújt lehetőséget szilikon és kvarc üzletágaink számára, hogy kiaknázzák a KCC és a Wonik ágazati szakértelmét, hanem termékportfóliónk bővülése, földrajzi térnyerésünk és pénzügyi helyzetünk erősödése következtében elősegíti a Momentive globális piacvezetői pozíciójának megszilárdítását. Nagy várakozással tekintünk a KCC, a Wonik és az SJL tehetséges csapataival való együttműködés elé az ügylet zárását követően, hogy továbbra is biztosíthassuk globális ügyfeleink számára különleges termékeinket és szolgáltatásainkat."

Steve Lim, az SJL elnöke és ügyvezető tulajdonosa, a Befektetői csoport képviseletében a következőket nyilatkozta: "A KCC, a Wonik és az SJL nevében elmondhatom, hogy nagy lelkesedéssel várjuk a Jackkel és a Momentive gárdájával való közös munka megkezdését. Az ennek a stratégiai megfontolásokon alapuló ügyletnek az eredményeként összeolvadással létrejött vállalat jóval erősebb pozíció birtokában vehet majd részt a globális piacon folyó versenyben. A Momentive piacvezető termékportfóliója, a KCC és a Wonik globális piaci jelenléte és az SJL mélyreható befektetési banki és magántőke-piaci szakértelme szilárd alapokat biztosít a Vállalat hosszú távú, sikeres működéséhez."

A Momentive, a KCC és a Wonik igazgatótanácsa és az SJL befektetési bizottsága által ellenszavazat nélkül, és a Momentive részvényeseinek többségi szavazatával jóváhagyott megállapodás értelmében a Befektetői csoport átvállalja a Momentive nettó adósságait 250 millió USA dollár minimális záráskori készpénzösszeg rendelkezésre állásától függően. A Momentive részvényesei mindegy egyes birtokukban lévő törzsrészvényért 32,50 USA dollárt kapnak a minimális záráskori készpénzösszeg rendelkezésre állásától függően.

Az ügylet készpénz és a záráskor sorra kerülő új hitelfelvétel kombinációjával kerül finanszírozásra. A tranzakció teljesülését illetően nincsen érvényben olyan záradék, mely szerint a vevők elállhatnak az ügylettől a finanszírozási források biztosításának sikertelensége esetén, és az ügylet zárása 2019 első felére várható a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzésének és egyéb szokásos zárási feltételek teljesülésének függvényében.

A Momentive pénzügyi tanácsadója a Goldman Sachs & Co LLC és a Moelis & Company LLC, vezető jogi tanácsadója pedig a Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP. A Befektetői csoportot a UBS Investment Bank segíti pénzügyi tanácsadóként és a Greenberg Traurig, LLP látja el jogi tanácsokkal.

Amit a Momentive-ről tudni kell…
A Momentive, amely vezető pozíciót tölt be a különféle szilikontermékek és fejlett anyagok globális piacán, működésének 75 éve során hagyományosan mindig elsőként jelent meg a piacon olyan termékekkel, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet megkönnyítéséhez. A Momentive tudományos módszerek alkalmazásával kidolgozott megoldásokat biztosít a fő iparágak számára egyedi technológiai platformjainak összekapcsolása révén, ami lehetővé teszi, hogy különleges, testre szabott termékeket kínálhasson ügyfeleinek. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.momentive.com.

Amit a KCC Corporation-ről tudni kell…
Az 1958-ban alapított KCC Corporation, amelynek székhelye Dél-Koreában, Szöulban található, Korea egyik vezető vegyianyag-gyártó cége, amely elsősorban festékeket, építőanyagokat és speciális anyagokat állít elő. A vállalat ugyanakkor szilikongyártással is foglalkozik, amelyet speciális festékekben és vegyipari célú finommechanikai termékekben használ fel. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.kccworld.co.kr/eng/main.do.(folyt.)



2018. szeptember 14., péntek 10:51

Az MPM Holdings Inc. megállapodást kötött, melynek értelmében a céget felvásárolja az SJL Partners, a KCC Corporation és a Wonik QnC Corporation alkotta befektetői csoport (2. rész)
    Waterford, New York, USA és Szöul, Dél-Korea, 2018. szeptember 14., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Wonik QnC Corporation-ről tudni kell…
A Wonik QnC Corporation félvezető lapkák előállításához használatos kvarc- és kerámiatermékeket gyárt és forgalmaz. A vállalat Quartz divíziója félvezető lapkán lévő integrált áramkörök gyártásához használt kvarcárukat, valamint félvezetők, LCD-k (folyadékkristályos kijelzők), LED-ek (fénykibocsátó diódák) és napelemek gyártásához használt alkatrészeket, Ceramic divíziója pedig különféle kerámiatermékeket, ideértve alumínium-nitrid, szilícium-karbid és bór-nitrid kompozitokat állít elő. A Wonik QnC Corporation 1983-ban kezdte meg működését, és székhelye Gumi-ban, Dél-Koreában található. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.wonikqnc.com/eng/.

Amit az SJL Partners-ről tudni kell…
Az SJL egy magántőke-befektetéseket kezelő vállalat, amely elsősorban piacvezető stratégiai vállalatokkal kötött együttműködési megállapodások alapján eszközöl befektetéseket partnerei organikus, illetve inorganikus (felvásárlás vagy összeolvadás [ideértve a beolvasztással megvalósuló felvásárlást is] révén elért) növekedésének támogatása céljából. Az SJL portfóliójában megtalálható a Celltrion Holdings, Korea egyik vezető biohasonló gyógyszereket gyártó cége, valamint a Vigevano, az egyik azok közt a koreai vállalkozások közt, amellyel elsőként kezdtek vezető divatmárkákat és bőrárukat forgalmazni Koreában. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.sjlpartners.com.

Előremutató állítások és óvatosságra intő figyelmeztetések
Az ebben a sajtóközleményben szereplő bizonyos állítások az Amerikai Egyesült Államok 1933. évi módosított Értékpapír törvénye 27A paragrafusának ún. "Safe Harbor" ("biztonságos kikötő") (személyes adatok védelmére vonatkozó) rendelkezései és az 1934. évi módosított Értéktőzsde törvény 21E paragrafusának rendelkezései értelmében ún. "előremutató állításoknak" minősülnek, és e jogszabályok előírásai szerint kerültek közlésre, ideértve azokat az állításokat is, amelyek az összeolvadási ügylet előnyeivel és várt időzítésével, valamint a cégünk jövőbeli pénzügyi vagy üzleti teljesítményére vonatkozó várakozásokkal vagy előrejelzésekkel kapcsolatosak. Továbbá vezetőségünk időről időre további előremutató állításokat is közölhet. A korábbi tényadatokkal kapcsolatos kijelentések kivételével a jelen közleményben szereplő mindennemű állítás előremutató állításnak tekintendő. Az előremutató állítások olyan szavak vagy kifejezések alapján azonosíthatók, mint például az "úgy hisszük", "várakozásaink szerint", "várhatóan", "előrejelzéseink szerint", "terveink szerint", "becsléseink szerint", "lehet ", "lesz", "tudnánk", "kellene", "törekszünk" vagy "szándékozunk", illetve ezekhez hasonló szavak és kifejezések alapján. Az előremutató állítások az üzleti tevékenységre, a gazdaságra, az összeolvadási megállapodásra és egyéb jövőbeli eseményekre vonatkozó, jelenleg birtokunkban lévő pénzügyi és gazdasági adatokon, illetve a piaci versenyről szerzett tapasztalatainkon, valamint jelenlegi üzleti terveinken alapulnak, és jelenlegi várakozásainkat és feltételezéseinket tükrözik. A tényleges eredmények az előremutató állításokban felvázoltaktól jelentős mértékben eltérhetnek különféle, a tevékenységünket, a piacokat, a szolgáltatásokat és az árakat érintő kockázatok és bizonytalansági tényezők, illetve egyéb, az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [a továbbiakban "SEC"]) a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott legutóbbi Éves jelentésünk "Risk Factors" (Kockázati tényezők) címe alatt, a jelen sajtóközleményben és a SEC-hez benyújtott egyéb dokumentumokban leírt tényezők hatására. Bár úgy hisszük, hogy feltételezéseink ésszerűek, arra intjük az előremutató állítások olvasóit, hogy ne támaszkodjanak kizárólag ezekre az előremutató állításokra, mivel nagyon nehéz megjósolni az ismert tényezők hatását és lehetetlen előre látni az összes olyan tényezőt, amelyek hatással lehetnek tényleges eredményeinkre.(folyt.)



2018. szeptember 14., péntek 10:51

Az MPM Holdings Inc. megállapodást kötött, melynek értelmében a céget felvásárolja az SJL Partners, a KCC Corporation és a Wonik QnC Corporation alkotta befektetői csoport (3. rész)
    Waterford, New York, USA és Szöul, Dél-Korea, 2018. szeptember 14., péntek (Business Wire/OTS) -

    Azok közé a fontos tényezők közé, amelyek következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban felvázolt eredményektől, többek közt (de nem kizárólag) a következők tartoznak: a globális gazdasági és pénzügyi feltételek romlása, a nyersanyag-ellátásban bekövetkező késedelmek vagy a nyersanyagok árának emelkedése, munkabeszüntetések és egyéb, a cég működését befolyásoló események hatása, a kormányzati szabályozásokban vagy azok értelmezésében bekövetkező változások, és a megváltozott előírásoknak való megfeleléssel, illetve az azok miatti esetleges peres eljárásokkal kapcsolatosan felmerülő költségek, a peres eljárások során a céggel szemben hozott elmarasztaló ítéletek, a stratégiai kezdeményezések nyomán elérni kívánt megtakarítások elérésének meghiúsulása, ideértve a Hexion Inc. nevű leányvállalatunkkal való ügyleteinket is, versenytársaink olyan árazási lépései, amelyek befolyással lehetnek az árrésünkre, a növekedést és termelékenységjavítást célzó beruházásaink hatásai és cégünk képessége arra, hogy kiaknázza az ebből fakadó előnyöket, cégünk képessége arra, hogy addicionális finanszírozást vegyen igénybe, valamint az összeolvadási megállapodással kapcsolatos kockázatok, ideértve annak kockázatát, hogy nem kapjuk meg a szabályozó hatósági jóváhagyásokat, illetve csak előre nem látott feltételek teljesítése esetén kaphatjuk meg azokat, annak kockázatát, hogy a javasolt összeolvadás zárási feltételeinek bármelyike nem vagy nem időben kerül teljesítésre, annak kockázatát, hogy üzletágaink integrációját nem tudjuk sikeresen megvalósítani, illetve hogy az integráció a vártnál nehezebb, költségesebb, hosszadalmasabb lesz vagy nem sikerül kiaknázni az akvizíció várt előnyeit, a javasolt tranzakció bejelentését vagy létrejöttét követően egyes vevőink esetleges elvesztése vagy az üzleti tevékenységünk megnehezedése, az összeolvadási ügylettel kapcsolatosan esetlegesen bekövetkező peres eljárások, bármely olyan esemény, változás bekövetkezése vagy egyéb körülmény felmerülése, amely az összeolvadási megállapodás felmondását eredményezheti, a tranzakcióra vonatkozó bejelentés vagy a tranzakció lezárulásának elhúzódása által a Vállalat üzleti kapcsolataira, üzemi eredményére és általában az üzleti tevékenységére gyakorolt hatások, valamint egyéb, a SEC-hez benyújtott jelentéseink "Risk Factors" (Kockázati tényezők) címe alatt felsorolt tényezők. Minden előremutató állításra teljes egészében kifejezetten vonatkoznak a fenti óvatosságra intő figyelmeztetések. Az általunk közölt előremutató állítások kizárólag arra az időpontra érvényesek, amelyben közlésre kerültek. Időről időre felmerülhetnek olyan tényezők és bekövetkezhetnek olyan események, amelyek következtében tényleges eredményeink eltérhetnek az itt felvázoltaktól. Cégünk nem vállal kötelezettséget az előremutató állításoknak új információk felmerülése, jövőbeli fejlemények vagy egyéb okok miatti nyilvános frissítésére vagy módosítására, kivéve, ha azt a vonatkozó jogszabályok előírják.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180912006185/en/

Kapcsolat:
Média és befektetők:    
Momentive
John Kompa, 614-225-2223
john.kompa@momentive.com
vagy
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
Jon Keehner / Ed Trissel / Tim Ragones, 212-355-4449
vagy
Befektetői csoport:
SJL Partners
JP Park, +82-2-6911-9701
jppark@sjlpartners.com

Forrás: MPM Holdings Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.