OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. szeptember 17., hétfő 15:55

Környezettudatosságra nevelés az Erzsébet-táborokban
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OTS) - 2018-ban a sport, a kultúra, a honismeret, az egészséges életmód, a hagyományőrzés és a kézművesség mellett a környezettudatosság is kiemelt szerepet kapott az ország legnagyobb táboroztatási programjában. Az Erzsébet Táborok adta élmények a közösségépítésre és a tudásszerzésre épülnek.

    Széles programkínálat és évről évre egyre több lehetőség várja a nyári fonyódligeti és zánkai Élménytáborokba érkezőket. A programok idén közel 30 ezer táborozót érintettek.
Az Élménytáborok célja, hogy a gyerekek egy turnus (6 nap) ideje alatt a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjanak, és minél több kikapcsolódási lehetőséggel találkozzanak, valamint ismeretorientált foglalkozásokon vehessenek részt.

A táborokba jellemzően köznevelési-, valamint családsegítő- és gyermekvédelmi intézmények jelentkezhetnek csoportosan. Nem csak Magyarországról, hanem Kárpátaljáról,  Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről is érkeznek tanulók a balatoni Erzsébet-táborokba.

A Környezeti Nevelési Program elemei

Idén június 17 és augusztus 27. között a táborozók a különböző hulladékok útjáról, az újrahasználat és az újrahasznosítás - akár művészi színvonalú - fontosságáról is új ismeretekkel gazdagodhattak.

A táborokat szervező és lebonyolító Erzsébet Alapítvánnyal együttműködve 11 héten át, hétfő délelőttönként az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (https://nhkv.hu/) munkatársai tartottak foglalkozásokat.

A szervezet komplex Környezeti Nevelési Programja szemléletformáló, ismeretátadó előadásokat, gyakorlati szemléltető példákat, környezettudatosságra nevelő játékokat és kézműves foglalkozást is tartalmazott, ezzel adva komplex tudást a gyermekeknek a felelős és tudatos hulladékkezelésről.
A program megvalósításán túl az NHKV Zrt. közreműködésével mindkét helyszínen megvalósult a csomagolási hulladékok elkülönített gyűjtése és elszállítása.

Trash Art szobrok
A program részét képezték azok a hulladékból készült szobrok is, amelyeket az NHKV Zrt. a "Trash Art Magyarország - Az újrahasznosítás művészete" pályázaton különdíjjal jutalmazott. A 6 szobor a biodiverzitás megőrzésére hívta fel a gyerekek figyelmét, egyúttal arra mutattak szemléletes példát, hogy a kidobásra ítélt hulladékokból akár művészi alkotások (upcycling) is születhetnek.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.