OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. október 9., kedd 14:10

"Hatalmas büszkeség és öröm, hogy papíron is e haza polgára lettem" - Állampolgárságot kapott a "vietnámi Kukorica Jancsi"
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OTS) - Mától magyar állampolgár Ninh Đúc Hoáng Long: a magyarul tökéletes kiejtéssel éneklő fiatal tenor ma letette az állampolgári esküt, Áder János köztársasági elnök már szeptemberben aláírta honosítási kérelmét.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181009_002.jpg

Ninh Đúc Hoáng Long (Ninh Long) operaénekes a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató negyedik szériájában a Nagyok korcsoportjában tűnt fel Kukorica Jancsi dalával, ezzel lett országosan ismert. A műsor egyik legnépszerűbb szereplője lett. A Virtuózok műsorának követői a közösségi oldalakon adásról-adásra megosztották produkcióit. Noha a fináléban végül Beke Márk harsonás vitte el a fődíjat, Long rengeteg lehetőséget kapott a műsornak köszönhetően.

A 27 éves énekes fontos kulturális kapocs Vietnám és Magyarország között. Szülőföldjén is tízezrek követték adásról-adásra a magyar tehetségkutatóban elért sikereit. Kedvenc magyar áriáját, Erkel Ferenc Bánk bán című operájának leghíresebb dalával, a Hazám, hazám kezdetű áriával nyerte el a magyar zsűri elismerését, de a dalt minden vietnámi fellépésén is elénekli. Long Ázsiában minél több helyre szeretné elvinni a magyar kultúrát, Magyarországon pedig a vietnámi zenét és konyhaművészetet tenné szélesebb körben ismertté. Long tehetséges szakács, magyar barátait örömmel ismerteti meg különleges vietnámi ételekkel.

Long 5 éve jött Magyarországra tanulni, tanárainak köszönhetően tökéletesen megtanult magyarul énekelni és sorra nyeri a versenyeket is.

"Tiszta lappal jöttem Magyarországra. Két tanárom, Kiss B. Atilla és Cseh Dalma kezdtek el velem foglalkozni. Ők írtak erre a tiszta lapra mindent! Sok drága tudást kapok tőlük, nemcsak a zenével, hanem az élettel kapcsolatban is. Szívből tanítanak engem, nélkülük nem sikerült volna" - mondja Long. Kiss B. Attila tanítványáról úgy nyilatkozott: "Isten áldásának tekintem, hogy én őt taníthatom."

Simándy Józsefnek, a Bánk bán áriájának leghíresebb előadójának családja a Simándy József Énekversenyen fedezte fel Longot. Figyelemmel kísérik karrierjét azóta, hogy először hallották a Hazám, hazám című áriát a vietnámi énekes előadásában. A legendás tenor lánya, Simándi Katalin úgy fogalmazott: Longnak "kincs van a torkában".

Peller Mariann, a Virtuózok megálmodója meghatottan hallgatta végig Long állampolgársági eskütételét. Mint mondta: "A Virtuózok több mint egy komolyzenei vetélkedő tévében. Egy nagy család a miénk. Büszkén állok itt, mert Long állampolgári eskütétele azt is jelenti, hogy országunknak, kontinensünknek és a Virtuózok családjának itt van ez a fiatal tehetség, és művészetével még sok örömet szerez majd nekünk."

Ninh Đúc Hoáng Long eskütétele után azt mondta: "Magyarországot már 5 éve tekintem második hazámnak. Hatalmas büszkeség és öröm ez, hogy immár papíron is e haza polgára lettem."

Névjegy

Ninh Đúc Hoáng Long (szül.: Ninh Binh, Vietnám, 1991) tenor

Művészcsaládba született: apja író, drámaíró. Long színjátszóként indult, azonban soha nem gondolt komolyan az éneklésre. Egy tanára felfedezte tehetségét, és énektanulásra biztatta. 2007-ben kezdte el tanulmányait a Vietnámi Nemzeti Zeneakadémián, Hanoiban. 2011-ben klasszikus énekművészetből diplomázott. Aztán Magyarországra került állami ösztöndíjjal a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol az egyetlen külföldi diák volt az opera tanszakon. Számos színpadon énekelt már Magyarországon és Vietnámban. Szabadidejében a magyarországi vietnámi televízió szerkesztő-riportere.

Díjai:
2018. Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató, korcsoportgyőztes
2016-ban és 2018-ban is első díjat nyert korcsoportjában a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen.
2015. A közép-vietnami Diákszövetség Csillag díja
2013. Magyar Állami Ösztöndíj a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelkedő hallgatói számára

Fontos fellépései:
2018 szeptemberében a Virtuózok Szuperkoncerten lépett fel a Papp László Budapest Arénában, majd a Grammy-díjas koreai szopránnal, Sumi Jo-val koncertezett a Hanoi Operaházban. Októberben és novemberben Lehár: A víg özvegy című darabjában Rosillon szerepét énekli a budapesti Operettszínházban. December 29-én a Virtuózok korcsoportgyőzteseként elnyert, az Armel Operafesztivál által szervezett jutalomkoncertjén lép fel a Berlini Filharmónia koncerttermében. Jövő februárban pedig a Pentaton Művészügynökség szervezésében a Dubai Operaházban énekli majd A víg özvegyet - németül.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.