OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. október 16., kedd 09:20

Lovas kocsis hulladékszállítás és Elektromos hulladékgyűjtő - Innovatív megoldások a hulladékgyűjtésben és -szállításban
    Budapest, 2018. október 16., kedd (OTS) - A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) konferenciasorozatot szervezett - a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) (https://nhkv.hu) szakmai támogatásával - annak érdekében, hogy a hulladékkezeléshez kapcsolódó innovatív megoldásokra hívja fel a figyelmet. Az utolsó konferencia 2018 áprilisában zajlott le, fókuszában a hulladékgyűjtés és -szállítás témakörével.

    Elektromos hulladékgyűjtő
Az elektromos energia jelenleg még főleg fosszilis erőforrásból származik, ennek zöld energiára váltása a jövő kihívása. A bemutatott e-kukásautók végsebessége 80 km/h és egy töltéssel 150 Km-t közúton és akár 100 Km-t gyűjtés közben képesek megtenni napi 8 óra munkavégzéssel, akár 10-18 mázsa hulladék begyűjtéssel, mindeközben 10-12% hegyjáró képeséggel rendelkezik.

Lovas kocsis hulladékszállítás Bicskén
Egy teherautó 100 kilométeren közel 100 liter üzemanyagot fogyaszt a lépésben történő haladás miatt. A lovas kocsi nem lassúbb, viszont jóval csendesebb, valamint üzemanyagfogyasztása és légszennyezése is nulla. A lovas kocsi 100 százalékban önellátó, szigetüzemű villamosenergia rendszerrel működik, hazai gyártásban készül, újrahasznált alkatrészek feldolgozásával. A felépítmények kézi csörlővel cserélhetők, legyen szó 8 köbméteres konténerekről, szelektív hulladékgyűjtő szigetről vagy sétakocsi felépítményről.
A bicskei kezdeményezéshez hasonlóan Nagyvázsonyban is elindul a pilot tesztelés. Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere a zajhatás, a hajnali kukásautós ébresztés elkerülése miatt, alternatív megoldásként gondolt a lovas kocsival történő szemétszállítás tesztelésére. A lezajlott próbaüzem kimutatta, hogy már a félig telt szelektív konténerek esetén is hatékony a fogatos üzemeltetés. A szűk utcák, gyenge aszfaltok, az üdülő- és kertvárosi, kertes házas övezet is jobban kedvez a lovas hulladékszállításnak és a helyi lakosok is örömmel fogadták a csendes, teljes mértékben környezetbarát alternatív rendszert.
Emellett az NHKV Zrt. és a lovas társadalom is nyitott a megoldásra és szakmailag támogatja a projektet. Politikai oldalról is támogatottságot élvez az elgondolás, mivel ökoturisztikai és vidékfejlesztési lehetőségeket rejt.

Az innovációs konferenciasorozat folytatása 2018. október 30-án Budapesten, a Benczúr Hotelben lesz (Budapest, VI., Benczúr utca 35.), amelynek szakmai partnere továbbra is az NHKV Zrt. - eddigiekhez hasonlóan. A soron következő konferencián helyet kap a szemléletformálás és a környezeti nevelés is, hangsúlyt helyezve a környezettudatosságra és a helyes hulladékkezeléssel kapcsolatos ismeretterjesztésére.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.