OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. október 19., péntek 09:41

A világ legvonzóbb városainak listáján London megszilárdította első helyezését, New York gyorsan halad felfelé a globális rangsorban, Tokió megőrizte harmadik helyét (1. rész)
    Tokió, 2018. október 19., péntek (Business Wire/OTS) - A Mori Memorial Alapítvány 2018. évi GPCI jelentéséből megtudhatjuk, mely városok szerepelnek a világ 44 legvonzóbb metropoliszát tartalmazó listán - A  Mori Memorial Alapítvány (The Mori Memorial Foundation) Városi Stratégiák Intézete (Institute for Urban Strategies), amelyet az egyik vezető tokiói városfejlesztő cég, a Mori Building kutatási célokra hozott létre, ma közzétette a Global Power City Index (Globális Vonzású Város Index) (GPCI) című 2018. évi jelentését, mely szerint az összesített pontszám alapján London, New York, Tokió és Párizs (ebben a sorrendben) idén is a 4 legvonzóbb metropolisznak bizonyult. Az évente megjelenő GPCI jelentés, amelyet először 2008-ban publikáltak, a világ 44 nagyvárosának "vonzerejét" értékeli és rangsorolja annak alapján, hogy milyen mértékben vonzza magához egy adott város a kreatív alkotókat és a vállalkozásokat szerte a világról. A városok hat kategóriában (gazdaság, K&F, kulturális interakció, élhetőség, környezet és hozzáférhetőség), 70 mutató alapján kerülnek értékelésre.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005307/en/

London kiemelkedik a többi város közül, New York gyorsan halad előre a rangsorban, Tokió egyre jobb teljesítményt nyújt, Párizs javuló tendenciát mutat
A lista élén idén is ugyanazok a városok állnak, mint tavaly: az első London, a második New York, a harmadik Tokió és a negyedik Párizs. London továbbra is jóval a többi város előtt haladva vezeti a mezőnyt, sőt, a 2012. évi olimpiai és paralimpiai játékok továbbra is erőteljesen dinamizáló hatásának kiaknázásával tovább növelte összpontszámát. A város javított a korábban legalacsonyabb pontszámot kapó élhetőségi jellemzőkön, és a kulturális interakció terén továbbra is a legerősebbnek számít. Bár az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépése miatt érezhető némi bizonytalanság, a számos kategóriában elért magas pontszám alapján London számára minden feltétel adott ahhoz, hogy a kihívásokat lehetőségekként kezelve tovább növelje jelentős előnyét, és jövőre is elnyerje a világ legvonzóbb városa címet.

A globális pénzügy válság lecsengése után New York idén az eddigi GPCI értékelések során kapott minden pontszámát túlszárnyalta a kezdő vállalkozásokat segítő kedvező feltételekért és a változatos munkavállalási lehetőségekért kapott pontjainak köszönhetően. A város ugyanakkor a kedvező vállalati adókulcsok terén elért jó teljesítménye eredményeként megőrizte vezető pozícióját mind a kutatás és fejlesztés, mind a gazdaság kategóriában. A nemzetközi kereskedelmi kapcsolatokban érzékelhető súrlódásoknak a GDP növekedésére gyakorolt hatása mindazonáltal negatívan befolyásolhatja a jövőben New York vonzerejét, és a környezet és élhetőség továbbra is gyenge pontjai a nagyvárosnak. Tokió a környezet kivételével ez évben az összes kategóriában az első 10 helyezett közt végzett, mivel az összmunkaidő csökkenése nyomán kapott kedvezőbb értékelés eredményeként idén az élhetőség kategóriában is bekerült az első 10 város közé. Tokió 2015 óta folyamatosan növeli összpontszámát, annak ellenére, hogy az éghajlatváltozás megelőzését szolgáló intézkedések iránti elkötelezettségért meglehetősen alacsony pontszámot kapott, és így a környezet kategóriában a 12. helyről a 29. helyre esett vissza. Reményei szerint Tokió London 2012-es teljesítményéhez hasonlóan növelni tudja majd összpontszámát a 2020-as olimpiai és paralimpiai játékok kínálta lehetőségek kiaknázása révén a játékok megrendezése előtti és utáni időszakban egyaránt. A 2015-ben a várost sújtó több terrortámadás miatt a 4. helyre visszacsúszó Párizs 2018-ban magára talált, és több mutató, köztük a külföldi látogatók számának javítása révén növelni tudta összpontszámát. Most, hogy Párizs elnyerte a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogát, a metropolisz valószínűleg versenybe száll majd Tokióval a játékokkal kapcsolatos növekedés mértéke terén. (folyt.)



2018. október 19., péntek 09:42

A világ legvonzóbb városainak listáján London megszilárdította első helyezését, New York gyorsan halad felfelé a globális rangsorban, Tokió megőrizte harmadik helyét (2. rész)
    Tokió, 2018. október 19., péntek (Business Wire/OTS) -

    A jelentés további főbb megállapításai (5. és további helyezettek)

     - Az 5. helyezett Szingapúr, amely mindig is magas pontszámokat kapott a gazdaság, a vállalati adókulcs és a nemzetközi konferenciák kategóriákban, idén globális első helyezést ért el az alkalmazottak élettel való elégedettsége terén, és az ázsiai városok közt élre tört a kezdő vállalkozásokat segítő kedvező feltételek kategóriában. A külföldi látogatók számának növekedése és a városban élő külföldiek száma alapján kapott magas pontszámnak köszönhetően Szingapúr Ázsia vezető nemzetközi üzleti központjának számít.

     - A 6. helyen álló Amszterdam továbbra is jó megítélést kapott a támogató, kedvező technológiai feltételeket kínáló környezetért. A város vezeti az információs és kommunikációs technológiai készenlét kategóriát és nyolcadik a kezdő vállalkozásokat támogató feltételeket illetően. Az értékelés szerint Amszterdam magas életminőséget kínál lakosainak (ahogyan azt az alkalmazottak élettel való elégedettsége terén elért második helyezése is igazolja, amely kategóriában csak Szingapúr előzi meg a várost). Amszterdam és a rangsorban a 15. helyet birtokló közeli Frankfurt egyaránt előkelő pozíciót (összesített 6. hely) ért el a hozzáférhetőség terén.

     - A 7. helyet megszerző Szöul ez évben is magas pontszámot kapott a kutatás és fejlesztés kategóriában, harmadik helyen végzett a kutatók számát, ötödik helyen a kutatási és fejlesztési kiadásokat és második helyen a szabadalmak számát tekintve. A környezet kategóriában az ázsiai városok közül az első helyen (összesített 14. hely) áll az éghajlatváltozás megelőzését szolgáló intézkedések iránti elkötelezettség és a hulladék-újrahasznosítás (összesített 1. hely) terén.

     - A 8. helyet birtokló Berlin a legjobb városok közt szerepel az élhetőség kategóriában, és a kulturális interakció terén összesített 6. helyezést ért el a város által kínált számos különféle lehetőségnek köszönhetően. Berlin igen jó teljesítménnyel büszkélkedhet a környezet kategóriában is, ahol európai 1. (összesített 4.) helyezést szerzett a hulladék-újrahasznosítás terén és a legjobb 10 közt az első (összesített ötödik) a zöldterület kategóriában.

     - A 9.-ként végző Hongkong a gazdaság kategóriában összesített ötödik helyen áll. Támogató üzletpolitikája eredményeképp a város első a gazdasági szabadság és második a vállalati adókulcs terén. Jól működő kikötőjének köszönhetően Hongkong vezeti a nemzetközi áruszállítás kategóriát. A megapolisz a világ vezető egyetemei tekintetében is első helyen áll Ázsiában, illetve a harmadik helyen az összesítésben.

     - A 10. helyezést elérő Sydney ötödik helyezést szerzett a gazdasági szabadság és hetedik helyezést a változatos munkavállalási lehetőségek kategóriában. Kiváló teljesítményt nyújtott ugyanakkor a környezet kategóriában is, ahol a GPC indexben szereplő 10 legjobb város közt az első helyen áll. A város kiváló levegőminősége első helyet biztosított számára az SO2- és NO2-szennyezettség mértéke és negyedik helyet a lebegő por (SPM) mennyisége terén. Sydney hatodik lett az éghajlatváltozás megelőzését szolgáló intézkedések iránti elkötelezettség kategóriában.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005307/en/

Kapcsolat:
További információk:
The Mori Memorial Foundation
Institute for Urban Strategies
Peter Dustan, +81-3-6406-6800
Fax: +81-3-3578-7051
info@mori-m-foundation.or.jp
http://mori-m-foundation.or.jp/english/ius2/gpci2/
vagy
Nemzetközi médiakapcsolatok
Weber Shandwick
Reina Matsushita / Kaya Tanabe,
Tel: +81-(0)80-2375-0295 / +81(0)90-7726-7027
Email: moribldg@webershandwick.com

Forrás: Mori Memorial Foundation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.