OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2018. október 29., hétfő 11:21

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye -Kettőszáz felé is "repítettek" a horgászok a távdobó Országos Bajnokságon!
    Budapest, 2018. október 29., hétfő (OTS) - Október 28-án a versenyhez szükséges jelentős nyílt, belátható terület okán a Budakeszi mellett található Farkashegyi Repülőtér adott otthont a folyamatosan bővülő, 485.000 főt meghaladó szabadidős bázisra épülő horgászsport I. Magyar Távdobó Országos Bajnokságának, amely két - pontyozó és feeder - kategóriában került a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által megrendezésre.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181029_001.jpg

Maga a távdobó nemzeti bajnoksági versenyforma a világon először itt került megrendezésre, a feeder bottal történő távdobás pedig hivatalos versenyként is most először került megrendezésre Magyarországon. A kategóriák ezúttal azt a maximum 400, illetve 430 cm hosszú bottípust jelzik, mellyel a versenyzőknek a külön meghatározott, 130, illetve 100 grammnál nem nehezebb végszerelékkel egy 40 méter széles iránysávban az elérhető legnagyobb távolságot kellett megdobniuk.

E verseny a fizikai és a technikai sport egyfajta keveréke, mert a kiemelkedő dobási távolságokhoz komoly kondíció, erő és technika, de emellett csúcsminőségű bot, orsó és (a kiírás szerint 0,25-, illetve 0,18 mm-nél vastagabb) zsinór is szükséges. A verseny nézőközönsége is ámulattal nézte a nem mindennapi dobásokat, sokan még a horgászok közül sem sejtették, hogy ilyen távolságokat lehet elérni a versenypályán, vagy akár a vízpartokon. A bajnokságon a lézer technológia segítségével a három értékelhető dobásból a bemért legjobb két eredményes dobás átlaga határozta meg az eredményt.

Ennek alapján a népesebb pontyfogó kategória első országos bajnoka Batta László, 191,48 m-es átlageredménnyel, a feeder kategória aranyérmét pedig Jankovich Krisztián szerezte meg 185,28 m-es dobási átlagával. A legnagyobb, a 200 m-es álomhatárt meghaladó dobás (203,05 m) Medgyesi Zsolt nevéhez fűződik, akinek ezen az óriási dobáson túl sajnos nem volt más érvényes kísérlete. A bajnokok felszereléseiről az érdeklődők a MOHOSZ honlapján olvashatnak.

A MOHOSZ ezzel a bajnoksággal a több évtizedes casting szakág hagyományaira alapozva a mai kor igényeinek megfelelő, látványos új elemet épített be a magyar horgászsport bajnokságok rendszerébe. Jövőre a nem is titkolt szövetségi szándék szerint még látványosabb lebonyolítással, sőt helyszíni filmforgatással kerül majd sor az esemény lebonyolítására és - érzékelve a nemzetközi reakciókat - rövid időn belül jelentős esély van rá, hogy a dobósport, a távdobás is világbajnoki rangra emelkedhet.

A MOHOSZ ezúttal is megköszöni a bajnokság elindításában, megszervezésében és lebonyolításában közreműködők munkáját, valamint a versenyzők remek sportértékkel bíró eredményeit!

     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2018. október 28.


MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.