OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2018. november 13., kedd 15:15

A hatodik adventi fesztivál és vásár idejére ismét fényligetté változik a budapesti Városháza park
    Budapest, 2018. november 13., kedd (OTS) - A Budapestiek kedvelt helyszínén a Városháza Parkban, Tarlós István főpolgármester fővédnökségével az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár az idén immár hatodik alkalommal nyitja meg kapuit. A karácsonyi vásár a "Családok évéhez" kapcsolódik, a programok és foglalkozások fókuszában a gyermekek ünnepre való felkészítése áll, melyben a Bibliai mesék sorozat felolvasása és feldolgozása is szerepel.  Hagyományosan az első adventi gyertyagyújtás alkalmával gyúlnak fel Budapest ünnepi fényei és a Városháza park fényliget világítása is ezen naptól díszíti a vásárt. Budapest legnagyobb adventi koszorújának gyertyáit vasárnaponként a főváros és az egyházak képviselői közösen gyújtják meg. Az adventi hétvégeken egész napos ingyenes programok várják a látogatókat a vásár fűtött hüttéjében, gyerekkoncertek, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, valamint az esti koncertekre várnak minden korosztályt. Hétköznap hazai és határon túli iskolás és óvodás csoportok érkeznek a hüttébe. A FŐKERT közreműködésével hagyományosan a "Környezettudatos karácsony" jegyében közel 1000 kisiskolás és ovis közreműködésére készülnek az idén is. Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181113_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181113_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181113_004.jpg

A vásár közösségi programjai a csendes és tartalmas felkészülés jegyében szerveződnek. A szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. stábja a "Családok évében" a kulturális programok sokfélesége és gazdagsága mellett idén is a közösségi események fontosságára, az összetartozás élményére, közös felkészülésre és ünnepvárásra helyezi a hangsúlyt. Az ingyenes programsorozatba valamennyi városlakót, családokat és egyéneket várnak: a látogatókat iskolai együttesek, kórusok és zenekarok, valamint határon túli művészcsoportok szórakoztatják és fiatal művészcsoportok is számosan lesznek a fellépők között, akik hagyományőrző műsoraikkal kedveskednek a közönségnek.

Kedden és csütörtökön a fővárosi iskolák, hétköznap esténként pedig az amatőrök veszik birtokba a fűtött hüttét, péntek estéktől pedig egész hétvégén át ingyenes programok, esténként jobbnál jobb hangulatos koncertek követik egymást. Hétvégén főként gyerekprogramok, gyerekszínházi előadások, közös éneklés, bibliai mese- és kézműves foglalkozások lesznek, többek között érkezik a Bárókerti Bábszínház, a Tekergő Színház és a Muzsikáló Manó Matiné is. A péntek és szombat esti koncertek 7 órakor kezdődnek, olyan nagyszerű fellépőkkel, mint Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája, Gabor Amadeus, a SwingOver, a Folk On 45, a Futurissimo, az Ot Voice & Bass, Petruska, a Valami Swing, a Kozma Orsi és Cseke Gábor duó vagy a Cimbaliband.

A fényligetté változó Városháza parkban kisiskolások munkáit, a környezettudatosság jegyében díszített karácsonyfa-installációit állítják ki a FŐKERT-tel rendezett Környezettudatos karácsony" program keretében.

Az adventi vasárnapok ünnepi gyertyagyújtása a Főpolgármesteri hivatal, valamint a történelmi egyházak egy-egy elöljárójának részvételével történik majd, az első alkalommal december 2-án, 17 órakor.

A részletes programokról az eseménysorozat honlapján (www.adventbudapest.hu), valamint közösségi oldalán tájékozódhatnak, itt lehet majd szavazni a "Környezettudatos karácsony" programban született ünnepi installációk legjobbjára is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.