OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 13., kedd 16:15

A hulladékgazdálkodási integráció igazi nyertese a lakosság
    Budapest, 2018. november 13., kedd (OTS) - Az elmúlt év során jelentős változások következtek be a hulladékgazdálkodásban, sok településen a hulladékgazdálkodással foglalkozó közszolgáltató megváltozott, új közszolgáltató jelent meg a tevékenységben. A háttérben az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Vagyonkezelő és Koordináló Zrt. (https://www.nhkv.hu) által koordinált integrációs tevékenység áll, melynek célja az optimális gyűjtési és kezelési körzetek kialakítása volt egy hatékonyabb, fenntarthatóbb hulladékgazdálkodás kiépítése érdekében.

    Az integrációs tevékenység az ország több pontján teljesen végbement. Ennek egyik zászlóshajója Borsod-Abaúj-Zemplén megye volt, ahol elsők között valósult meg a folyamat.

A megye hulladékgazdálkodása korábban is arról volt ismert, hogy az országban a fejlesztések tekintetében az élen jár, több fejlesztés esetében mintaprojektek valósultak meg, amelyek eredménye tapasztalattal szolgált más régiók fejlesztéseinél.

Csehovitsné Nagy Zsuzsanna, a megyében integrált hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátó BMH Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az első perctől kezdve kiemelt szerepet kapott a kommunikáció az önkormányzatokkal, mivel a folyamat 347 települést, azon belül is kb. 650.000 lakost érintett.

Az integráció a megye jelentős részén komoly műszaki színvonal növekedést eredményezett, amely házhoz menő rendszerben kétheti csomagolási- és zöldhulladék, havonkénti üveghulladék gyűjtést jelent úgy, hogy amennyiben a lakosnak nem áll rendelkezésre megfelelő edényzet, akkor igény szerinti mennyiségben ingyenesen bocsátanak gyűjtőzsákot a háztartások részére. Az elkülönített gyűjtés mellett egységes lomtalanítási rendszer került bevezetésre, mely szerint évente két alkalommal, az igényeknek megfelelő időpontban kérhet az ingatlanhasználó térítésmentes lomtalanítást - emelte ki az ügyvezető.

A szolgáltatási színvonal növelése érdekében további fejlesztések fognak megvalósulni, mely során már megyei szintű léptékben gondolkodnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.