OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 9., szerda 12:34

A SoftBank 6 milliárd USA dollárt fektet a WeWorkbe - A WeWork bejelentette a The We Company létrehozását
    New York, 2019. január 9., szerda (Business Wire/OTS) - A WeWork ma bejelentette, hogy a SoftBank 6 milliárd USA dollárt fektet a vállalatba. Ebből az összegből 5 milliárd USA dollár elsődleges növekedési tőke, a fennmaradó 1 milliárd USA dollár pedig másodlagos tőkebefektetés, amelyet a befektetőktől és alkalmazottaktól való részvényvásárlás finanszírozására használnak majd fel. A WeWork piaci értéke a befektetést követően 47 milliárd USA dollár lesz.

    A mostani befektetés magában foglal egy már korábban bejelentett, 4 milliárd USA dollárnyi összeget, amelynek egy 1 milliárd USA dollár értékű átváltható kötvény* és egy 3 milliárd USA dollár értékű opciós utalvány formájában való rendelkezésre bocsátására a SoftBank kötelezettséget vállalt. A WeWork és leányvállalatai 2017-óta már összesen több mint 10 milliárd USA dollár biztosítására kaptak kötelezettségvállalalást a SoftBanktől.

"A WeWork egy több billió dollár forgalmú iparág forradalmi átalakulását indította el egy olyan diszruptív technologiai platform révén, amely teljes körű megoldást kínál a munkavégzési helyekkel kapcsolatban felmerülő igényekre. A WeWork már eddig is más vállalatoknál számottevően gyorsabban növekedett, és mi biztosak vagyunk abban, hogy Adam elképzelései alapján ennek a növekedést szolgáló tőkeinjekciónak a felhasználásával a vállalat mindent meg fog tenni a számára kínálkozó fantasztikus piaci lehetőségek kiaknázása érdekében" - fejtette ki Masayoshi Son, a SoftBank Group Corp. elnök-vezérigazgatója.

A WeWork ma azt is bejelentette, hogy életre hívják a The We Company-t. A The We Company három külön üzletágaként létrejön a WeWork, a WeLive és a WeGrow, amelyek a WeWork által megkezdett tevékenységet viszik tovább és bővítik ki a maguk területén: a WeWork küldetése egy olyan világ kialakítása, ahol az emberek nem csak a megélhetésért dolgoznak, hanem a munkájukon keresztül alakítják az életüket; a WeLive egy olyan világ megvalósításán munkálkodik, ahol senki nem érzi magára hagyatottnak magát; a WeGrow küldetése pedig az, hogy hozzásegítsen minden egyes embert a benne rejlő végtelen lehetőségek kihasználásához.

"A kibővített WeWork hálózaton és a Meetup közösségen keresztül a The We Company tevékenysége ma körülbelül 5 millió ember életére van hatással, és a vállalat a befektetés felhasználásával további milliókat érhet majd el. Munkánkhoz erőt ad az, hogy tudjuk, mennyivel többre vagyunk képesek, ha mindannyian együtt dolgozunk egy közös szándék megvalósításán. Hálás vagyok alkalmazottainknak, tagjainknak és tökéletes partnerünknek, a SoftBanknak azért az elkötelezettségért, amellyel küldetésünk iránt viseltetnek" -mondta el Adam Neumann, a The We Company társalapítója és vezérigazgatója.

A WeWork 2019-ben kezdte meg működését több mint 400000 taggal, 425 helyszínen, 100 városban, 27 országban. Vállalati ügyfelei (azaz a több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató tagjai) tették ki a vállalat tagságának több mint 30%-át. A vállalati ügyfelek negyvenhat százaléka támaszkodik a WeWorkre abban, hogy biztosítsa számára az új piacokra való belépéshez szükséges növekedést elősegítő szabadságot és rugalmasságot. 2018 szeptemberében a Fortune magazin 500 legnagyobb céget felsoroló globális listáján szereplő nagyvállalatok 30%-a a WeWork ügyfelei közé tartozott.

A The We Company-ról további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: we.co.

Amit a The We Company-ról tudni kell…

A The We Company küldetése az emberek, a világ tudatosságának növelése. A vállalat segíti az embereket abban, hogy proaktívan, céltudatosan éljenek, egész életük során tanuljanak a környezetüktől és elfogadják, hogy az emberek folyamatosan fejlődnek és hogy önmagunk megismerése, önmagunk fejlesztése és megváltoztatása egy életen át tartó folyamat.

* "convertible note", azaz olyan hitel, ami előre meghatározott feltételek teljesülése esetén cégrészesedéssé alakul

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190108005751/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
The We Company: press@wework.com
SoftBank: Ben Spicehandler - bspicehandler@sardverb.com

Forrás: WeWork

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.