OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. január 14., hétfő 10:06

Vállalkozó kerestetik csúcstechnológiához: A START:IP kezdeményezés összekapcsolja a szabadalmakat és a vállalatalapítókat Ausztriában, Magyarországon és Szlovéniában
    Bécs, 2019. január 14., hétfő (APA/OTS) - A bécsi székhelyű INiTS egyetemi inkubátorház START:IP kezdeményezése összekapcsolja a projekt céljára kiválasztott csúcstechnológiákat és azokat az ausztriai, magyarországi és szlovéniai vállalkozókat és vállalatokat, amelyek esetleg alkalmasak arra, hogy bevezessék azokat. A START:IP az első és egyetlen olyan kezdeményezés, amely a közép-európai vállalkozói szellem kiaknázása révén kísérel meg világszínvonalú egyetemi kutatási eredményeket átültetni az üzleti életbe. További infomációk a www.startip.eu internetes címen találhatók.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190114_001.jpg

A következő "Nagy durranás" Bécsben. Az INiTS START:IP kezdeményezése vállalkozók és világszínvonalú egyetemi kutatási eredmények közti kapcsolat létesítését célozza. Az elképzelés a következő: a csúcstechnológiát képviselő szabadalmaztatott találmányokat bemutatják a potenciális vállalatalapítóknak, továbbá számos innovatív vállalatnak is annak érdekében, hogy támogató üzleti modelleket dolgozzanak ki, és a folyamat eredményeként üzleti vállalkozások jöjjenek létre.

Élvonalbeli technológiákat kereső vállalkozók
Egy több hónapig tartó adatgyűjtési, felmérési és kutatási folyamat eredményeként (amelynek során mintegy 40 csúcstechnológiát képviselő találmányt azonosítottak) az IniTS ez idáig 15 olyan szabadalmat választott ki, amelyet alkalmasnak ítélt a kezdeményezésbe való bevonásra. A START:IP kezdeményezés így a következő szakaszba lépett, melynek célja a kiválasztott szabadalmak hasznosítására alkalmas vállalatalapítók vagy meglévő vállalatok felkutatása. "Ebben a szakaszban 'összepárosítjuk' a szabadalmakat vagy találmányokat a potenciális vállalatalapítókkal. A START:IP felkutatási és közvetítési feladatokat ellátó platformként segíti mind az áttörést képviselő technológiákat feltaláló kutatókat, mind a vállalatalapítókat, illetve az újítások iránt érdeklődő vállalatokat. A kezdeményezés első, az alkalmas szabadalmak azonosítására irányuló szakasza gyakorlatilag lezárult, és most már a vállalatalapítókon a sor, hogy ezeknek az ötleteknek a megvalósítására üzleti modelleket dolgozzanak ki" - magyarázta Dr. Irene Fialka, az INiTS vezérigazgatója, aki a START:IP projektért Dr. Markus Pietzka-val közösen felelős.

A potenciális vállalatalapítók számára kínált összes technológia és szabadalom bemutatása ide kattintva érhető el.

A 2019. január 30-án megrendezésre kerülő Párosítási rendezvényen részt venni kívánó érdeklődők a következő weboldalon regisztrálhatnak: https://startip-matching-event.eventbrite.de. A rendezvényen a feltalálók személyesen mutatják be találmányaikat az összes regisztrált vállalatalapító és vállalat előtt. A párt találó tudósok és a találmányukat felkarolni kívánó vállalatalapítók/vállalatok alkotta csapatnak ezután két hónap áll rendelkezésére az üzleti modell kidolgozására, amelyet majd egy 2019. március 28-án sorra kerülő következő rendezvényen ismertetnek.

Díjmentesen letölthető fényképek: FOTOLINK

Amit az INiTS-ről tudni kell…
Az INiTS, Universitäres Gründerservice Wien Bécs városának csúcstechnológiákra szakosodott inkubátorháza, amely a világ egyik legjobb akadémiai inkubátorházának számít. Az INiTS a Bécsi Egyetem (Universität Wien), a Bécsi Műszaki Egyetem (Technischen Universität Wien) és a Bécsi Üzleti Ügynökség (Wirtschaftsagentur Wien) tulajdonában van.

További információkért kérjük, forduljon az INiTS-hez:

Erwin Hemetsberger
Head of Marketing & Public Relations
Maria-Jacobi-Gasse 1
1030 Wien
M: +43 / (0)664 / 88 58 46 66
E-mail: erwin.hemetsberger@inits.at
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.