OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 20., vasárnap 18:39

Pályázatot hirdet a Földobott Kő Alapítvány
    Budapest, 2019. január 20., vasárnap (OTS) - A Földobott Kő Alapítvány, amelyet Sára Sándor a nemzet művésze, Kossuth-nagydíjas filmrendező és Tura Város Önkormányzata alapított első pályázatát hirdeti meg Szülőföldem, a Galga mente címmel.

    A Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdette első pályázatát a Sára Sándor és Tura Város Önkormányzata által létrehozott Földobott Kő Alapítvány. Az Alapítvány alapcélja között szerepel, hogy, az alkotó- és előadó-művészeti, népművészeti vagy az ehhez kapcsolódó tudományos tevékenységeket segítése, illetőleg mindazon fiatalok művészeti és tudományos produktumait támogassa, amelyek a Galga mente földrajzi egységről készülnek. A most kiírt pályázat címe is Szülőföldem, a Galga mente és két féle alkotói technikát jelöl meg, amelyek az 1. kategória szerint a fotó, a második kategória értelmében pedig a mozgóképi alkotások.

A pályázók körét, akiknek életkoruk nem lehet több mint 35 év és a Galga mentén élnek vagy onnan származnak (Püspökhatvan, Galgagyörk, Galgamácsa, Iklad, Domony, Aszód, Kartal, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Zsámbok, Jászfényszaru, Boldog), a 2018. év tavaszán létrehozott Földobott Kő Alapítvány célkitűzései szerint állapította meg. Pénzbeli díjazásban a határidőre beérkezett pályázatok elbírálása után a kategóriák győztesei részesülnek. A fotó kategóriában 150.000 Ft, a film kategóriában 300.000 Ft összegben. A pályázatok benyújtási határideje 2019. augusztus 31. napja.

A Magyar Művészeti Akadémia, mint az alapítvány együttműködő partnere különdíjakat oszthat ki saját elbírálása szerint. A döntéshozó szakmai bizottság válogatása alapján a pályamunkákból időszaki kiállítás nyílik, és nyilvános vetítésre kerül sor. Az ünnepélyes eredményhirdetés, amely egyben a kiállítás megnyitóeseménye is 2019. november 28-án lesz, Sára Sándor 86. születésnapján.

A meghirdetett pályázattal kapcsolatos további információkat Seres Tündénél az alapítvány titkáránál kaphatnak. Megkereséseiket a foldobott.ko2018@gmail.com email címre küldjék.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.