OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 24., csütörtök 10:26

Megkezdte tevékenységét az Y Analytics, mely a társadalmi előnyök elérése érdekében összekapcsolja a tőkét és a kutatást (1. rész)
    Washington, USA és Davos, Svájc , 2019. január 24., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az Y Analytics segíti a tőkebefektetőket abban, hogy jobban megértsék, felmérjék és kezeljék a társadalmi és környezeti hatásokat, és ennek eredményeként növekedjen a befektetett tőke hatékonysága és hatóköre - Ma kezdte meg tevékenységét egy új, független szervezet, az Y Analytics, amelynek küldetése a befektetések bővítésének és hatékonyságának elősegítése azzal a céllal, hogy azok minél előnyösebb hatást gyakoroljanak a társadalomra és a környezetre. A Maryanne Hancock által vezetett szervezet, amelynek központja Washington, D.C.-ben található, biztosítani szeretné a tőkebefektetők számára a döntéseik hatásainak felméréshez szükséges kutatási adatokat és platformokat, ily módon áthidalva a kutatói közösség és a tőkebefektetők közti szakadékot, és végső soron biztosítva azt, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete által meghatározott Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítását célzó tőkebefektetések minél hatékonyabbak és minél szélesebb hatókörűek legyenek, továbbá, hogy az emberek képesek legyenek a kapitalizmust olyan megoldások alkalmazásának irányába terelni, amelyek valódi, kézzel fogható hatással bírnak.

    Maryanne Hancock, az Y Analytics vezérigazgatója: Szervezetünk az előttünk járók erőfeszítéseinek eredményeire épít, akik évtizedeken keresztül azon munkálkodtak, hogy az emberiség jobban megérthesse, mik azok a lépések és megoldások, amelyek valódi hatást képesek gyakorolni a társadalomra és a környezetre. Az Y Analytics tevékenységének alapját az elődök munkájából leszűrt tanulságok és az általuk felhalmozott tudás képezi. Szervezetünk kutatás révén igyekszik megérteni, hogy mik azok a tényezők, amelyek valódi hatással bírnak, azzal a céllal, hogy hatékony eszközöket fejlesszünk ki a hatások előre jelzésére, érvényesülésük biztosítására és kezelésére, és e munkánk eredményét megosszuk másokkal a jobb döntéshozás támogatása céljából. A változást célzó tőkebefektetésekkel kapcsolatos jobb döntések meghozásának lehetővé tétele kulcsfontosságú szerepet játszik az elérni kívánt fejlődés szempontjából."

Bono, a The Rise Fund társalapítója: "A kapitalizmus nem immorális, hanem amorális, és mint ilyen, irányításra van szüksége. Ha a kapitalizmust a jó szolgálatába kívánjuk állítani, fel kell tudnunk mérni, hogy mikor gyakorol pozitív hatást és mikor ártalmas. Ahhoz, hogy a legnagyobb intézményi befektetőket rábírjuk arra, hogy forrásaikat a világ előtt álló legsürgetőbb kihívások megoldására fordítsák, biztosan tudnunk kell nem csak azt, hogy milyen pénzügyi megtérülés érhető el a befektetésekkel, hanem azt is, hogy azok milyen egyéb hatásokkal bírnak - és e téren nincs helye a találgatásoknak vagy a feltételezéseknek. Szigorú tényekre és adatokra van szükség - és az Y Analytics ezek biztosítása céljából került létrehozásra."

Bill McGlashan, a The Rise Fund társalapítója és vezérigazgatója: "Súlyos, globális gazdasági és környezeti kihívások egész sorával nézünk szembe, és ahogyan azt az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai is megfogalmazzák, minden szinten be kell indítani a vállalkozói gépezetet ahhoz, hogy ezekkel a kihívásokkal sikeres megbirkózhassunk. Ehhez segítenünk kell az embereket, hogy jobban átlássák, mi az, amivel valódi változás érhető el, és fel kell ruháznunk őket azokkal a képességekkel, amelyek hozzásegítik őket a működőképes megoldások kidolgozásához. Az Y Analytics támogatni fogja a változást előidéző tőkebefektetéseket, gondoskodva arról, hogy minden egyes dollár a leghatékonyabban kerüljön felhasználásra, és egy közös nyelvet alakít ki a pozitív hatások elérése céljára - elősegítve a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítását és hozzájárulva a fenntarthatóságot és a gazdasági befogadást célzó fejlődéshez."

Sir Ronald Cohen, a Global Steering Group for Impact Investment elnöke: "Az Y Analytics létrehozása a legújabb előrelépést képviseli azoknak a kulcsfontosságú erőfeszítéseknek a szempontjából, amelyek arra irányulnak, hogy a befektetések egyre nagyobb része az emberek életének és bolygónk egészségének javítását szolgálja. Az az állítás, hogy a hatások nem mérhetők megbízhatóan és nem hasonlíthatók össze, minden alapot nélkülöz. Képletesen szólva, ha a hatással bíró befektetéseket a társadalmi fejlődés motorjának tekintjük, akkor a hatások mérése az a navigációs rendszer, amely ezt a motort vezérli. Nagy várakozással tekintek az Y Analytics tevékenysége elé, melynek köszönhetően felgyorsulhat a hatáselemzés általánossá válása."

Anders Strömblad, az AP2 External Management egységének vezetője: "Teljes elkötelezettséggel támogatjuk az Y Analytics-et azon küldetésének megvalósításában, hogy fényt derítsen arra, hogyan segíthetők elő olyan pozitív társadalmi és környezeti hatásokkal járó befektetések, amelyek ugyanakkor piaci szempontból is megfelelő megtérülést eredményeznek. Úgy gondoljuk, a befektetőknek nem úgy kell tekinteniük a hatásra, mint egy pusztán kvalitatív tényezőre, hanem mint az üzleti modellbe beépített, annak szerves részét képező, számszerűsíthető elemre. Kulcsfontosságúnak tartjuk az Y Analytics arra irányuló munkáját, hogy jobban megértsük és felmérjük, mi az, ami valódi hatással bír, és nyomon követhessük és értékelhessük időbeli alakulását. Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy figyelembe kell vennünk a társadalmi és környezeti hatásokat, de az igazán fontos dolog az, hogyan vállalunk felelősséget a célunk eléréséért."(folyt.)



2019. január 24., csütörtök 10:27

Megkezdte tevékenységét az Y Analytics, mely a társadalmi előnyök elérése érdekében összekapcsolja a tőkét és a kutatást (2. rész)
    Washington, USA és Davos, Svájc, 2019. január 24., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Az Y Analytics eredetileg a The Rise Fund egyik egységeként kezdte meg működését, és a befektetésekre vonatkozó ismeretei részben 25 aktív, mintegy 2 milliárd USA dollár összértékű, szerte a világon különböző iparágakban megvalósított befektetésből származnak. A The Rise Fund keretében végzett munkára építve - a Bridgespannel és a KPMG-vel együttműködve - az Y Analytics közgazdászokból és kutatókból álló csapata arra törekszik, hogy a kutatási eredményeket elérhetővé és érthetővé tegye a döntéshozók számára, és így azok már a tőkekihelyezési folyamat legelején felhasználhatók legyenek a hatások felmérésére, továbbá a hatások hatékony kezelésére a teljes folyamat során. Az Y Analytics az e területen kreatív munkát végző egyéb szervezetekkel is együttműködik, és megosztja velük tapasztalatait annak érdekében, hogy bővüljenek az e téren rendelkezésre álló ismeretek. A szervezet két fő munkafolyamatra fog összpontosítani:
     - Kutatáson alapuló tudományágak létrehozása, fejlesztése és támogatása - Olyan mechanizmusok és módszerek kidolgozása, amelyek áthidalják a szakadékot a kutatói közösségek, a tőkekihelyezők és más, kulcsfontosságú szerepet játszó döntéshozók közt. A hatáselemzés fejlődésének előre vitele érdekében az Y Analytics aktívan megosztja az általa kialakított megközelítéseket és tapasztalatait a nagyközönséggel.
     - Hatásfelmérési és -elemzési szolgáltatások - A befektetők támogatása hatékonyabb, bizonyítékokon alapuló döntések meghozásában egy olyan szigorú követelményeket alkalmazó megközelítés segítségével, amely azonosítja és felhasználható információkká alakítja át a kutatási adatokat azzal a céllal, hogy segítségükkel gazdasági szempontból megbecsülhetők legyenek egy befektetés különböző területekre gyakorolt nettó hatásai.

Az Y Analytics aktívan be fogja vonni tevékenységébe számos tudományág vezető szakembereit annak biztosítása érdekében, hogy az általa kialakítandó módszer kidolgozása során minél több perspektívából ellenőrizhető legyen annak érvényessége. Az Y Analytics Szerkesztői tanácsadói bizottságának (Editorial Advisory Board) tagjai közé tartozik Helene Gayle (a The Chicago Community Trust elnök-vezérigazgatója és a CARE korábbi vezérigazgatója), Lenny Mendonca (a McKinsey and Company rangidős emeritus társtulajdonosa), Judith Rodin (a Rockefeller Alapítvány korábbi elnöke és a Pennsylvania Egyetem emerita elnöke), Laura Tyson (a Haas School of Business Graduate School kitüntetett professzora és a University of California, Berkeley keretei közt működő Blum Center for Developing Economies igazgatóságának elnöke) és Robert J. Zimmer (a Chicago Egyetem elnöke). Az Y Analytics olyan vezető kutatóintézetekkel is együttműködésbe lép, mint például a MIT (Massachusetts Institute of Technology) keretei közt működő Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab, a World Resources Institute, valamint szaktekintélynek számító kutatókkal, akik a Kutatási tanácsadói testület (Research Advisory Council) tagjaiként támogatják majd a szervezetet. E partnerek segítségével az Y Analytics képes lesz a különféle hatásmechanizmusok alapos feltérképezésére, tudásának elmélyítésére és tevékenységének fejlesztésére.

Az Y Analytics tevékenysége során folyamatosan keres majd további együttműködő partnereket, és tervei szerint egyre nagyobb számú különféle szervezetet és iparágat lát el szolgáltatásaival.

Amit az Y Analytics-ről tudni kell: Az Y Analytics egy újonnan létrejött, független, közhasznú társaság, amelynek célja a kutatási eredmények tőkebefektetések során való felhasználásának lehetővé tétele. Y Analytics áthidalja a döntéshozók és a kutatói közösség közti szakadékot egy kutatási alapú megközelítés segítségével annak érdekében, hogy elősegítse a tőkekihelyezési döntések hatásainak jobb megértését. Az Y Analytics lehetővé teszi, hogy mindegy egyes befektetett dollár a leghatékonyabban kerüljön felhasználásra, és végső soron hozzájáruljon egy fenntartható jövő eléréséhez. A szervezetet, amelyhez hozzátartozik egy felállítás alatt álló, nonprofit leányvállalat is, Maryanne Hancock vezérigazgató vezeti, és központja Washington DC-ben található.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190123005305/en/

Kapcsolat:
Frank Thomas
The Rise Fund
Frank.Thomas@therisefund.com
vagy
Francesca Gilmore
Freuds
Francesca.gilmore@freuds.com

Forrás: Y Analytics

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.