OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 24., csütörtök 11:55

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. és a Semmelweis Egyetem közös kutatás-fejlesztési projektet indít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyert támogatásból
    Pilisborosjenő, 2019. január 24., csütörtök (OTS) - A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. és a Semmelweis Egyetem által alkotott konzorcium 2018 folyamán "A centrális hatású izomrelaxáns hatóanyaggal folytatott gyógyszertechnológiai, farmakológiai és klinikai vizsgálatok" címmel pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések c. felhívására.

        A 2018-1.3.1-VKE-2018-00030 azonosító számú projektjavaslat 2018 szeptemberében támogatást nyert, melynek keretében a konzorcium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 1.082.561.031 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül a projekt megvalósításának 3 éve alatt.

     A projekt teljes költségvetése 1,568 milliárd Ft. Ebből 456.6 millió Ft a Semmelweis Egyetem költsége, melyet 100% támogatási intenzitással a Hivatal biztosít. A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. 1,112 milliárd Ft-os költségeinek 56,3%-át, 625,9 millió Ft-ot kapja támogatásként, a költségek 43,7%-át önerőből biztosítja.

     A projekt megvalósítására 2019.01.01 és 2021.12.31 között kerül sor a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. pilisborosjenői telephelyén (2097, Pilisborosjenő, Ady Endre u. 1.), valamint a Semmelweis Egyetemen (1085, Budapest, Üllői út 26.).

     Fő cél, hogy a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. konzorcium-vezetőként olyan farmakológiai és klinikai vizsgálatokat folytasson le egy originális magyar gyógyszerhatóanyagot tartalmazó készítménnyel, alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési vizsgálatok keretében, melyek közvetlenül alkalmazható új műszaki, tudományos gyógyszerfejlesztési eredményeket biztosítanak.

     Konzorciális partnerként a Semmelweis Egyetem két intézete, a Gyógyszerhatástani Intézet és a Neurológiai Klinika vesz részt a projektben, melyek az alapkutatási vizsgálatokat végzik.

     A fejlesztés eredményeként olyan új, gyógyszertechnológiai szempontból továbbfejlesztett, korszerű készítmény kerül előállításra, melynek klinikai felhasználása kedvezőbb terápiás alkalmazást eredményez. A korszerűsített gyógyszertechnológiai eljárás továbbá gazdasági és környezetvédelmi szempontból racionalizált, optimalizált gyártási eljárást tesz lehetővé.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.