OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. február 5., kedd 09:44

A Corsair Infrastructure Partners bejelentette, hogy a Vantage Airport Groupot egy új alap tulajdonába kerül (1. rész)
    New York, USA, 2019. február 5., kedd (Business Wire/OTS) - A CIP a hosszú távú növekedés támogatása céljából átruházza a Vantage-t egy új, lejárat nélküli befektetési alapra - A Corsair Capital (a továbbiakban "Corsair") globális infrastrukturális befektetésekre szakosodott cége, a Corsair Infrastructure Partners (a továbbiakban "CIP") ma bejelentette, hogy egy új, a CIP által létrehozott és kezelt alap felvásárolja a Vantage Airport Group (a továbbiakban "Vantage") 100%-át a egy másik, CIP által kezelt alaptól, a Gateway Infrastructure Investments-től (a továbbiakban "Gateway").

    Az új CIP alap egy lejárat nélküli, nem megszabott időtartamra létrehozott alap, amelynek tőkéjét hosszú távú befektetésekkel foglalkozó, első osztályú intézményi befektetők biztosítják. Az ügylet egyrészt szilárd és stabil tulajdonosi struktúrát, másrészt új tőkeforráshoz való hozzáférést biztosít a Vantage számára, melyből finanszírozhatja a repülőterek fejlesztése és kezelése, illetve repülőtéri és egyéb infrastrukturális beruházások terén kínálkozó számos jövőbeli befektetési lehetőséget. Az akvizíció ugyanakkor vonzó kilépési lehetőség a Gateway számára, amelynek 2008 óta van tulajdonában a Vantage.

Hari R. Rajan, a Corsair ügyvezető igazgatója, a CIP vezetője és a Vantage vezető igazgatója a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy létrehozhattunk egy új, lejárat nélküli befektetési alapot a Vantage átvétele céljára. Bár a Vantage jogi státusza nem változik, azaz továbbra is a CIP portfóliójába tartozó, a CIP 100%-os tulajdonában lévő vállalat marad, az ú jalap egyrészt kiemelkedően előnyös, hosszú távú részvényesi struktúrát biztosít a Vantage számára, másrészt eszközül szolgál befektetőinknek ahhoz, hogy jelentős mennyiségű addicionális tőkével támogassák a Vantage projektjeit. Nagy várakozással tekintünk az amerikai egyesült államokbeli és nemzetközi repülőtér-fejlesztési szektor átalakításában vezető szerepet játszó Vantage igen tehetséges szakemberekből álló csapatával való további együttműködés elé."

George H. Casey, a Vantage elnök-vezérigazgatója elmondta: "Ennek az új alapnak a struktúrája biztosítja számunkra azt a rugalmasságot és pénzügyi hátteret, amelyre a stratégiai növekedési terveinknek megfelelő új üzleti lehetőségek kihasználásához szükségünk van. Büszkék vagyunk eddigi eredményeinkre, valamint arra, hogy továbbra is együttműködhetünk a CIP-vel, és izgatottan várjuk, hogy a három alappilléren (alkalmazottak, teljesítmény és jelenlét) nyugvó üzleti modellünk CIP támogatásával való kiteljesítésével vállalatunk elérhessen egy új, magasabb fejlettségi szintet."

Amit a Vantage Airport Groupról tudni kell…

A Vantage Airport Group magánkézben lévő, repülőterek fejlesztésével, kezelésével és repülőtéri befektetésekkel foglalkozó vállalat, amely ez idáig szerte a világon már több mint 30 reptér fejlesztésében vagy kezelésében vett részt. A vállalat jelenlegi hálózatába 10 reptér tartozik, kezdve a kis létesítményektől egészen a Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, Jamaicában, a Bahama-szigeteken és Cipruson található nagyvárosi légikikötőkig. A Vantage portfóliójába tartozik két jelentős New York-i projekt is: a LaGuardia reptér B termináljának átalakítása és kezelése, és a Jet Blue Airways-zel való együttműködés keretében a JFK Nemzetközi Repülőtér 6-os és 7-es termináljának tervezett átalakítása és kezelése. A Vantage 1994-ben jött létre a Vancouver Airport Authority (Vancouveri Repülőtéri Hatóság) leányvállalataként, és ma a Corsair Infrastructure Partners által kezelt alapok 100%-os tulajdonában van. A vállalat Vancouverben, New Yorkban, Chicagóban és Denverben is működtet irodákat.(folyt.)



2019. február 5., kedd 09:44

A Corsair Infrastructure Partners bejelentette, hogy a Vantage Airport Groupot egy új alap tulajdonába kerül (2. rész)
    New York, USA, 2019. február 5., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a Corsair Capital and Corsair Infrastructure Partners-ről tudni kell…

Az 1992-ben alapított Corsair Capital vezető globális szakbefektető cég. A Corsair, amely igen neves magántőke befektetőkből álló befektetői háttérrel rendelkezik, a pénzügyi szolgáltatási ágazat szinte összes szektorában eszközölt már befektetéseket, ideértve a vagyon- és eszközkezelést, a fizetéseket és pénzügyi technológiákat, a pénzügyi szolgáltatásokat, a biztosítást és a banki és speciális hitelezést. Tevékenységének megkezdése óta a cég fő vagy társ-befektetőként összesen 8 milliárd USA dollár értékben hajtott végre magántőke-befektetési projekteket. A vállalat tulajdonát képezi egy globális infrastrukturális magántőke-befektető és befektetéskezelő vállalkozás is, a 2015-ben alapított Corsair Infrastructure Partners, amely egy 2,9 milliárd USA dollár értékű infrastrukturális befektetési alapot kezel. További információk a Corsair Infrastructure Partners-ről a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.corsair-infrastructure.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190204005522/en/

Kapcsolat:
Sard Verbinnen & Co
Matt Benson / David Millar / Danya Al-Qattan, +1 212-687-8080
Conrad Harrington, +44 20 7467 1050

Forrás: Corsair Capital


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.