OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. február 18., hétfő 15:21

Rudolf Schwarz, tapasztalt menedzser és médiaszakember erősíti az Esterházy Vállalatcsoport vezetését
    Kismarton, 2019. február 18., hétfő (OTS) - Dr. Rudolf Schwarz, a Die Presse napilap ügyvezetője május elejétől az Esterhazy Betriebe GmbH (Esterházy Vállalatcsoport) vezetését erősíti és több központi területen fogja segíteni Burgenland egyik vezető cégét. A Stájerországban született gazdasági szakember hosszú tapasztalattal rendelkezik a média és a vállalati tanácsadás területén.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190218_003.jpg

Rudolf Schwarz (38) jelenleg a Styria Media Groupnál a Die Presse napilap ügyvezetője. Ezt a funkciót április végéig látja el, hogy 2019. május 1-től  új kihívásoknak álljon elébe Kismartonban. Rudolf Schwarz új feladatáról: "Örülök a sokrétű megbízatásnak az Esterházy-csoportnál, a gazdasági tevékenységektől a turisztikai-kulturális aktivitásokig. Feladatomnak tekintem, hogy a vállalatot a nemzetközi színtéren is segítsem és a különböző területek hosszútávú fejlődését támogassam."

Dr. Stefan Ottrubay, az Esterházy Vállalatcsoport vezérigazgatója örül a 2019 tavaszán érkező támogatásnak: "Rudolf Schwarz-cal olyan szakembert sikerült megnyernünk, aki tapasztalt vállalatvezető, menedzser, nagy szakértelemmel rendelkezik a média területén, és a gazdaság illetve politika véleményalakítói, döntéshozói körében széleskörű kapcsolatokkal bír."

Rudolf Schwarz 1980-ban született Grazban, a grazi egyetemen tanult vállalati gazdaságtant. Szociál- és gazdaságtudományi doktori tanulmányai alatt kezdte karrierjét a Kleine Zeitung-nál (2005). 2009-es, a Czipin Produktivitätsberatung-nál végzett tanácsadói munkája után 2011-ben a Regionalmedien Austria-nál váltott vissza a média területére. Egy évvel később a Styria Media Group-nál a Presse és a Wirtschaftsblatt felelőse lett. 2014-ben már a vállalatvezetés részeként felelt a Wirtschaftsblatt és a Die Presse márkákért. A Styria Media Groupnál eltöltött több mint 10 év alatt jelentős szerepe volt a vállalat erőteljes forgalom- és eredménynövekedésében.

Rudolf Schwarz a Német Kereskedelmi Kamara Mentoring Programjában mentorként tevékenykedik, gyakran tart előadásokat különböző menedzser klubokban. 2018 óta a Bankhaus Spängler tanácsadó testületének tagja.

Esterhazy Betriebe GmbH

Az Esterházy Vállalatcsoport jelenleg négy területet fog össze: Pannatura, Ingatlanok és szabadidős létesítmények, Turizmus, kultúra és rendezvények, illetve Esterházy borok. A négy terület egymástól független vezetés alatt áll, a célokat és felelősségi köröket decentralizált módon állapítják meg. Az Esterhazy Betriebe GmbH - mint a vállalatcsoportot menedzselő egység - olyan központi szolgáltatásokat nyújt az egyes területeknek, mint  a könyvelés & kontrolling, a HR, a jog és az IT. Az ellenőrzés és az irányítás az alapítványok igazgatótanácsainak feladata.

Az alapítványcsoport 2019-ben fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A vállalatot azóta is a professzionális struktúra, a végiggondolt stratégia és a tevékenységek sokszínűsége jellemzik. Az Esterházy Vállalatcsoport töretlen fejlődését többek között Esterházy Melinda előrelátásának és elképzeléseinek köszönheti, aki - elhunyt férje, V. Esterházy Pál kívánságát teljesítve - a hercegi család történelmi vagyonát nem megszüntethető magánalapítványokba szervezte. Az alapítványok 1994-es létrehozásának célja egyrészről a gazdasági tevékenységek hosszútávú fejlődését, másrészről a felbecsülhetetlen értékű kulturális javak a jövő generációjának számára való megőrzését hivatott elősegíteni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.