OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 14., csütörtök 11:56

Megjelent a Nagy magyar tájszótár, a hagyományos paraszti világ enciklopédiája
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OTS) - A TINTA Könyvkiadóban több mint egy évtizedes széles körű gyűjtő és szerkesztő munka után napvilágot látott a magyar nyelvjárások összefoglaló szótára.

    A Kárpát-medence minden régiójának tájnyelvét feldolgozó szótár 1008 oldalon 55.000 népies és archaikus szót magyaráz. A szótár tudományos igénnyel egy kötetbe szerkesztve a nagyközönség számára készült. Mint Kiss Gábor főszerkesztő elmondta, a nyelvi ismereteken túl a letűnt hagyományos paraszti világ enciklopédiájának is tekinthető A Magyar Nyelv Kézikönyvei sorozat 30. tagjaként megjelenő új kiadvány.

A bemutatója 2019. március 19-én, kedden 18 órakor lesz a Józsa Judit Galériában (Budapest, 1052 Budapest, Városház u. 1.)

A Nagy magyar tájszótár készítésének évtizedes menetét Kiss Gábor főszerkesztő ismerteti. A szótárt bemutatják: Paládi-Kovács Attila néprajztudós, akadémikus; Parapatics Andrea nyelvész; Cs Nagy Lajos és N. Császi Ildikó nyelvjáráskutatók.
A helyszínen a legjelentősebb magyar tájszótárakból kamarakiállítás tekinthető meg.

TINTA Könyvkiadó, tel.: (1) 371 05 01, 06 20 615 99 22, info@tintakiado.hu, www.tinta.hu,www.tintakiado.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.