OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 19., kedd 10:44

A felmérés szerint a projektvezetőknek nagyobb technológiai hányadosra van szükségük (1. rész)
    Philadelphia, 2019. március 19., kedd (Business Wire/OTS) - A Project Management Institute 2019. évi Pulse of the Profession (A szakma pulzusa) elnevezésű felmérése fényt vet a projektmenedzsment alacsony szintű befektetésarányos megtérülésének okaira és néhány potenciális megoldásra - A Project Management Institute (PMI) ma nyilvánosságra hozta a Pulse of the Profession® (A szakma pulzusa) elnevezésű felmérésén alapuló jelentését, amely szerint az elmúlt évben a szervezetek projektmenedzselési befektetéseinek mintegy 12 százaléka kidobott pénznek tekinthető a gyenge projektmenedzselési teljesítmény következtében, és ez az arány gyakorlatilag öt éve változatlan. E helyzet megváltoztatása érdekében a PMI szerte a világon arra szólítja fel a projektvezetőket, hogy mérjék fel PMTQ-jukat (projektmenedzsment technológiai hányados), és tegyenek lépéseket annak fejlesztésére. A PMI a PMTQ mutatót olyan innovátorként ismert vállalatok meglátásai alapján dolgozta ki, amelyek nagy fontosságot tulajdonítanak a digitális készségek elsajátításának, a digitális ismereteknek és e készségek és tudás projektmenedzsment kultúra iránti elkötelezettséggel való kombinálásának.

    A PMTQ tulajdonképpen a technológiai kvóciens (TQ) fogalmát emeli át a projektmenedzsment területére. A TQ alatt egy adott személy azon képessége értendő, mely révén a technológia fejlődésének legújabb eredményeit adaptálni és kezelni tudja azzal a céllal, hogy azok beépíthetők legyenek a projekt vagy a szervezet működési folyamataiba.

"A jövőben a projekteket megvalósító csapatok egyre nagyobb mértékben fognak támaszkodni a technológiára, akár mint egyes feladatok elvégzését lehetővé tévő eszközre, akár mint a csapat egyfajta virtuális tagjára" - magyarázta Murat Bicak, a PMI stratégiáért felelős rangidős alelnöke. "A magas szintű PMTQ és a technológia világában való tájékozódás képessége hamarosan alapvető követelmény lesz mindenki esetében, akinek feladata a stratégiai tervek megvalósítása."

A PMI által a projektmenedzsment szakemberek körében minden évben elvégzett Pulse of the Profession (A szakma pulzusa) nevet viselő globális felmérés 2019. évi adatai alapján a PMI meghatározta, hogy mely vállalatok tekinthetők PMTQ innovátoroknak, azaz olyan szervezeteknek, amelyek prioritásként kezelik a projektmenedzsment céljait szolgáló digitális készségek fejlesztését, illetve melyek azok a cégek, amelyek a lemaradók táborába tartoznak.

A PMTQ LEGFONTOSABB ELEMEI

     - Állandó kíváncsiság: A magas PMTQ-val rendelkező projektmenedzserek folyamatosan tájékozódnak az újdonságokról, és mindig újabb és újabb projektmegvalósítási megközelítéseket, ötleteket alkalmaznak, perspektívákat és technológiákat tesztelnek. A Pulse adatai rámutatnak, hogy a PMTQ innovátorok képesek arra, hogy megváltoztassák a munkavégzésük módját: az innovátoroknak számító szervezetek 60 százaléka hibrid projektmenedzselési módszereket alkalmaz, szemben a lemaradók körében tapasztalt 29 százalékkal.
     - "All-inclusive" vezetés: A magas PMTQ-val rendelkezők nem csak az emberek hatékony irányítására képesek, hanem a technológiát is kezelni tudják, illetve jól "mozgatják" a technológiában jártas szakembereket. A Pulse eredményei szerint a PMTQ innovátorok kiemelkedően nagy része (78%) prioritást biztosít a üzleti projektmenedzselési készségek fejlesztésének, ideértve az emberek irányítását, szemben a lemaradók közt mért 5 százalékkal.
     - A jövő technológiai kihívásainak megfelelni tudó, tehetséges alkalmazottak: A PMTQ innovátorok projektmenedzselés céljára olyan alkalmazottakat vesznek fel (és képesek meg is tartani), akik rendelkeznek a digitális munkavégzéshez szükséges készségekkel és tudással. Az alkalmazottak közül kiválasztják azokat az egyéneket, akik lépést tudnak tartani a fejlődéssel és képesek az új megközelítések szerint átformálni munkavégzési módszereiket. A Pulse adatai szerint a PMTQ innovátorok 82 százaléka (szemben a lemaradók 9 százalékával) elsőrendű fontosságúnak tekinti a technikai projektmenedzselési készségek fejlesztését, és 81 százalékuk biztosít folyamatos projektmenedzser-képzést (ellentétben a lemaradók 34 százalékával).

A magas szintű PMTQ eléréséhez és fenntartásához a szervezet összes szintjének támogatása szükséges. Bár az üzleti vezetők gyakran hangoztatják, hogy szeretnének egyre több olyan munkavállalót alkalmazni, akik tudják, hogyan használható a technológia a munkafolyamatok hatékonyabbá tételére, még mindig nem teljesen vannak tisztában azzal, hogyan lehetne ezt elérni. Az Accenture azt tapasztalta, hogy bár az üzleti vezetők 60 százaléka többet fektetett be mesterséges intelligenciába 2017-ben, mindössze 3 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy jelentősen nagyobb összeget fog befektetni 2020-ig képzésbe és átképzésbe.i A szervezetek vezetőinek fel kell ismerniük, hogy szervezetükben rendkívül fontos a digitális készségek fejlesztése annak érdekében, hogy a projektvezetők a leghatékonyabban tudják megoldani a rájuk bízott feladatokat.

A Pulse of the Profession felmérés eredményei szerint azok a szervezetek, melyeknek vezetői támogatják projektvezetőiket a PMTQ fejlesztését célzó erőfeszítéseikben, PMTQ innovátorként a legjobbak közé kerülnek a projektek kimenetele szempontjából. E szervezetek projektjei sokkal nagyobb valószínűséggel érik el az eredetileg kitűzött célokat, maradnak a határidőkön és költségvetési kereteken belül, és ugyanakkor csökken az ún. túlterjeszkedés (a projekt hatókörének nem tervezett, jelentős mértékű kiszélesedése), illetve a sikertelen projektek száma.(folyt.)



2019. március 19., kedd 10:44

A felmérés szerint a projektvezetőknek nagyobb technológiai hányadosra van szükségük (2. rész)
    Philadelphia, 2019. március 19., kedd (Business Wire/OTS) -

    Ez nem csak azt eredményezi, hogy a PMTQ innovátorok pénzt takarítanak meg és nő a velük kapcsolatban álló érdekcsoportok elégedettsége, hanem azt is, hogy ha egy projekt mégis sikertelenül végződik, az azzal járó meg nem térülő befektetés aránya jóval kisebb, mint a PMTQ terén lemaradók esetében (8,5 százalék vs. 16,3 százalék).

A PMTQ-ról részletesebben a legfrissebb Pulse of the Profession felmérésben olvashat: The Future of Work: Leading the Way With PMTQ, a www.PMI.org/Pulse internetes címen.

Amit a PMI Pulse of the Profession® felmérésről tudni kell…

A Pulse of the Profession (Szakma pulzusa) elnevezésű felmérés online került lefolytatásra 2018 novemberében és decemberében. A felmérés eredményeiről készült jelentés szerint szerte a világon számos ágazatból (ideértve az információtechnológiát, a pénzügyi szolgáltatásokat, a gyártóipart, a kormányzati szférát, az energiaipart, az egészségügyet, az építőipart és a távközlést) 3133 projekmenedzsment szakember, 441 projekmenedzsmentiroda-igazgató (PMO) és 368 ügyvezetői szintű cégvezető válaszolt a felmérés kérdéseire és osztotta meg meglátásait.

Amit a Project Management Institute-ról (PMI) tudni kell…

A Project Management Institute (PMI) a projekt-, program- és portfóliómenedzsmentet hivatásuknak tekintő szakemberek vezető nemzetközi szakmai szövetsége. Az 1969-ben alapított PMI a szakma több mint hárommillió képviselőjét támogatja a világ szinte minden országában értékes globális érdekképviseleti szolgáltatások nyújtása, együttműködési projektek szervezése, szakmai képzés és kutatás révén. Intézetünk segíti a szakmai előmenetelt, támogatja a szervezetek sikeres fejlesztését és világszerte elismert szabványok, tanúsítványok kiadásával, szakmai erőforrások és eszközök rendelkezésre bocsátásával, tudományos kutatások végzésével, publikációk megjelentetésével, szakmai továbbképzési tanfolyamok szervezésével és hálózatépítési lehetőségek biztosításával igyekszik hozzájárulni a szakma fejlődéséhez. A PMI család tagja, a ProjectManagement.com olyan globális online közösségeket hoz létre, amelyek révén még több erőforrás, még jobb eszközök, még nagyobb hálózatok és bővebb lehetőségek állnak rendelkezésre a szakma képviselői számára. Látogasson el hozzánk a www.PMI.org, a www.projectmanagement.com vagy a www.facebook.com/PMInstitute internetes címen, és kövessen minket a Twitteren: @PMInstitute..

i Reworking the Revolution, Accenture (2018)

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő interntes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190318005462/en/

Kapcsolat:
Mary Ortega
Public Relations Specialist
Project Management Institute
14 Campus Blvd.
Newtown Square, PA 19073
Telefon: +1 610 356 4600 X7030
E-mail: mary.ortega@pmi.org
Honlap: www.pmi.org

Forrás: Project Management Institute

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.