OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 29., hétfő 11:59

A P&G újabb partnerségi megállapodást kötött a környezetterhelés csökkentése és a pálmaolaj-ellátói láncába tartozó kisgazdálkodók megélhetésének javítása érdekében (1. rész)
    Cincinnati, 2019. április 29., hétfő (Business Wire/OTS) - A Föld hete tiszteletére, valamint a fenntarthatóbb jövő megvalósítása iránti elkötelezettsége jegyében a Procter & Gamble Company (NYSE:PG) bejelentette, hogy új együttműködési megállapodást kötött a MISI-vel (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation), az IPNI-vel (International Plant Nutrition Institute) és a Yara Internationallel a P&G malajziai pálmaolaj-ellátóláncába tartozó kisgazdálkodók megélhetésének javítása érdekében. A 2015 és 2018 közt sikeresen lefolytatott kísérleti projektet követően a Vállalat most kibővíti a független kisgazdálkodókat célzó programot azzal a céllal, hogy képzés és a kategóriájukban a legjobb, fenntarthatóbb mezőgazdasági módszerek bevezetése révén növelje pálmagyümölcs-hozamukat.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190426005048/en/ti
A P&G elkötelezett a pálmaolaj felelős beszerzése iránt, és bejelentette, hogy a pálmaolaj-termelő kisgazdálkodók megélhetésének javítása Ambition 2030 elnevezésű programja környezeti fenntarthatósági céljainak egyike. Jelenleg a világon előállított pálmaolaj mintegy 40%-át a kisgazdálkodók biztosítják, sokuk azonban nem rendelkezik mélyreható mezőgazdasági ismeretekkel, és sok esetben korlátozott a hozzáférésük a mezőgazdasági erőforrásokhoz, így nem tudják a legtöbbet kihozni a tevékenységükből.

A kísérleti projekt fő feladata mintegy 2000 malajziai, Dzsohor állambeli kisgazdálkodó helyzetének és eszközellátottságának feltérképezése volt. A felmérés sikeres elvégzését követően a program folytatásaként most 250 oktató gazdaságot hoznak létre, amelyek részét fogják képezni egy, a P&G által irányított innovációs rendszernek. Ezek a gazdaságok közösségi erőforrásközpontokként fognak működni annak érdekében, hogy elősegítsék a gazdaságok bevételének növekedését és terjesszék a jó mezőgazdasági gyakorlatot mintegy 10000 kisgazdálkodó körében az elkövetkezendő öt évben. A projekt célja a hozamok 30-50%-kal való növelése, a kisgazdálkodók megélhetésének javítása és a fenntartható termelési gyakorlat biztosítása a P&G pálmaolaj-ellátási láncában.

"Hiszünk abban, hogy javára lehetünk az emberiségnek, és elősegíthetjük az ágazat növekedését. Ez a program jó példája a hosszú távú fenntarthatóságért tett erőfeszítések iránti elkötelezettségünknek" - mondta Jack Ryan, a P&G Chemicals alelnöke. "Büszkék vagyunk a Malajziában végzett munkánkra, mivel az egyrészt a helyi közösség javát szolgálja, másrészt lehetővé teszi számunkra, hogy világszerte kielégítsük az általunk kiszolgált, fenntarthatóbb termékeket igénylő fogyasztók igényeit."

A 250 oktató gazdaság gazdálkodói közvetlen támogatást kapnak agronómusoktól és a fenntarthatóság terén szakértőnek számító tisztviselőktől, továbbá gyakorlati támogatást technikai tanácsadóktól. Az őket támogató szakemberekkel együttesen a gazdálkodók a 250 oktató gazdaságban bevezetik a kategóriájukban a legjobb gazdálkodási módszereket, ideértve a betakarítás optimalizálását, a műtrágyázás megtervezését és a költségvetés kezelését. Cserébe ezek a kisgazdálkodók a továbbiakban oktatási központként működtetik gazdaságukat, és továbbadják az általuk tanultakat a közösségükhöz tartozó többi gazdálkodónak.

A P&G hisz abban, hogy ezek az erőfeszítések segítenek a kisgazdálkodóknak az előrelépésben és a helyes irány megtalálásában, és hozzásegítik őket a hosszú távon is sikeres gazdálkodáshoz. A rendszer fenntarthatóságát a kisgazdálkodók, a pálmaolaj-feldolgozók és a műtrágya-ellátási lánc tagjainak közös érdekei biztosítják. A cél a gazdaságok termelékenységének javítása és a fenntartható pálmaolaj- és pálmamagolaj-ellátás iránti folyamatosan növekvő igények kielégítése.

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A P&G-re és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.(folyt.)



2019. április 29., hétfő 12:00

A P&G újabb partnerségi megállapodást kötött a környezetterhelés csökkentése és a pálmaolaj-ellátói láncába tartozó kisgazdálkodók megélhetésének javítása érdekében (2. rész)
    Cincinnati, 2019. április 29., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit a MISI-ről (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation) tudni kell…

A malajziai Shah Alamban, Kuala Lumpur közelében működő Malaysia Institute for Supply Chain Innovation (MISI) egyike a MIT Global SCALE (Supply Chain and Logistics Excellence [Globális ellátólánci és logisztikai kiválóság]) elnevezésű kiválóságiközpont-hálózatba tartozó hat központnak. Az intézetet Malajzia kormánya a Massachusetts Institute of Technology (MIT) közreműködésével hozta létre. A MIT Global SCALE hálózat egy vezető kutatási és oktatási intézményekből álló nemzetközi szövetség, amelynek célja az ellátási láncok és a logisztika globális fejlődésének biztosítása és az globális innováció elősegítése és terjesztése e területeken.

Amit a Yara-ról tudni kell…

A Yara küldetése a világ felelős táplálását és a Föld védelmét szolgáló tudás bővítése, az együttműködő társadalom létrejöttének elősegítése és egy éhezés nélküli, a természetet tiszteletben tartó bolygó megteremtése. Az e célok iránti elkötelezettsége jegyében szervezetünk vezető szerepet vállalt a precíziós mezőgazdaságot szolgáló digitális gazdálkodási eszközök fejlesztésében, és szorosan együttműködik az élelmiszer-értékláncba tartozó számos partnerrel az éghajlathoz alkalmazkodó haszonnövény-táplálási megoldások kidolgozásában. Továbbá elkötelezettek vagyunk a fenntartható ásványi alapú műtrágyák előállítása iránt is. Nyitott, a sokszínűségre és társadalmi befogadásra épülő gazdálkodási kultúra meghonosításáért küzdünk, amely biztonságot nyújt és elősegíti a felelős magatartást alkalmazottaink, beszállítóink, üzleti partnereink és a társadalom minden tagja számára. Az 1905-ben Európában az egyre terjedő éhezés kiküszöbölése céljából létrehozott Yara világszerte 17000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 60 országban. A Yara pénzügyi beszámolója szerint 2018-ban jövedelme elérte a 12,9 milliárd USA dollárt. www.yara.com

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190426005048/en/

Kapcsolat:
P&G Contact:
Robyn Schroeder
P&G Global Communications
Email: Schroeder.rm@pg.com

Forrás: Procter & Gamble

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.