OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. június 12., szerda 09:22

Páratlan koncert a Nemzeti Filharmonikusokkal
    Budapest, 2019. június 12., szerda (OTS) - A Budapesti Nyári Fesztivál gazdag programsorozatában hagyományainkhoz híven idén is fellép a Margitszigeten a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, természetesen egy újabb lélekemelő nagykoncerttel. Hazánk egyik legrangosabb szimfonikus együttese a komolyzene legmagasabb minőségének garanciája.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190612_001.jpg

Különleges júniusi koncertjük első részében Goldmark Károly Falusi lakodalmának, valójában első szimfóniájának pezsdítő harmóniáival töltekezhetünk, a második részben pedig Muszorgszkij legismertebb zongoraciklusának az Egy kiállítás képeinek gazdag témái és megunhatatlan dallamai csendülnek fel, abban a Maurice Ravel által nagyzenekarra írt formában, amellyel az egész világot meghódította.

Évtizedes adósságukat törlesztik a Nemzeti Filharmonikusok, amikor műsorra tűzik Goldmark Károly Falusi lakodalom című szimfóniáját. Kedves kötelesség ez számunkra, hiszen egy valódi remekműről van szó. Goldmark Károly a berliozi mintát követve komponált gyönyörű programzenét, szélesen ívelő dallamokkal, magával ragadó harmóniákkal, idillikus zsánerképekkel és varázslatos zenekari hangszínekkel. Furcsa, hogy bár magyar szerző magyar művéről van szó, mégis a nagyvilágban - nem utolsósorban Amerikában - sokkal többet játsszák, mint itthon, Magyarországon. Reményeink szerint előadásunk hozzásegíti a művet ahhoz, hogy minél többen megszeressék - nyilatkozott Hamar Zsolt a június 15-i koncertről.

Az est különlegessége egy önmagában is lenyűgöző látványelem, az animációs filmjeiről elismert grafikus és animációs filmrendező, Cakó Ferenc a nézők szeme láttára alkotja meg a zene hangjai és a pillanat inspirálta homokanimációját Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zeneművének dallamaira, melyet a hatalmas ledfalon élőben követhet a közönség.

Az idei évben, a tavaly megkezdett hagyományt követve, egy különleges együttműködés keretében az EMMI, a Klebelsberg Központ és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad meghívására az ország számos oktatási intézményéből várjuk a tanárok, pedagógusok részvételét ezen a z egyedülálló estén.

Számomra a motivációt és cselekvést a hála érzése tartja fenn és indította el immár több éve. Az általam vezetett Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló nyári színházainkban rendszeren fogadtunk előadásainkon, koncertjeinken ingyenes családi eseményeinken gyerekeket, fiatalokat, családokat - mondta Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivál igazgatója. Az iskolák, az oktatási intézmények nélkülözhetetlen közösségek, melyek a legnagyobb felelősséggel kell, hogy helyt álljanak a társadalom építésében. Az otthonunkat a szellemi értékeinket őrzők és átadók megbecsülése a jövő generációjának feltétele - tette hozzá az igazgatónő.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.