OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 12., szerda 11:23

A Mary Kay a levegőszennyezés bőrre gyakorolt hatásait felmérő vizsgálatainak a legnevesebb európai tudományos konferenciákon való bemutatásával ismét tanúságot tett a tudományos szépségápolási kutatások terén betöltött globális vezető szerepéről (1. rész)
    Dallas, 2019. június 12., szerda (Business Wire/OTS) - A globális szépségápolási vállalat, a bőrápolási innovációk terén vezetőnek számító Mary Kay Inc. továbbra is elkötelezetten támogatja a szépségápolással foglalkozó szakemberek és tudósok közösségeit, mely tevékenysége keretében idén júniusban két európai dermatológiai konferencián is részt vesz: a 24. Dermatológiai Világkongresszuson (World Congress of Dermatology [WCD]), június 10-e és 15-e közt Milánóban, Olaszországban, és az "A kozmetikai készítmények jövője" (Future of Formulations in Cosmetics) elnevezésű, idén 5. alkalommal megrendezett csúcstalálkozón, június 19-e és 20-a között Düsseldorfban, Németországban.

    A négyévente megrendezésre kerülő Dermatológiai Világkongresszus a világ bőrgyógyászainak legjelentősebb találkozója. A WCD 2019. évi témájához, "A globális bőrgyógyászat új korszaka" (A New Era for Global Dermatology) tökéletesen illik a Mary Kay beszámolója az alkalmazott tudományok körébe tartozó tevékenységének eredményeiről, és a kongresszus ideális alkalmat nyújt a levegőszennyeződés és a bőrkárosodás közti összefüggésekről folyó tudományos párbeszéd folytatásához. A kongresszus keretében június 12-én a Mary Kay szimpóziumot rendez "A környezeti stresszorok és a bőr: mi van az UV sugárzáson túl" (Environmental Stressors and Skin: Beyond UV) címmel.

A szimpózium célja a bőr egészségét károsító, külső környezetből származó káros tényezők azonosítása, különös tekintettel az európai helyzetre, valamint annak felmérése, hogy hogyan segíthetnek az antioxidánsok a szennyezőanyagok káros hatásainak mérséklésében. A szimpózium moderátora a Mary Kay Global Upstream Research & Technology egységének igazgatója, Michelle Hines (Ph.D.) lesz, és a résztvevők számára két neves európai bőrgyógyász tart előadást:
     - Jean Krutmann (M.D.), professzor és igazgató, Leibniz Research Institute for Environmental Medicine - Düsseldorf, Németország.
     - Stefanie Williams (M.D.), bőrgyógyász és orvosigazgató, EUDELO - London, Egyesült Királyság.

A szennyezett levegőnek a bőrre és az emberek általános egészségére gyakorolt hatásairól nemrégiben készített egy új, átfogó, globális áttekintést a Nemzetközi Tüdőgyógyász Táraságok Fórumának Környezeti Bizottsága (Forum of International Respiratory Societies - Environmental Committee), mely szerint a szennyezett levegő az emberi test összes szervére negatív hatást gyakorolhat.* A jelentés különösen aktuális az európai régió számára, hiszen az adatok tanúsága szerint a levegőszennyeződés számos európai nagyvárosban meghaladja az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization [WHO]) vagy az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (European Environment Agency [EEA]) által megállapított határértékeket.

Gyakorlatilag csak az Egyesült Királyságban több mint 40 városban és metropoliszban magasabbak a légszennyezési értékek a WHO határértékeknél**, és a jelentés 15 várost nevez meg az Európai Gazdasági Térségbe tartozó Németországban***, amelyeket a legsúlyosabban érint a lebegő por, a nitrogén-dioxid és a kén-dioxid okozta légszennyezés. A határértékeket jóval meghaladó szennyezőanyagszint káros hatást gyakorol az emberek általános egészségére, és károsítja a bőr egészségét, textúráját és külső megjelenését is.

A környezet-egészségtan úttörője, Krutmann professzor már régóta elkötelezetten kutatja a bőr megóvását biztosító anyagokat és módszereket. "Mióta 2010-ben felfedeztem, hogy a szennyezett levegő nagy mértékben hozzájárul a bőr öregedéséhez és pigmentálódásához, intézetem számos vizsgálatot folytatott le e megfigyelés alátámasztása, illetve az ezeket a hatásokat kiváltó mechanizmusok megismerése céljából. E vizsgálatok igazolták, hogy a gépjárművek által kibocsátott szilárd részecskék (particulate matter [PM]) nem csak az emberi tüdő, illetve a szív- és érrendszer számára jelentenek veszélyt, hanem a bőr egészségét is károsítják" - magyarázta Jean Krutmann (M.D.).

Stefanie Williams (M.D.) hozzátette: "Lehet, hogy klinikailag nem tudjuk pontosan elkülöníteni a bőr UV-sugárzás és légszennyezés okozta károsodását; a légszennyezés bőrre gyakorolt hatásait kutató kiterjedt vizsgálatok eredményei alapján azonban úgy gondolom, a jövőben a légszennyezés bőrkárosító hatásai egyre nagyobb mértékben fognak érvényesülni a sűrűn lakott nagyvárosokban."

Az 5. Future of Formulations in Cosmetics csúcstalálkozón a Mary Kay képviseletében Michelle Hines (Ph. D.) által tartandó előadás tájékoztatást ad a Mary Kaynek egy antioxidáns-komplexszel végzett kutatási eredményeiről, melyek szerint a készítmény segít késleltetni a dízelüzemű gépjárművek kipufogógázaiból a levegőbe kerülő részecskék (diesel exhaust particles [DEP]) káros hatásai miatti korai bőröregedés jeleinek megjelenését. A cég által kifejlesztett, áttörést jelentő technológiával előállított, szabadalmazás alatt álló anyag, amely az egyik alapvető összetevője a Mary Kay® TimeWise® Miracle Set 3D™ bőrápoló kozmetikumcsaládjába tartozó termékeknek, eredményesen gátolja a szabadgyökök képződését, és háromdimenziós hatásmechanizmusával különlegesen hatékony védelmet biztosít a bőr korai öregedése ellen.(folyt.)



2019. június 12., szerda 11:24

A Mary Kay a levegőszennyezés bőrre gyakorolt hatásait felmérő vizsgálatainak a legnevesebb európai tudományos konferenciákon való bemutatásával ismét tanúságot tett a tudományos szépségápolási kutatások terén betöltött globális vezető szerepéről (2. rész)
    Dallas, 2019. június 12., szerda (Business Wire/OTS) -

    "A szakértők megerősítették, hogy a szennyezett levegő rendkívül káros hatást gyakorol a bőrre, és ez a hatás a jövőben tovább fog erősödni az olyan környezeti stresszorok, mint a DEP szintjének emelkedése, illetve - különösen a sűrűn lakott nagyvárosokban - a levegőszennyeződés fokozódása következtében" - jegyezte meg Dr. Hines. "A Mary Kay olyan célzott technológiákat fejlesztett ki, amelyek segítik késleltetni a kiküszöbölhetetlen környezeti és életviteli stresszorok által elindított korai bőröregedés folyamatát. Ezzel párhuzamosan a Mary Kay tovább folytatta a neves szakértőkkel való tudományos párbeszédeket szerte a világon azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a levegőszennyezés bőrre gyakorolt káros hatásaira."

A Mary Kay, amely a világ egyik vezető kozmetikai vállalata és a bőrápolási ágazat úttörő innovátora, a 24. Dermatológiai Világkongresszuson és az 5. Future of Formulations in Cosmetics csúcstalálkozón a globális együttműködési projektek elindítását célzó tevékenysége jegyében igyekszik további együttműködő partnereket találni a nemzetközi tudományos és oktatói közösségek tagjai körében.

A bőr egészségének biztosítását célzó kutatások iránti hosszú távú elkötelezettségéhez hűen a Mary Kay Észak-Amerikában is előadást tartott a bőr és a levegőszennyezettség kapcsolatára vonatkozó kutatásairól a Floridában, Orlando városában 2018 májusában megrendezett Nemzetközi Dermatológiai Kutatások (International Investigative Dermatology) elnevezésű konferencián, valamint Latin-Amerikában, a 2019 májusában Argentínában, Buenos Aires-ben tartott RADLA (Reunion Anual de Dermatologos Latinoamericanos [Latin-amerikai Dermatológusok Éves Találkozója) konferencián.

A Mary Kay minden évben több millió dollárt fordít arra, hogy több ezer tudományos vizsgálat keretében tesztelje termékeit és termékösszetevőit annak biztosítása érdekében, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb biztonsági, minőségi és teljesítményre vonatkozó követelményeknek és normáknak. A Mary Kay globális portfóliójába több mint 1500 termék-, technológiai és csomagolási szabadalom tartozik.

*Review by the Forum of International Respiratory Societies' Environmental Committee, Part 1: The Damaging Effects of Air Pollution (2019. február)
** WHO Global Ambient Air Quality Database (Frissítve: 2018)
***Report by Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz, Bau und Reaktorsicherheit, Berlin, Germany. 2015 (Fordítás: Federal Ministry for Environment, Nature Conservation, and Nuclear Safety).

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek előállítása iránt. A Mary Kay Alapítványon (Mary Kay FoundationSM) keresztül a vállalat ez idáig több mint 78 millió USA dollárt adományozott rákkutatási célokra, valamint a családon belüli erőszak áldozatai számára létesített menedékházak létesítése céljára. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.marykay.com

Amit a WCD-ről tudni kell…

A World Congress of Dermatology (WCD) a világ legnagyobb dermatológiai kongresszusa, amelyet négyévente mindig más kontinensen rendeznek meg. A 24. WCD-re, amelynek házigazdája az Italian Society of Dermatology (Olasz Dermatológiai Társaság [SIDeMaST]) lesz, Milánóban kerül sor 2019. június 10-e és 15-e között, az International League of Dermatological Societies (Dermatológiai Társaságok Nemzetközi Szövetsége) támogatásával. Milánóban utoljára 40 évvel ezelőtt rendeztek WCD találkozót. A kongresszus résztvevői a bőrgyógyászat különböző területeken elért legnagyobb áttöréseivel és fejlődésével kapcsolatos előadásokat hallhatnak, kezdve a klinikai gyakorlattól a technológián keresztül az innovációig. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.wcd2019milan.org (folyt.)



2019. június 12., szerda 11:25

A Mary Kay a levegőszennyezés bőrre gyakorolt hatásait felmérő vizsgálatainak a legnevesebb európai tudományos konferenciákon való bemutatásával ismét tanúságot tett a tudományos szépségápolási kutatások terén betöltött globális vezető szerepéről (3. rész)
    Dallas, 2019. június 12., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit az 5th Future of Formulations in Cosmetics csúcstalálkozóról tudni kell…

A 5th Future of Formulations in Cosmetics Summit az alapanyag- és aktívhatóanyag-gyártó cégek, vegyipari és technológiai vállalatok, neves tudományos társaságok, márkatulajdonosok, kozmetikai cégek és termékteszteléssel foglalkozó szervezetek vezetői számára kínál fórumot, ahol megvitathatják az ágazatban tapasztalható változásokat, kihívásokat és eredményeket. Az 5. Future of Formulations in Cosmetics csúcstalálkozóra idén Németországban, Düsseldorfban kerül sor 2019. június 19-e és 20-a között.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190609005044/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.